به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،هفتمین روز از جشنواره مردمی فیلم عمار که با استقبال قابل توجهای از مخاطبان همراه بود , مستند «تهران-دمشق» ساخته علی صدرینیا در سینما فلسطین به نمایش درآمد.
اکران این مستند تقریبا تمام صندلیهای سالن اصلی سینما فلسطین را پر کرد. البته پیش از این علی صدرینیا که با مستند «قائم مقام» توانسته بود نگاه مخاطبان این حوزه را به خود جلب کند، این بار به موضوع جنگ سوریه از دریچه دیگری و با نگاهی اجتماعی تلاش کرده بود تا راوی اتفاقات پشت صحنههای جنگ سوریه باشد.
خط کلی داستان این مستند پیرامون این بود که اگر اعتراضات به حق مردم توسط سودجویان منحرف شود، بلایی که بر سر مردم سوریه آمد، امکان دارد در تهران هم دنبال شود. صدرینیا روایتگر مستند «تهران-دمشق» است که به ماجراهای اغتشاشات دی ماه ۹۶ پرداخته است و به نوعی ریشه جنگ داخلی سوریه را همین منازعات داخلی شمارده است.
صدرینیا در این نشست با اشاره به اینکه هر مستندی متناسب با محتوای خود به یک نوع روایت و لحنی نیاز دارد، اظهار کرد: مردم ما به صداهای آشنا از جمله آقای طهماسب که در مستند «قائم مقام» بودند، عادت کردهاند، اما این مستند نوع دیگری از روایت را میطلبید که خودم این کار را انجام دادم و راوی «تهران-دمشق» شدم.
وی در ادامه گفت: در این مستند تلاش کردیم تا فراتر از مباحث جناحی به این موضوع بپردازیم. ریشه این جنگ خانمانسوز سوریه فراتر از یک اختلاف فرقهایی بوده و مردم معترض سوریه فکرش را هم نمیکردند که این اعتراضاعات به دست سواستفاده گران، به یک جنگ هفت ساله تبدیل شود.
کارگردان مستند «تهران-دمشق» در پاسخ به این سوال که چرا عوامل سیاسی موثر در این اعتراضات مردمی را مورد نقد قرار ندادید، تصریح کرد: برای آنکه یک موضوع به این مهمی را بیان کنیم لازم بود تا از پرداختن به اشخاص سیاسی به دلیل نخوردن برچسبهای سیاسی کمی فاصله بگیریم، اما باز شما در بخشهایی از این مستند نارضایتی برخی از مسئولان سیاسی را مشاهده کردید که چگونه از فضای ملتهب آنروزها استفاده کردند.
صدرینیا در پایان گفت: خرابیها و آثار به جامانده از جنگ سوریه واقعا حیرتآور است. ای کاش میتوانستیم برای تکتک هموطنانمان یک بازدید از این مناطق را فراهم کنیم تا خودشان ببیند که چه اتفاقاتی در سوریه افتاده است.
انتهای پیام/