به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمدباقر الفت معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه چهارشنبه در همایش دیده بانان پیشگیری از وقوع جرم در شیراز گفت: اگر در این زمینه احساس مسئولیت شده بود شاید شاهد وقوع حادثه تلخ دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات نبودیم.
وی ادامه داد: ای کاش دیده بانان پیشگیری از وقوع جرم در این زمینه گزارشی از نحوه حمل و نقل و مشکلات آن در دانشگاه به قوه قضاییه ارسال کرده بودند، همانگونه که در مبادی جادهای و نقاط حادثه خیز بارها این گزارشها ارسال شده و منجر به رفع نقاط حادثه خیز شده است.
معاون قوه قضاییه با بیان اینکه این حساسیت باید در دیده بانان پیشگیری از وقوع جرم و در همه مردم به وجود آید که نسبت به تخلفات و احتمال وقوع جرم بی تفاوت نباشند، گفت: با ارسال چند عکس و مستندسازی از نحوه انتقال دانشجویان و اینکه در آن محل گارد ریل وجود نداشت، جاده حاشیه امن و مانعی برای جلوگیری از سقوط اتوبوس نداشت میشد جلو این حادثه را گرفت.
الفت اضافه کرد: شیب خیابان در محل حادثه به گونهای بود که اتوبوس از کنترل خارج شد، این نقیصه را افراد میتوانستند قبل از وقوع حادثه با ارسال چند عکس گزارش و مستند نگاری کنند؛ قوه قضاییه در مقابل این مستندات قطعا اقدام میکرد و از دانشگاه آزاد میخواستیم که نسبت به رفع نقطه حادثه خیز اقدام کند، این موارد را باید قبل از وقوع حادثه از دانشگاه آزاد مطالبه میکردیم.
ظهر سه شنبه چهارم دی ۱۳۹۷ اتوبوسی که تعدادی از دانشجویان را در داخل محوطه دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات جابجا میکرد واژگون و منجر به کشته شدن ۱۰ دانشجو و مصدومیت ۲۶ نفر شد.
انوشیروان محسنی بند پی استاندار تهران روز بعد از حادثه گفت: شیب مسیر عبور اتوبوس واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد استاندارد نیست.
میر حمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس دهم دی ۹۷ اعلام کرد: براساس گزارش مسئولان دانشگاه آزاد و فرماندهان ناجا مقصر اصلی این سانحه نبود نظارت بر اجرای دقیق مفاد قرارداد با پیمانکار حمل و نقل بوده، قرارداد منعقده بین این شرکت و واحد علوم و تحقیقات یکساله بوده است.
معاون قوه قضاییه بیان کرد: امر به معروف و نهی از منکر که فریضه الهی است برای پیشگیری از وقوع جرم باید بیشتر و بهتر و جدیتر اجرا شود، استفاده از ظرفیتهای مردمی در گزارش دهی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، کنوانسیونهای بین المللی حتی به این نتیجه رسیده اند که باید به امر به معروف و نهی از منکر توجه کنند، چرا ما باید در برابر آن بی تفاوت باشیم؟
وی اضافه کرد: باید همان اندازه که به نماز و روزه و زکات و خمس و جهاد توجه شده است به فریضه امر به معروف و نهی از منکر هم به عنوان ابزاری برای پیشگیری از وقوع جرم توجه شود، اما در این زمینه جامعه بی توجهی شده است، همه دنیا به این نتیجه رسیده که از این ظرفیت میتوان برای پیشگیری از وقوع جرم استفاده کرد.
وی گفت: مبانی دین مبین اسلام ما را به پیشگیری از وقوع جرم امر کرده است، باید نشان دهیم و ثابت کنیم که با دین میتوانیم جامعهای مرفه داشته باشیم، اسلام این ظرفیت را دارد که جامعهای توام با آرامش و آسایش برای مردم ایجاد کند، پیشگیری از وقوع جرم گام نهادن در کارآمد نشان دادن دین برای اداره امور جامعه است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه افزود: دیده بان پیشگیری از وقوع جرم باید آمر به امر به معروف باشد و اخبار و اطلاعات وقوع جرم را قبل از وقوع به مراجع قانونی ارسال کند.
الفت اضافه کرد: دیده بانان پیشگیری از وقوع جرم در برابر تخریب طبیعت و محیط زیست، در برابر زمین خواری و تغییر کاربری اراضی و منابع ملی بی تفاوت نباشند و آن را گزارش کنند، قوه قضاییه در برابر این گزارشها از دستگاههای اجرایی توضیح و پاسخ میخواهد، فضای مجازی جایگاه مناسبی برای ارسال گزارشهای مردمی ایجاد کرده است که باید از آن استفاده بهینه کرد.
انتهای پیام/چ