ورزش استان همدان در سال‌های پس از انقلاب اسلامی توانست به خودکفایی و خود باوری برسد.

انقلاب اسلامی ورزشکاران همدانی را به خودباوری رساندبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،   اندیشه‌های بلند بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی (ره) بر این اصول استوار بود که محرومان جوامع انسانی باید خود استقلالی داشته و از زیر یوغ مستکبران خارج شوند، این اندیشه وفکر‌های بلند با نهضت بزرگ پایه گذاری وبا پیروزی انقلاب اسلامی جایگاه وشکل خاص به خود گرفت.

انقلاب سال ۵۷ نگاه ملت ها را به خود جلب کرد و جهشی فکری و عقیدتی در منطقه و جهان شکل گرفت، جهشی که به مذاق دشمنان خوش نیامد و بعد از آن توطئه ها‌ی خود علیه نظام اسلامی در حوزه‌های مختلف را یکی پس از دیگری انجام دادند، بنابراین از تحمیل ۸ سال جنگ گرفته تا تهاجم فرهنگی و هم اکنون هم که با تحریم اقتصادی چاشنی دشمنی خود علیه ملت ایران را تزریق می‌کنند،

اما با این وجود مردم انقلابی ایران نه تنها در طول ۴۰ سال گذشته برای حفظ ارزش‌های دینی وانقلابی هزینه‌های هنگفتی دادند بلکه از عزیزان خود در مرز‌های جغرافیایی، عقیدتی و علمی گرفته تا دفاع منطقه‌ای گذشتند و آنان را تقدیم این مرز و بوم کردند و در این راه هرگز از آرمان‌ها و اهداف بلند انقلاب فاصله نگرفته اند.

حالا انقلاب اسلامی ما در آستانه چهلمین سال پیروزی است، سالی که دشمنان با انجام سخت‌ترین تحریم‌ها می‌خواهند کام ملت ایران را تلخ کنند تا شاید از این طریق بتوانند کاری کنند که مردم از آفکار انقلابی خود کناره گیری کنند.

اما خوشبختانه نه تنها نتوانستند به اهداف شوم خود برسند بلکه به شکرانه این ۴۰ سال توانستیم در حوزه‌های مختلف علمی، فرهنگی، ورزشی و دیگر زمینه ها  پیشرفت‌های قابل توجهی در سطح جهان داشته باشیم.

حال گذری می‌زنیم در ورزش ودستاورد‌هایی که در این حوزه پس از پیروزی انقلاب اسلامی کسب کرده ایم. بیان این جمله از زبان بنیانگذار انقلاب اسلامی که (من خود ورزشکار نیستم، اما ورزشکاران را دوست دارم) خالی از لطف نیست، این جمله نشان دهنده اهمیت ورزش وجایگاه آن در کشور ایران بود که موجب شد اهمیت ورزش دو چندان شود.

 ایران سیل خروشان موفقیت در ورزش را طی کرد به شکلی که ورزش در زمان پهلوی هرگز گستردگی امروز را نداشت، حتی مردم از امکانات اولیه نیز بی بهره بودند و با این وجود نمی‌توانست جایگاهی برای خود باز کند.

با پیروزی انقلاب اسلامی وسقوط حکومت پهلوی ورزش هم همچون سایر بخش‌های دیگر دچار تحول شد که می‌توان به افزایش زیر ساخت‌ها و ایجاد اماکن ورزشی حتی در دورترین مناطق کشور اشاره کرد.

براساس آمار‌های موجود در سال ۵۷ تنها در ۱۲ روستا زمین‌های ورزشی وجود داشت، اما اکنون بیش از ۲۲۰۰ روستای کشور از نعمت زمین‌های ورزشی برخوردار هستند، همچنین باید گفت، تعداد سالن‌های ورزشی در روستا‌ها در سال ۵۸ فقط ۵ مورد بود، اما هم اکنون این رقم به ۴۰۰ روستا دارای سالن ورزشی افزایش یافته است، همچنین روند اجرایی پروژ ه های عمرانی رشد چشمگیری داشته بطوری که تاکنون حدود ۳۰۰ پروژه ورزشی در سطح کشور افتتاح شده است.

