یک کارشناس مسائل اقتصادی درباره اما و اگرهای حذف صفر از پول ملی توضیحاتی ارائه داد.

حذف صفر از پول ملی چه مشکلاتی را حل می‌کند؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، علی حیات‌نیا  با اشاره به مباحثی که درباره حذف صفر از پول ملی مطرح است، اظهار کرد: این تجربه در برخی کشورها که یک دوران تورم بالا را پشت سر گذاشتند انجام شده و نتایج مختلفی داشته است.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد در شرایط کنونی حذف صفر از پول ملی صرفا اثر روانی در جامعه داشته باشد و به تنهایی هیچ کمکی به کاهش نرخ تورم نکند.

این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه برای کنترل تورم باید در کنار حذف صفر از پول ملی سیاست‌های اقتصادی دیگری نیز به کار گرفته شود، یادآوری کرد: اجرای برنامه‌های انضباط مالی، سیاست‌های انقباضی پولی، اصلاح ساختار نظام بانکی و حل مشکلاتی که در زمینه خلق پول وجود دارد، از جمله کارهایی است که در کنار حذف صفر باید برای کنترل تورم انجام شود.

حیات نیا درباره معایب حذف صفر از پول ملی نیز اظهار کرد: این طرح در کوتاه مدت هزینه زیادی برای تغییر در اسکناس و پول‌های رایج دارد. به علاوه ممکن است در کوتاه مدت سیستم قیمت‌گذاری را دچار اختلال کند.

به گفته این تحلیل‌گر مسائل اقتصادی، از مزیت‌های حذف صفر از پول ملی نیز می‌توان به تقویت پول کشور و بهبود برابری آن با سایر ارزها اشاره کرد.

حیات‌نیا با بیان این‌که این طرح در کوتاه مدت هم اثر روانی مثبتی در جامعه خواهد داشت، خاطرنشان کرد: از آن‌جایی که پول رسمی کشور ریال و پول رایج و عرف تومان است، با حذف صفر از پول ملی مشکلاتی که ناشی از تفاوت تومان و ریال است هم برطرف خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه سرانه اسکانس در ایران چند برابر بسیاری از کشورهای دیگر است، عنوان کرد: حذف صفر از پول ملی اگرچه هزینه اولیه‌ای برای اصلاح پول‌های موجود دارد، اما در بلندمدت به کاهش هزینه‌های چاپ و تولید پول کمک می‌کند.


بیشتر بخوانید:حذف صفر از پول ملی چه زمانی امکان پذیر است؟


این کارشناس مسائل اقتصادی درباره زمان مناسب حذف صفر از پول ملی نیز گفت: کشورهایی که تجربه موفقی از حذف صفر داشتند معمولا این کار را زمانی که شرایط اقتصادی و نرخ تورم به ثبات رسیده انجام داده‌اند و ما هم اگر قصد داریم این طرح در کشور موفقیت بیشتری داشته باشد باید اجازه دهیم میزان تورم ثابت شود.

به گفته حیات‌نیا، هرگونه تصمیم اقتصادی در شرایطی که عدم ثبات و اطمینان در شاخص‌های اقتصادی داریم می‌تواند تبعات منفی و نتایج معکوس داشته باشد.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۷ ۲۰ دی ۱۳۹۷
به اصل بپردازن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۵ ۲۰ دی ۱۳۹۷
این دولتمردان میخواهند صورت مسئله را پاک بکنند مشکل اصلی عدم مدیریت صحییح مملکت است . واردات بیرویه ژنهای برتر است با ارز دولتی . اقتصاد مرده است .ودهها مشکلات دیگر. حال با حذف صفر مشکلات مملکت برطرف میگردد ؟؟؟؟. خیل تاسف دارد خیلی ...............
Iran (Islamic Republic of)
یک اقتصادی
۰۸:۱۲ ۲۰ دی ۱۳۹۷
با کاهش صفرهای آن ، یک شوک مثبت اقتصادی در کشور بوقوع می پیوندد . حداقل یک سد نامرئی جلوی بی ثباتی قیمتی ایجاد می شود تا مسئولین فورا بتوانند کنترل مسائل اقتصادی را بدست بگیرند .
Iran (Islamic Republic of)
جمال
۲۰:۲۴ ۱۹ دی ۱۳۹۷
خیلی کم بدبختی داریم با این کار بدبختی و بیچاره گی بیشتر هم میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۰ ۱۹ دی ۱۳۹۷
پول ملی هیچ وقت کم ارزش نشده وقتی کسان سودجویکدفعه دریک برهه اززمان یک یاچندنوع ازکالاها را ونداشتن برنامه طولانی مدت وتنظیم بازارحتکارمیکنندباید20%پول بیشتری دادلذا همه تحت تاثیرقرارگرفته ومی گویندمن فلان کالارا20%گران خریدم درواقع 20%پول بیشتربایددادودایم اسکناس هادرشت می شوندبعدباتنظیم حقوق ها ودرآمدهای مردم وحتی کالایی که عامل گرانی شده بودقیمت آن کالابعداز3ماه ممکن است ازسال قبل هم ارزانترشده باشددیگرجامعه باهمان معامله جدیدعادت می کندفقط پول نقدقبل ازگرانی آسیب می بینددرچندسال جمع می شودومردم می گوینددلار7تومانی شده 12000تومان درنتیجه یک قرص نان یک ریال کنیم باید2500برابرهمه چیزپایین بیادواین طرح 100%شدنی است اسم پول ملی عوض شوددیگردیدهم عوض می شود.