به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، وحید مفید مدیرکل فراوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: سامانه TTAC بسیاری از فرایندهای مربوط به صدور و نظارت مجوز واردات مواد اولیه صنایع غذایی را کاهش داده است.
وی درباره میزان رعایت قوانین مربوط به فرآوردههای دامی و گیاهی توسط تولیدکنندگان گفت: قانون نظارت مواد خوردنی و آشامیدنی بخشی از کنترل را به عهده دارد و بخش دیگری از نظارت توسط سازمانهایی مانند سازمان دامپزشکی و جهاد کشاورزی انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه نظارت در دنیا از «مزرعه تا سفره مدنظر» است، مطرح کرد: کنترل یک محصول غذایی باید از خاک و آبی که کشت و آبیاری میشود تا نوع کود و سم باید تحت کنترل باشد، برای اجرای این کار به سیاستگذاری واحد نیاز داریم و اگر این امر محقق شود می توانیم ادعا کنیم محصولی را که از هر حیث سالم و کیفی است، تولید کردیم.
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی، سازمان غذا و دارو در مورد رفع مشکلات صنعت غذا گفت: از جمله مشکلات این صنعت؛ موانع بوروکراسی و کاهش زمان فرآیند نظارت است که سازمان غذا و دارو از سالهای گذشته برای ساماندهی و سهولت واردات، سامانه ttac را راهاندازی کرد.
وی تصریح کرد: با تفویض اختیار به همه استانها و دانشگاههای علوم پزشکی، تقریباً تمام تولیدکنندههای دارای مجوز داخل و هر کارخانهای در هر استان، میتواند به اداره نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی مراجعه و امور خود را انجام دهد.
مدیرکل دفتر فرآوردههای غذایی، آشامیدنی اظهار کرد: برای مسائل مربوط به واردات مواد اولیه نیز بهمنظور کاهش بوروکراسی، امور بهصورت الکترونیکی با سامانه ttac انجام میشود؛ همچنین بهروزرسانی قوانین و ضوابط حاکم بر صنعت غذا و نزدیک شدن به قوانین کشورهای مترقیتر و پیشرفتهتر در دستور کار سازمان غذا و دارو قرار دارد.
انتهای پیام/