در ابتدای سال‌های پیروزی انقلاب به ازای هر فرد فضای ورزشی قابل توجهی به وجود آمده است، باید گفت، ساخت ۱۸ استادیوم ۱۵ هزار نفری، ۸ سالن مسابقاتی ۶ هزار نفری با قابلیت بهره برداری، ۴ پیست دوچرخه سواری، ۲ استخر قهرمانی، سه سالن تخصصی دوومیدانی، چهار ورزشگاه ۵ هزار نفری از جمله مهمترین طرح‌های ورزشی زیر بنایی است که پس از انقلاب اسلامی در کشور انجام شده است.

البته هرچند در این سال‌ها ضعف مدیریت و کمبود بودجه ورزش ایران را تهدید کرده است، اما با اراده ملی وبهره گیری از اقتصاد مقاومتی می‌شود ترمزگیر‌های ورزش را از بین برد.

پیشرفت‌های ورزش کشور در ابعاد مختلفی انجام شد که ورزش بانوان، حضور در المپیک ها، بازی‌های جهانی وجام‌های جهانی فوتبال نمونه‌ای از این موفقیت‌ها است.

و اما استان همدان؛ باید گفت که مردم همیشه در صحنه همدان علاوه بر اینکه در ثمر رسیدن پیروزی انقلاب اسلامی نقش موثری داشتند بلکه با حضور پررنگ خود در طول ۸ سال دفاع قدس و تقدیم ۸۸۰۰ شهید به نوعی قلب دفاعی کشور در طول سال‌های دفاع مقدس محسوب می‌شود و مایه افتخار و سربلندی این نظام اسلامی بوده و امروز هم همین مردم با حضور خود در عرصه‌های مختلف علمی فرهنگی و ورزشی یک بار دیگر دین خود را به این کشور ادا کرده اند وهمیشه برای رسیدن به قله‌های موفقیت وپیروزی از هیچ تلاشی فرو گذار نماندند بنابراین در این میان نباید از سهم بالای برخی استان‌ها مانند همدان غفلت کرد.

انقلاب اسلامی ورزش همدان را به خودباوری رساند
بر اساس این موضوع بر آن شدم گذری بزنم بر ورزش استان همدان پس از انقلاب اسلامی، تا سهم استان در پیشرفت این حوزه را معرفی کنیم به همین دلیل در ابتدا با چند ورزشکارجوان و پر افتخارهمدانی هم صحبت شدم.

انقلاب اسلامی ورزش همدان را به خودباوری رساند
فرود ظفری ووشوکار همدانی که بعد از چندین سال حضور قدرتمند در سطح اول ووشو کشور و کسب چندین مدال طلای بزرگسالان کشور مربیان تیم ملی را وادار به قبول توانایی‌های خود کرد و نشان داد که هیچ حریفی توان ایستادگی مقابل این ووشو کار نهاوندی را ندارد.

او نظر خود را در زمینه ورزش پس از انقلاب اسلامی اینگونه می‌گوید: ورزش ایران به برکت انقلاب اسلامی موفقیت‌های چشمگیری بخصوص در سطح جهان کسب کرده است.

این ورزشکار جوان ادامه می‌دهد: اکثر ورزش‌هایی که امروز در سطح جهان قهرمان می‌شویم قبل از انقلاب اسلامی وجود نداشت.

قهرمان ووشو همدانی اضافه کرد: ورزش نه تنها در سلامت فرد بلکه در سلامت جامعه تاثیر گذار بوده تا جایی که برخی از ورزش‌ها و ورزشکاران به الگو‌های اجتماعی در سطح جوان جامعه مبدل می‌شوند.

انقلاب اسلامی ورزش همدان را به خودباوری رساند
ظفری درباره فعالیت ورزشی خود نیز اینگونه گفت:  حدود ۱۰ سال است که وارد عرصه ورزش ووشو شده ام و از سال ۹۰ نیز در تیم ملی حضور داشته ام و برای رسیدن به هدف خود تلاش زیادی کردم و البته دشواری‌های زیادی را نیز پشت سر گذاشته چرا که تنها هدفم سرافرازی کشور و استان همدان بود.

