به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، فواد ایزدی، کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به تعطیلی دولت آمریکا اظهار داشت: با توجه به انتخابات سال ۲۰۲۰ و همچنین نظر به اینکه کنگره جدید با اکثریت دموکرات کار خودش را از ابتدای هفته جاری آغاز کرده است؛ ترامپ در تلاش است که به شعارهای انتخاباتی که داده است، عمل کند و در نهایت این یک بهانهای برای انتخاب شدن برای دوره دوم باشد.
وی به یکی از شعارهای اصلی ترامپ مبنی بر مدیریت موضوع مهاجرت اشاره کرد و گفت: ترامپ در آمریکا سه کار اصلی داشت؛ اولین کار، بحثهای تجاری و ایدهای که وی در حوزه تجاری مطرح میکرد که در این قضیه سر آمریکا کلاه رفته است و دومین بحث خروج نیروهای آمریکایی از جنگهای بی پایان بود و سومین آن بحث و موضوع مهاجرت بود که در قالب ساخت دیوار برای وی معنا پیدا کرده است.
بیشتر بخوانید: ریشههای تعطیلی دولت آمریکا
کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: ترامپ با توجه به این که احساس میکرد مجلس نمایندگانی که دست دموکراتها است با وی راه نمیآیند، خواست از همین انتهای کنگره قبلی بیاید و در بحث گرفتن بودجه حرف اول و آخرش را بزند و طرف مقابل هم در سنا نیاز داشت که تعدادی از دموکراتها هم همراه شوند که نشدند، به همین جهت دولت آمریکا تعطیل شده است.
ایزدی در پاسخ به این سوال که "علت اصلی ساخت دیوار مرزی چیست؟ " گفت: دلیل واقعی ندارد، چون بحث مهاجرت معکوس داریم، یعنی در حقیقت مهاجرانی که از آمریکا به سمت مکزیک مهاجرت میکنند تعدادشان از نفراتی که از مکزیک به آمریکا میروند بیشتر است و در واقع بیشتر مردم از آمریکا خارج میشوند.
وی افزود: بحث مدیریت مهاجرت یک ابزار سیاسی انتخاباتی در دست ترامپ است و با توجه به اینکه یک قشری از مردم آمریکا گرایش نژاد پرستی دارند و اتفاقاً همین قشر هم به ترامپ رای دادند، بر همین اساس ترامپ برای جذب رای این قشر از جامعه بحثهای مهاجرتی را بررسی کرد و در نهایت دیوار را نماد آن بحثهای تبلیغاتی خودش کرد.
کارشناس مسائل بین الملل در پاسخ به این سوال که "آیا سیاست ترامپ شدنی هست یا خیر؟ " گفت": بله اگه ترامپ پول داشته باشد میتواند دیوار را بسازد؛ کارشناسان معتقدند که ساخت دیوار مرزی سبک خوبی برای مدیریت مهاجرت نیست.
ایزدی افزود: اگر مردم آمریکا بخواهند از این کشور جهت مهاجرت خارج شوند، برای خروج دیوار را دور میزنند یا تونل میزنند و روشهای متعددی برای خروج وجود دارد.
وی خاطر نشان کرد: دیوار هم هزینه بسیار بالایی دارد و همچنین کارکرد جدی و تاثیر گذاری هم ندارد، به همین دلیل دموکراتها حاضر نیستند در کنار دعواهای سیاسی که باهم دارند به ترامپ پول بدهند، از طرفی هم دعوای کارشناسی هم دارند که در نهایت به نظر میرسد بحث متوقف کردن مهاجرت غیر قانونی حل نخواهد کرد.
کارشناس مسائل بین الملل در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه "تعطیلیهای آمریکا تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟ " گفت: معلوم نیست تعطیلی دولت آمریکا چه زمانی تمام میشود، کنگره جدیدی که کارش را از ابتدای هفته آغاز کرده است، احتمالاً یک راهکاری برای بازکردن دوباره دولت پیدا خواهد کرد.
ایزدی عنوان کرد: آمریکا تعطیلی ۱۷ روزه دولت را هم تجربه داشته است و گاهی این تعطیلات طول میکشد.
وی اظهار داشت: دولت آمریکا هم یک نامهای به مسئولین و کارمندان دولت که حقوق نمیگیرند ارسال کرد که شما میتوانید برای اجاره بهای آخر ماه به صاحبان خانه هایتان مراجعه کنید و بگویید در ازای اجاره بها برای صاحب خانه کاری انجام دهید؛ در حقیقت به قدری وضعیت دولت آمریکا بحرانی هست که به کارمندان خود میگوید بروید برای صاحب خانه خود کار کنید.
ایزدی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه "ارزیابی شما از روند تعطیلی دولت آمریکا چیست؟ " گفت: قبلاً هم بسته شدن دولت آمریکا را داشتیم؛ با توجه به اینکه اگر دولت همینطور تعطیل باشد، نیاز است دوباره بازگشایی شود و مثل دفعه قبل به سرانجام خواهد رسید، اما این تعطیلی چند روز طولی میکشد معلوم نیست و مدت زمان تعطیلی را نمیتوان پیش بینی کرد.
وی افزود: قاعدتاً دولت آمریکا نمیتواند به مدت مزیدی بسته بماند، در آخر هم یک مانورهای سیاسی میدهند و به نحوی از مواضع خود کوتاه میآیند.
کارشناس مسائل بین الملل مطرح کرد: مشکلی در قانون اساسی آمریکا وجود دارد، این است که قوه مقننه و مجریه هم سطح هستند و یک قوه نمیتواند قوه دیگر را زور کند که فلان کار را انجام دهد یا ندهد.
ایزدی اظهار داشت: بر همین اساس این تعطیلیها منجر به قفل شدن سیستم میشود و در دولت آمریکا نهادی وجود ندارد که حرف آخر را بزند، البته دادگاه عالی وجود دارد، ولی در این حوزهها ورود نمیکند.
منبع: شبکه اطلاع رسانی راه دانا
انتهای پیام/