آسیه مزینانی معاون فرهنگی خانه هنرمندان ایران، در گفتگو با خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره برگزاری نمایشگاه «فرصت» اظهار کرد: «فرصت» اولین نمایشگاه سالانه شورای تجسمی خانه هنرمندان است. ما در شورای عالی مصوب کردیم که بعد از این، شورا و کمیسیون های تخصصی در خانه هنرمندان تشکیل شود و کارها براساس یک خرد جمعی پیش برود.
وی افزود: در راستای این مصوبه، شورای تجسمی خانه هنرمندان شامل هفت رشته هنری تجسمی تشکیل شد.
مزینانی در پاسخ به اینکه چرا آثار رشته گرافیک در نمایشگاه دیده نمی شود، گفت: بجز رشته گرافیک منتخبی از آثار شش رشته دیگر را نمایش داده ایم. دلیل این کار این است که گرافیک یک رشته پرسفارش است و بیشتر آثار هنرمندان گرافیست سفارشی بود و موضوع خاص داشت.
وی ادامه داد: به همین دلیل فرصت جمع آوری آثار گرافیکی که موضوع مستقل و غیرسفارشی داشته باشند، برای ما بسیار کم و محدود بود. در نتیجه امسال نتوانستیم آثار این رشته را گردآوری کرده و به نمایش بگذاریم؛ اما سال بعد این مسئله هم رفع خواهد شد.
معاون فرهنگی خانه هنرمندان ایران با بیان اینکه در نمایشگاه «فرصت»، تنوع آثار و نسل هنرمندان زیاد است، اظهار کرد: در این سالانه همان قدر که از حضور اساتید بهره گرفتیم، به جوانان هم فرصت حضور داده شد. در برخی رشته ها هم یک سقف قیمتی تعیین کردیم؛ زیرا تلاش «فرصت» این است که بتواند در این شرایط اقتصادی خاص و ویژه، قیمت های خاصی ارائه کند.
وی تصریح کرد: در تمامی رشته ها با حمایت هنرمندان به قیمت هایی رسیدیم که متناسب با بازار فعلی جامعه باشد. این پشتیبانی هم از جانب هنرمندان انجام شد و هم گالری هایی که با ما همکاری کردند. برای مثال بالاترین قیمتی که در رشته نقاشی تعیین کرده ایم، 5 میلیون تومان است. البته این قیمت گذاری در حالی اتفاق افتاده که اسامی بسیاری از اساتید در این نمایشگاه دیده می شود.
مزینانی در پاسخ به اینکه آیا پیش بینی می کنید که تمامی آثار نمایشگاه فروخته شود یا خیر، گفت: تا امروز نزدیک به یک سوم کارها فروش رفته است. در شرایط فعلی امکان این پیش بینی وجود ندارد اما همه تلاش ما این بود که به امکانات خرید مخاطبان نزدیک شویم. همانطور که میدانید خانه هنرمندان بازدیدکنندگان عمومی بسیار زیادی دارد و از این جهت تلاش کردیم به امکانی برسیم که بتوانیم مخاطب های جدیدی پیدا کنیم.
وی در ادامه درباره تاثیر دهمین حراج تهران بر بازار فروش نمایشگاه «فرصت» بیان کرد: به هر حال تمام حراجی ها رویدادهای همزمان خود را تحت تاثیر قرار می دهند؛ اما ما تلاش می کنیم که مخاطب های جدیدی را دست و پا کنیم. از این رو حراج تهران شاید تاثیر زیادی بر خرید و فروش نمایشگاه «فرصت» نداشته باشد. از طرفی ما این موضوع را از قبل پیش بینی کردیم و به همین دلیل سالانه شورای تجسمی خانه هنرمندان دو هفته بعد از حراج هم ادامه دارد.
معاون فرهنگی خانه هنرمندان با تاکید بر اینکه دست اندرکاران «فرصت» در تلاش هستند تا از وجاهت و امکانات و فرصت های خانه هنرمندان بیشترین بهره را ببرند، گفت: همه موسسات خصوصی که به نحوی تجربه خرید اثر هنری را داشته اند به این نمایشگاه دعوت شده اند. مدیران دولتی و وابسته به شهرداری و ... هم دعوت شده اند، اما واقعیت این است که فروش آثار هنری وضعیت خوبی ندارد.
مدیر گالری «آ» در پاسخ به اینکه آیا موانعی که موجب پلمپ شدن این گالری شده بود کامل رفع شده است یا خیر، بیان کرد: مشکلات که به طور کامل حل نشده؛ در حال حاضر بیشتر از اینکه نگران گالری باشم، نگران اتفاق هایی هستم که در نتیجه ممنوعیت فعالیت گالری ها در مجتمع های مسکونی اتفاق خواهد افتاد. در این صورت آتلیه هنرمندان هم در خطر است؛ آن هم هنرمندانی که توانایی اقتصادی برای رهن و یا اجاره واحد تجاری، اداری و... را ندارند.
وی افزود: تصویب قانون فعالیت مراکز فرهنگی هنری در مناطق مسکونی بر عهده مجلس است. تفاهمنامه ارشاد و شورای شهر هم راه حلی کوتاه مدت است. به هر حال امیدواریم که هرچه زودتر تصمیمی برای وضعیت موجود گرفته شود.
گفتنی است نمایشگاه «فرصت» تا 28 دی ماه در خانه هنرمندان میزبان علاقه مندان هنر است.
انتهای پیام/