او به حضور خود در مسابقات متعدد کشوری و جهانی اشاره کرد وگفت: در مسابقاتی، چون غرب آسیا مدال طلا، بین المللی جام پارس صاحب ۲ مدال طلا و یک نقره، المپیک کشور‌های اسلامی مدال طلا، المپیک بازی‌های جاکارتا مدال نقره ومسابقات بین المللی صلح و دوستی مدال نقره را کسب نموده ام.

این ورزشکار خوب نهاوندی با اشاره به اینکه قبل از انقلاب اسلامی ورزش ووشو وجود نداشت ادامه داد: اما هم اکنون این ورزش رشد خوبی داشته است.

این قهرمان همدان درد و دل‌هایی هم داشت و گفت: از مسئولین انتظار دارم که به فکر ایجاد شغل برای جوانان باشند همچنین سالن‌های ورزشی را برای ورزشکاران افزایش دهند.

با پیروزی انقلاب اسلامی زنان هم توانستند راه خود را درحوزه ورزش پیدا کنند و با کمک حجاب اسلامی پا به عرصه‌های بین المللی بگذارند.

انقلاب اسلامی ورزش همدان را به خودباوری رساند
مه لقا جام بزرگی متولد سال ۷۰ و از ورزشکاران صاحب نام ایرانی در رشته تیر‌اندازی است، تیراندازی که لقب نخستین ورزشکار همدانی که دو بار راهی المپیک شده است را با خود به یدک می‌کشد، این بانوی جوان در ویترین افتخاراتش عناوین متعددی جای داده و شاید در صف معدود ورزشکارانی قرار می‌گیرد که همواره و طی سال‌های متمادی در اوج بوده‌اند.

جام‌بزرگی بدون تردید در کنار نفراتی، چون صادق گودرزی، برادران مصطفی‌جوکار  شناسنامه ورزش همدان است.

وی که در بازی‌های آسیایی جاکارتا در اندونزی صاحب مدال برنز شد.

جامه بزرگی، در بازی‌های آسیایی گوانگ ژو در تفنگ بادی تیمی ۱۰ متر مدال نقره و در ماده ۵۰ متر سه وضعیت مدال برنز گرفت.

او نخستین ورزشکار زن ایرانی بود که سهمیه المپیک لندن را به خود اختصاص داد، همچنین نخستین زن ایرانی است که در ماده تفنگ بادی از فاصله ۱۰ متر، ایران را صاحب سهمیه کرد.

مه لقا جام بزرگی در مسابقات قهرمانی جهان به مونیخ در سال ۲۰۱۰، در رده پنجم جهان، توانست ایران را صاحب سهمیه المپیک کند.

وی همچنین دارنده مدال نقره بخش سه وضعیت قهرمانی آسیا سال ۲۰۱۶ در دهلی است.

بانوی قهرمان همدانی تنها ملی پوش با پوشش چادر در تیم‌های ملی بانوان ایران است که حجاب وی مورد تشویق رهبر ایران در سال ۹۱ قرار گرفت.

با او نیز به گفتگو نشستم.

مه لقا جامه بزرگی نظر خود درباره وضعیت ورزش همدان پس از پیروی انقلاب اسلامی را اینگونه بیان کرد: ورزش ایران قطعا بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی در همه ابعاد نسبت به پیش از انقلاب پیشرفت‌های غیر قابل انکاری داشته همچنین در نظام جمهوری اسلامی ایران استفاده از ورزش و دستاورد‌های آن با گذشته قابل قیاس نیست.

او می‌گوید:مردم ایران در این سال‌ها با تمام وجود از انقلاب دفاع کردند.

انقلاب اسلامی ورزش همدان را به خودباوری رساند

میخواهم پرچم ایران همیشه بالا باشد

با مرد طلایی مسابقات دو ومیدانی بازی‌های پارا آسیایی ۲۰۱۸ هم هم صحبت شدم.

