به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،شهبازیان درکارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مراغه گفت: با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای این منطقه، نمایشگاه دائمی عرضه محصولات صنایع دستی در این منطقه دایر میشود.
وی افزود:با عملی شدن این طرح، بازار صنایع دستی از دست دلالان خارج و این اتحادیه به صورت مستقیم با تاجران خارجی وارد معامله میشود.
وی افزود: متاسفانه در ۲۵ سال اخیر کمترین توجه به صنایع دستی استان شده، اما با مدیریت جدید در تلاش برای رفع موانع این حوزه و جوان گرایی در آن هستیم.
شهبازیان اضافه کرد: همکاری و تعامل بخشداریها و دهیاران فعال برای شناسایی و معرفی صنایع دستی در روستاها میتواند کمک بزرگی به این حوزه کند.
وی ادامه داد: برای ارتقا صنایع دستی استان میتوانیم از ظرفیتهای بهزیستی و کمیته امداد نیز استفاده کنیم.
وی افزود: میتوان در تمامی روستاهای شهرستان محل دائمی برای عرضه محصولات صنایع دستی روستائیان ایجاد کرد تا هم کمکی به اقتصاد خانوادهها باشد و هم به رونق اقتصادی روستاها از طریق رونق بخش گردشگری منجر شود.
شکری معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مراغه گفت: ایجاد شهرک صنایع دستی با توجه به پتانسیلها و بسترهای مناسب ضروری است و در برنامه ریزیها باید در نظر گرفته شود.
وی جذب گردشگر و افزایش میزان رونق اقتصادی در فروش محصولات صنایع دستی را از اهداف راه اندازی شهرک صنایع دستی و گردشگری در مراغه عنوان کرد.
وی اظهار داشت: استفاده از ظرفیتهای فعالان این حوزه و تشویق علاقهمندان و همچنین بررسی راهکارهای عملیاتی در این پروژه از اهمیت خاصی برخوردار است که باید مورد توجه قرار گیرد.
شکری افزود: در حال حاضر، آماده استقبال و همکاری با تولید کنندگان صنایع دستی برای برگزاری نمایشگاه موقت در سالن بین المللی نمایشگاههای مراغه هستیم.
وی اضافه کرد: ایجاد اشتغال در حوزه صنایع دستی زودبازده بوده و این شهرستان نیز ظرفیت و پتانسیل فعالیت در این حوزه را دارد و ما از توسعه فعالیتهای صنایع دستی حمایت میکنیم.
شکری ایجاد اشتغال و رفع بیکاری را یکی از برنامههای اصلی دولت دانست و گفت: در سطح شهرستان نیز این موضوع با جدیت در دستور کار قرار گرفته است و دستگاههای اجرایی باید به این موضوع ورود کنند.
وی توجه به بازاریابی و فروش صنایع دستی را مهم دانست و گفت: پیدا کردن بازارهای فروش متعدد به رفع دغدغه هنرمندان صنایع دستی و سودآوری و تامین معیشت آنان کمک میکند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مراغه، عملکرد صنایع دستی مراغه را منحصر به فرد عنوان کرد و افزود: در حال حاضر چهار آموزشگاه صنایع دستی و چهار فروشگاه صنایع دستی در شهرستان فعال است.
یعقوب طالبی گفت: هنرمندان مراغه موفق به دریافت ۱۶ نشان مرغوبیت صنایع دستی ملی در رشتههای مختلف شدند؛ و بیش از ۵۰۰ هنرمند به صورت انفرادی در حوزه صنایع دستی در شهرستان شناسایی شده است.
وی ادامه داد: در ۱۰ روستای شهرستان آموزش و کارگاه صنایع دستی فعال داریم و ۵۰ پروانه تولید کارگاهی برای صنعتگران و هنرمندان صنایع دستی مراغه صادر شده است.
وی افزود: رشتههای فعال صنایع دستی در مراغه شامل نقاشی روی سفال، گلیم بافی و ورنی بافی، طراحی سنتی، منبت چوب، معرق چوب، قلم زنی، جواهر سازی، حکاکی روی نقره و نگارگری است.
طالبی اضافه کرد: اعتبار مصوب برای صنایع دستی شهرستان در سال ۹۷، ۳۲ میلیون تومان است.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراغه گفت: هشت تعاونی صنایع دستی در شهرستان وجواد دارد که از این تعداد ۵ تعاونی غیرفعال هستند.
ناصر مظهریان گفت: به صورت انفرادی و در بخش خصوصی در حوزه صنایع دستی فعالیت خوبی وجود دارد.
وی اضافه کرد: تولیدات خوبی در شهرستان از سوی هنرمندان صنایع دستی داریم که متاسفانه در زمینه بازاریابی و فروش این محصولات با مشکل مواجه هستیم.
وی افزود: صنایع دستی شهرستان که تنوع گستردهای در سطوح ملی دارد، با چالشها و موانع مهمی برای فروش، عرضه و بازاریابی روبروست.
مظهریان گفت: با وجود اینکه کیفیت کالاهای تولیدی در حد مناسبی است، اما ضعف در درآمد زایی و سود آوری بیانگیر وجود مشکل در زمینه بازاریابی صنایع دستی در داخل و خارج کشور است.
شهرستان مراغه با حدود ۵۱۵ اثر تاریخی و تپههای شناسایی شده جزو ۱۰ شهر دارای بافت غنی تاریخی و فرهنگی در کشور محسوب میشود که حدود ۳۰۰ اثر تاریخی آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/ش