به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، بوی بد کارخانه قند فسا بار دیگر موجب اعتراض ساکنان محلههای مجاور این کارخانه شد. بوی بد این کارخانه به دلیل دفع غیراصولی پساب و پسماندهای کارخانه ایجاد شده است.
این اعتراضات مردمی پای مشکل آلایندگی این کارخانه را به شورای اداری شهرستان باز کرد. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس با حضور در این جلسه گفته است: «در صورت بر طرف نشدن مشکل آلایندگی کارخانه قند فسا، این کارخانه بر اساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی به دلیل تهدید علیه بهداشت و سلامت عمومی مردم تعطیل میشود».
طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی دفع غیربهداشتی مواد زائد (پساب و پسماندهای کارخانهها) تهدید علیه بهداشت عمومی است.
مجید کشاورز، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت فسا میگوید: محیط زیست استان فارس برای رفع آلایندگی و بوی بد کارخانه قند فسا به مدیر این کارخانه ۶ ماه مهلت داده است و در صورتی که بوی بد و نامطبوع پسماند این کارخانه برطرف نشود مدیر کارخانه موظف به تعطیلی کارخانه است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت فسا میافزاید: کارخانه قند فسا با همکاری دانشگاه دولتی فسا در حال آمادهسازی طرح اجرای تاسیسات فاضلاب این کارخانه است که ۸۰ تا ۹۰ درصد نقشه طرح آماده شده و این کارخانه به دنبال بستن قرارداد با شرکت پیمانکار برای ساخت تاسیسات فاضلاب است.
کشاورز میگوید: هزینه اجرایی طرح تاسیسات فاضلاب کارخانه قند فسا سه میلیارد تومان برآورد شده است.
در حال حاضر مسئولان کارخانه قند فسا برای کاهش بوی بد پسماند این کارخانه با استفاده از فیلتر تفاله مواد اولیه کارخانه را از آب جدا میکنند.
در مردادماه امسال نیز ساکنان محلههای اطراف کارخانه قند فسا به دلیل بوی بدی که این کارخانه ایجاد میکرد مقابل آن تجمع کردند. بعد از تجمع مردم جلو کارخانه قند فسا، فرماندار این شهرستان طی جلسهای با حضور چند تن از اهالی و مسئولان کارخانه قند قول داده بود که ظرف یک ماه آینده این مشکل برطرف شود، اما مسئولان کارخانه قند عنوان کرده بودند که به مهلتی حداقل ۴ ماهه نیاز دارند.
کارخانه قند فسا با ۶۴ سال قدمت یکی از مهمترین کارخانههای جنوب کشور است که روزانه بیش از ۲۲۰ تن قند و شکر تولید میکند.
کارخانه قند فسا زیرمجموعه سازمان «اتکا» وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است که در سال ۱۳۳۳ تاسیس و در سال ۱۳۳۵ به بهرهبرداری رسیده است. فعالیت کارخانه قند فسا از سال ۹۲ متوقف شد و ۱۵۰ کارگر بیکار شدند، اما این کارخانه در سال ۹۶ به بخش خصوصی واگذار شد و با سرمایهگذاری ۴۲ میلیارد تومانی فعالیت خود را مجددا از سر گرفت که به گفته مدیر کارخانه قند فسا راهاندازی مجدد این کارخانه ۴۰۰ اشتغال مستقیم و ۱۵۰۰ اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/چ