عبدالملکی گفت: اگر هر کارآفرینی ۱۰ فرصت شغلی ایجاد کند، مسئله بیکاری به طور کلی حل میشود.
به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الله عبدالملکی معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد در نشست خبری راهبردهای جدید اشتغال و توانمندسازی مددجویان کمیته اظهار کرد: کمیته امداد از بدو تولد تا سال ۹۶، ۱۵۰۰ طرح اقتصادی را اجرا کرده است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد افزود: در این مدت ۷۰۰ هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد به خودکفایی رسیدند که برای این افراد ۷ هزار میلیارد تومان هزینه شده است.
وی ادامه داد: همچنین با تحت پوشش قرار گرفتن این تعداد خانوار ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در هزینههای کل کشور صرفهجویی شده است.
عبدالملکی با اشاره به اینکه تا پایان سال ۹۶، ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار آموزش فنی و حرفهای به مددجویان تحت پوشش داشتهایم، گفت: معیار ما برای خودکفایی خانوادهها این است که هر کس که درآمدش به حداقل حقوق قانون کار نرسد، از پوشش این نهاد خارج نمیشود در ۹ ماهه امسال از سه محل تسهیلات قرضالحسنه پرداخت کردهایم که از طریق قرضالحسنه بانکی ۹۵۵ میلیارد تومان، از تسهیلات صندوق امداد ولایت ۲۵۵ میلیارد تومان و از محل قانون توسعه اشتغال پایدار روستایی و از محل صندوق توسعه ملی ۱۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است که در مجموع هزار و ۳۱۳ میلیارد تومان تسهیلات در ۹ ماهه امسال برای ایجاد ۷۴ هزار فرصت شغلی پرداخت شده است.
وی با اشاره به کاریابیهای صورت گرفته از طریق کمیته امداد در ۹ ماهه امسال یادآور شد: در این مدت ۸ هزار فرصت شغلی ایجاد شد که با ۷۴ هزار فرصت شغلی قبلی ۸۲ هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد شده است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد با بیان اینکه در ۹ ماهه امسال ۱۲۹ هزار نفر تحت آموزشهای مقدماتی، مهارتی و پایدارسازی قرار گرفتند، افزود: رویکردهای اصلی کمیته امداد برای ایجاد اشتغال با عنوان کلان پروژه در نظر گرفته شده است که اولین بخش آن هدایت شغلی است که هدف اصلی تقویت سازوکارهای ایجاد اشتغال در کمیته امداد است که این از طریق ارتقای آموزشهای علمی و مهارتی بوده و ۸۰ درصد کارمندان این نهاد موفق به قبولی در آزمونهای ارتقای آموزشهای علمی و مهارتی شدند.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد دومین کلان پروژه را کاهش ضوابط در ایجاد اشتغال برشمرد و گفت: حدود ۸۰ درصد بخشنامهها و ضوابطی که کارآیی نداشت حذف شده است ضمن اینکه ارتقای انگیزه کارمندان با تعریف پاداش بهرهوری در نظر گرفته شده و افرادی که مشاورههای آنها منجر به ایجاد اشتغال برای مددجویان شوند، تحت نظام پاداش محور، پاداشهایی دریافت میکنند؛ وی با بیان اینکه برآوردهای ما این است که یک میلیون و ۴۰۰ هزار محرومان جامعه بیکار هستند، یادآور شد: بیش از ۶۰ درصد مخاطبان اشتغال کمیته امداد محرومان مناطق کمبرخوردار هستند.
عبدالملکی با اشاره به برنامه «راهبران شغلی» با هدف ایجاد اشتغال خاطرنشان کرد: تأسیس کانونهای خیرین کارآفرین، ایجاد گروه ذینفعان جهادگران کارآفرین و استفاده از کارآفرینان حرفهای ازجمله برنامههای در نظر گرفته شده برای اجرای طرح راهبران شغلی است ضمن اینکه ۱۱۰ هزار هسته جهادی در کشور وجود دارد که ما طی برنامهای با سازمان بسیج سازندگی و بسیج دانشجویی برنامهای با عنوان جهادگران کارآفرین را آغاز کردهایم تا از ظرفیت این افراد استفاده کنیم.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد با تأکید بر اینکه راهحل رفع مشکل بیکاری صرفا با به کارگیری کارآفرینان موفق در کشور قابلحل است، تصریح کرد: در کشور با سیستم کارمندمحور دنبال رفع بیکاری بودهایم که این نادرست و خطای راهبردی است و اما ما قصد داریم کارآفرینان را درگیر اشتغال کنیم؛ وی با بیان اینکه پیشبینی ما این است که ۴۰۰ هزار نفر کارآفرین حرفهای در کشور داریم، گفت: اگر هر کدام از این ۴۰۰ هزار نفر کارآفرین برای ۱۰ نفر شغل ایجاد کند، میتوانیم کل مشکلات بیکاران کشور را از بین ببریم که ما امسال به صورت آزمایشی این طرح را آغاز کردهایم.
وی با بیان اینکه ۶۰ درصد مخاطبین کمیته امداد محرومین هستند، گفت: در حال حاضر ۱۱۰ هزار هسته جهادی در کشور وجود دارد، همچنین کارآفرینان حرفهای کشور با تخصصی که دارند، میتوانند بیش از پیش به انجام این برنامه کمک کنند.
معاون اشتغال خودکفایی کمیته امداد با بیان اینکه مسئله بیکاری با به کارگیری کارآفرینان موفق قابل حل است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود ۴۰۰ کارآفرین حرفهای توانایی انجام کار را دارند و با توجه به اینکه کل بیکاری کشور زیر ۴ میلیون نفر است، اگر هر کارآفرینی ۱۰ فرصت شغلی ایجاد کند، معضل بیکاری به طور کلی حل میشود.
انتهای پیام/