حمید اسلامی عضو دو میدانی نابینایان وکم بینایان کشورمان گفت: کسب مدال ورفتن روی سکو شاید دشوار باشد، اما دست یافتنی است.
اسلامی آرزو‌های بزرگی در سر دارد و می‌خواهد در ویترین افتخارات خود عنوان برترین را جا دهد، حالا که از حمید اسلامی روشندل، اما پر افتخار دو میدانی همدان سخن به میان آمد بیشتر درباره اش بدانیم.

متولد ۵ اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۶ است، ۱۳ سال فعالیت در رشته دوومیدانی برایش کافی بود تا به عضویت تیم ملی کشورمان در آمده و در یک دهه فعالیت حرفه‌ای خود همراه با تیم ملی افتخارات بسیاری را با پشتکار مثال‌زدنی به دست آورد.

از قهرمانی در مسابقات جوانان جهان بگیرید تا نایب قهرمانی در بازی‌های پارآسیایی ۲۰۱۴ اینچئون و در نهایت بزرگترین رویداد ورزشی اش سهمیه پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو بود.

تنها دونده نابینای ریودوژانیرو از کشورمان می‌گوید: سال ۸۴ به عضویت تیم ملی بخش جوانان در آمدم و همان سال در مسابقات قهرمانی جوانان جهان در کشور جمهوری چک عنوان قهرمانی در ماده ۸۰۰ متر را کسب کردم و این عنوان آغاز راه دشوار من در ورزش بود.

جوان قهرمان ما که در مسابقات جهانی همیشه حرف برای گفتن داشته از افتخارات جهانی خود اینگونه گفت: سال ۹۰ در مسابقات جهانی ترکیه عنوان نایب قهرمانی را کسب کردم واردیبهشت ماه ۹۴ در مسابقات جهانی کره جنوبی سوم شدم.

انقلاب اسلامی ورزش همدان را به خودباوری رساند

او ادامه داد: سال ۹۲ در امارات نيز یک مدال نقره برای كشورم به ارمغان آوردم و اميدوارم اين روند تداوم داشته باشد.

حمید اسلامی اضافه کرد: كسب موفقيت در بازی‌های پارآسيايی ۲۰۱۴ اينچئون كره‌جنوبی يكی از بهترين اتفاقات زندگی ورزشی من بوده است همچنین در اينچئون و در ماده هزار و ۵۰۰ متر كلاس T11 به مدال نقره دست يافتم، در ماده ۵ هزار متر هم با ثبت ركورد ٤ دقيقه و ٢١ ثانيه و ٦٢ صدم ثانيه بر سكوی دوم ايستادم و این انگیزه ای بس شگرف برای حضور در پارالمپیک ریو 2016 در من ایجاد کرد.

اسلامی اصلی ‌ترين شانس‌ ورزش استان همدان و تنها دونده نابینای برای حضور در مسابقات پارالمپیک ۲۰۱۶ ريودوژانيروست، او گفت: خوشحالم كه در اين مدت برای كشورم عناوين زيادی در ميادين مختلف بين‌المللی كسب كرده‌ام.

قهرمان همدانی از چهل سال انقلاب در عرصه ورزش  نیز گفت: پیش از انقلاب اسلامی ورزش استان همدان رشد زیادی نداشت اما در طول این چهل سال رشد کم سابقه‌ای را تجربه کرده است، همدان در همه این سال‌ها مردان و هم بانوان  در میادین افتخار آفرین بوده، اگر بخواهیم نگاه آماری به این مسائل داشته باشیم به وضوح متوجه این پیشرفت خواهیم شد.

قهرمان روشندل ما گفت: خوشبختانه در تمام این چهار دهه رشد ورزش کشور فقط مربوط به مدال آوری نبوده، ما در کنار کسب مقام و مدال در میادین بین‌المللی از نظر زیر ساخت‌های ورزشی نیز موفق عمل کردیم، در بخش کسب کرسی‌های بین المللی نیز اتفاقات خوبی در این زمینه رخ داد.

او ادامه داد: در حال حاضر ورزش ایران جایگاه خوبی پس از انقلاب شکوهمند اسلامی در سطح جهانی دارد، قطعا با بررسی پرونده این چهل سال آینده روشنی را می‌توان برای ورزش کشور متصور بود.

