برخی رسانه ها اعلام کردند که ابوظبی ۳ میلیارد دالر در بانک مرکزی پاکستان سپرده گذاری کرده تا مقامات این کشور فشارهای خود را بر طالبان برای گفت و گو با افغانستان در ابوظبی سرعت بخشند.

رشوه ۳ میلیارد دالری برای میزبانی مذاکرات صلح افغانستانبه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اطلاع رسانی العربی الجدید با اشاره به رقابت امارات با قطر برای ربودن گوی میزبانی مذاکرات میان افغانستان و طالبان نوشت که ابوظبی ۳ میلیارد دالر در بانک مرکزی پاکستان سپرده گذاری کرده تا مقامات این کشور فشارهای خود را بر طالبان برای گفت و گو با افغانستان در ابوظبی سرعت بخشند.

مذاکرات چهار جانبه آمریکا، پاکستان، عربستان و امارات ۲۶ آذر ماه در ابوظبی آغاز و به مدت سه روز ادامه داشت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی قطری ‘العربی الجدید’، کشورهای حاشیه خلیج فارس به ویژه امارات و عربستان می کوشند که نقش میانجی را در صلح با طالبان داشته باشند. از این رو ابوظبی به شکل های مختلف سعی در جلب نظر طرف های درگیر در این موضوع دارد.

العربی الجدید افزود: بر اساس اطلاعات افشا شده امارات ۳ میلیارد دالر به عنوان رشوه سیاسی در بانک مرکزی پاکستان به ودیعه گذاشته تا مقامات این کشور فشارهای خود را بر طالبان به منظور ورود به گفت و گو با افغانستان و طرف آمریکایی در ابوظبی و سپس در ریاض تسریع بخشند.

این پایگاه خبری ادامه داد، این اقدام دقیقا شبیه همان کاری است که ابوظبی حدود دو ماه قبل در اتیوپی انجام داد. امارات معادل ۳ میلیارد دالر را در بانک مرکزی اتیوپی به ودیعه گذاشت تا مقامات این کشور با نقش ابوظبی به عنوان میانجی برای حل بحران میان اتیوپی و اریتره در چارچوب برقراری آشتی میان دو کشور موافقت کنند؛ قصد امارات از این کار، حفظ منافع مالی و نظامی خود در این دو کشور و به طور کلی منطقه شاخ آفریقا است.

دو کشور اتیوپی و اریتره پس از گذشت دو دهه از قطع روابط، با میانجی گری امارات با رسیدن به توافق در حال باز کردن صفحه جدیدی از روابط میان خود هستند.

العربی الجدید افزود: به نظر می رسد که ابوظبی امروز می کوشد به نیابت از ریاض، نقش اساسی را در روند مذاکرات طالبان و دولت افغانستان بازی کند. ابوظبی طی روزهای گذشته حملات شدید رسانه ای و سیاسی علیه دولت قطر کرد؛ چرا که دوحه از زمان ریاست جمهوری باراک اوباما سعی داشت نقش ناظر را بر مذاکرات مسالمت آمیز میان طالبان و افغانستان ایفا کند و میزبان بازگشایی یک دفتر سیاسی برای طالبان است.

پیشتر نیز بسیاری از مسئولان آمریکایی اذعان کردند که ایده بازگشایی دفتر سیاسی برای نمایندگانی از طالبان در قطر مبتنی بر خواست اوباما بوده است و دوحه نیز در دوره ریاست جمهوری وی با آن موافقت کرد و همین مسئله باعث شده که از سوی محور ریاض- ابوظبی به شدت مورد حمله و انتقاد واقع شود؛ چرا که این دو کشور سعی دارند خود گوی میزبانی روند مذاکرات را بربایند.

جنگ در افغانستان، طولانی ‌ترین جنگی ا‌ست که ایالات متحده درگیر آن شده و برآورد‌ها حاکی ‌است رقمی در حدود یک تریلیون دلار برای آن کشور هزینه داشته ‌است.

العربی الجدید به نقل از برخی منابع عربی نوشت: تلاش های آمریکا برای انتقال روند مذاکرات به ریاض، از این جهت است که طبق طرح از پیش طراحی شده می خواهند توافق صلح با طالبان و افغانستان در ریاض اتفاق بیفتد تا دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بتواند چهره مخدوش شده محمد بن سلمان را در غرب در پی قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد عربستان در استانبول تصحیح کند.

به نوشته ایرنا، پایگاه خبری مزبور ادامه داد، در واقع ترامپ می خواهد بن سلمان را میانجی صلح در حل بحران پرونده طالبان نشان دهد که اهمیت خاصی در میان کشورهای شرکت کننده در جنگ افغانستان دارد.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.