بهزاد قربانی روان شناس در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: افکار منفی بر شکلگیری اضطراب پیش از امتحان دانشجویان تاثیرگذار است، ولی آنان میتوانند با مرور عملکرد مثبت تحصیلی در گذشته و یا عملکرد ذهنی خوب در حوزههای دیگر به خودشان نشان دهند که فرد موفقی هستند چراکه شواهد زیادی وجود دارد که این مسئله را ثابت کند.
وی با بیان اینکه چرا عدهای از افراد در هنگام امتحانات، اضطرابی بیشتر از حد معمول و بهینه را تجربه میکنند، خاطرنشان کرد: این موارد به عوامل مختلفی مانند وجود یک اختلال اضطرابی زمینهای، ویژگیهای شخصیتی، عوامل خانوادگی، محیطی و موقعیتی و در نهایت عوامل فرهنگی ارتباط دارد.
قربانی افزود: وجود یک اختلال اضطرابی، میتواند تمامی زندگی یک فرد و یا موقعیتهای به خصوصی را درگیر اضطراب کند که امتحانات میتواند یکی از این موقعیتها باشد و بیماریهای اضطرابی همواره ریشه در مسائل و مشکلات دوران رشد روانی و به طبع آن وجود سیستم شناختی – فکری معیوب در فرد میشود که نیازمند مراجعه به روان شناس و درمان اساسی است.
بیشتر بخوانید: راهکارهای مناسب غلبه بر اضطراب و استرس به هنگام یادگیری
قربانی گفت: بعضی ویژگیهای شخصیتی مانند اعتماد به نفس پایین، کمال گرایی و ... نیز میتواند زمینهساز اضطراب در زمان امتحان شود که در این مورد هم تلاش برای برطرف کردن اضطراب امتحان باید معطوف به تغییر و تعدیل این ویژگیهای شخصیتی شود.
وی با بیان اینکه در هنگام اضطراب برخی علائم جسمی از قبیل: تپش قلب، لرزش دست ها، تعریق و ریتم تنفس تند هم ممکن است وجود داشته باشد که توجه و تمرکز بیشتر بر این علائم میتواند اضطراب را شدت دهد، تشریح کرد: هر قدر که بتوانیم توجه خود را از علائم بدنی دور کنیم، کنترل اضطراب آسانتر خواهد بود.
این روان شناس تصریح کرد: همه میدانیم که وجود سطح مشخصی از اضطراب در انجام کارهای روزانه طبیعی و تا اندازهای مفید است؛ تا جایی که وجود این اضطراب اندک موجب انجام صحیح و به موقع وظایف در فرد میشود، اما مشکل زمانی آغاز میشود که سطح اضطراب از آن سطح بهینه فراتر رود و به جای افزایش سطح عملکرد، موجب کاهش کیفی و کمی آن میشود.
انتهای پیام/