ورزش ایران در بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همواره دارای فراز و فرود‌هایی بوده است هم در زمینه قهرمانی و هم در بعد همگانی، البته افزایش اماکن و تاسیسات ورزشی در طی این سال‌ها همواره رو به رشد بوده اما برخی چالش‌ها در طی این سال‌ها مانع دست‌یابی به افتخارات بیشتری در ورزش ایران شده است.


انقلاب اسلامی ورزش همدان را به خودباوری رساند
 تک ستاره‌های خوبی در رشته انفرادی داشتیم


واما بهتر است جای هم صحبتی با ورزشکار مطرح همدانی که در این چهل سال پیروزی انقلاب اسلامی درحوزه ورزش یکی از افتخاران کشور و استان همدان بوده را خالی نگذاریم. او پیشکسوت و یکی از مدیران موفق فوتبال کشور که کمتر کسی است نام او را نشنیده باشد.

کاظم اولیایی مدیر عامل سابق باشگاه‌های استقلال تهران و پاس همدان، که سابقه ۵۰ ساله وی در عرصه فوتبال نام آور است.

وی که زاده دیار الوند است و فوتبال را از ۱۶ سالگی و بشکل جدی در باشگاه نیلی شروع کرده گفتگوی خود را اینگونه آغاز کرد، افتخار می‌کنم که اهل همدان هستم.

این قهرمان آسیا درباره ورزش این استان درآستانه چهل سالگی انقلاب می‌گوید: ورزش هم مانند سایر مقولات اجتماعی بعد انقلاب دچار دگرگونی شد چرا که ورزش به عنوان دومین پدیده فراگیر اجتماعی بعد از مذهب در جهان، نسبت مشخصی با شرایط اجتماعی، جغرافیایی، زیستی، اقتصادی و سیاسی جوامع مختلف دارد به شکلی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ ورزش ایران نیز وارد عصر جدیدی شد.

مدیر عامل سابق تیم پاس همدان گفت: به برکت پیروزی انقلاب اسلامی، ورزش وهنر جایگاه خوبی را بدست آوردند وبا فرصت طلایی که برای آن‌ها فراهم شد توانست به سلامت، نشاط و هم گرایی به جامعه کمک کند و در این زمینه هم رشد قابل قبول ومنطقی داشته است.

انقلاب اسلامی ورزش همدان را به خودباوری رساند
وی با اشاره به اینکه رشته فوتبال به دلیل جذابیت و مخاطبان زیادی که دارد زمینه جذب نوجوانان وجوانان در آن به عنوان تفریح سالم و با نشاط فراهم است وجلو بسیاری از ناهنجاری‌ها و آسیب‌های فرهنگی واجتماعی گرفته خواهد شد، اضافه کرد: متاسفانه به علت کمبود کارشناسان متعهد مسیر رشد برای توسعه فوتبال همدان میسر نشد، البته با ورود تیم پاس به همدان در سال ۸۶ یک فرصت بی نظیربرای استان ایجاد شد که متاسفانه دخالت ها‌ی بی جا ونبود تخصص در این پروژه موجب شد نتواند موفق عمل کند واین در حالی است که جوانان همدانی می‌توانستند از این موقعیت عالی بهره‌مند شده و وارد عرصه بین المللی شوند.

اولیایی با بیان اینکه به برکت این انقلاب در بعضی از رشته‌های انفرادی همدان، تک ستاره‌های خوبی داشتیم، گفت: امیدواریم با استمرار زمان و وجود شاخ و برگ جوان در حوزه فوتبال موقعیت لیگ حرفه‌ای در استان رشد وموجب توسعه استان شود.

انقلاب اسلامی ورزش همدان را به خودباوری رساند

به سراغ یکی دیگر از چهره های ماندگار ورزش استان همدان رفتم وبا او نیز هم صحبت شدیم.

او بنیانگذار ورزش همگانی در کشور است ورزشی که تا سال ۱۳۷۲  در استان همدان رشد و توسعه‌ای نداشت.

هادی سبزواری که قبل از ورود به ورزش همگانی رئیس هیات اسکیت همدان بود گفت: بنده به دلیل علاقه‌ای که نسبت به ورزش همگانی داشتم با همت همکاران ازرشته اسکیت به ورزش همگانی رو آوردم و تمام تلاشم در این بود که این رشته را در استان همدان ترویج دهم.

وی با اشاره به اینکه  در کشور ما ورزش همگانی از سال ۱۳۵۸ تحت عنوان ورزش محلات آغاز و در سال ۱۳۶۲ به صورت قانونی تحت عنوان جهاد تربیت بدنی رسمیت یافت ادامه داد: از سال ۷۲ ورزش همگانی در همدان را  آغاز کردم.

او می‌گوید: هرچند ورزش همگانی یک عامل اساسی در تأمین سلامتی و کیفیت زندگی افراد جامعه می‌باشد، ولی مردم براساس فرهنگ و نگرش، باور‌ها و همچنین با توجه به ویژگی‌های فردی (سن، جنس، شغل) و وضعیت مادی خود در ورزش همگانی شرکت می‌کنند.

چهره ماندگار ورزش همدان نظر خود را نسبت به ورزش همدان در چهل سالگی انقلاب اینگونه بیان کرد: دستاورد‌های انقلاب اسلامی در خصوص جامع ورزشی استان همدان و با توجه به توصیه‌های امام راحل ره بنیانگذار انقلاب اسلامی  و رهبر کبیر انقلاب در تمامی عرصه‌های ورزشی وبا اهتمام دولتمردان و متولیان امروز ورزش به جایگاه اصلی خود نزدیک شد.

سبزواری می‌گوید:در آستانه چهل سال انقلاب و به توصیه بزرگان ورزشی در سال‌های نه چندان دور ۵۰ درصد از جامعه ورزشکار و به امر ورزش توجه ویژه‌ای خواهند داشت.

بنیانگذار ورزش همگانی در همدان گفت: البته برای رسیدن به این امر زیر ساخت‌هایی لازم بود که با تلاش متولیان مربوطه تقریبا آماده شده و مابقی نیز در حال پیگیری است.

وی ادامه می‌دهد: ورزش همگانی پرداختن عامه مردم به ورزش حتی در زمانی کوتاه با توجه به امکانات موجود و شرایط افراد و در هر سن وسالی و هر جنسیتی است.

ورزشکار همدانی  با اشاره به رشته ورزش همگانی اضافه کرد: این ورزش  شامل پیاده روی، دوچرخه سواری، کوهپیمایی، دو‌های عمومی و ورزش‌های بومی و محلی است.

 بنیانگذار ورزش همگانی در پایان گفت:خوشبختانه تا به امروز مشکلی در ورزش همگانی استان وجود ندارد و امیدوارم با نگاه ویژه  و کمک  مقام عالی استان در رشته‌های دیگر ورزشی  مشکلات به ویژه مالی بزودی رفع شود.

آنچه مسلم است، هدف و فلسفه ورزش که در دین مبین ما اسلام به آن فراوان تاکید شده است، تنها به دست آوردن مدال و افتخارات در قالب مسابقات بین المللی نیست بلکه ورزش فارغ از مواهب و فوایدی که برای جسم انسان دارد، بهانه‌ای است برای لطافت روح، نشاط، شادابی و به دست آوردن انگیزه‌های روحی تا انسان بتواند در عرصه زندگی مفهوم حقیقی آن را بچشد. این است که دین مقدس اسلام تاکید بسیاری به ورزش داشته است.

انقلاب اسلامی ورزش همدان را به خودباوری رساند

ورزش همدان پس از چهل سال به خود باوری رسید


با مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان هم به گفتگو نشستیم، وی درباره دستاورد‌های ورزشی طی چهل سال انقلاب اسلامی اینگونه گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته ۲۰ طرح ملی ورزشی در استان در ردیف اعتبار قرار گرفت و پیش‌بینی می‌شود چهار طرح ملی در دهه فجر امسال به بهره‌برداری برسد.

رسول منعم افزود: پروژه زورخانه بین‌المللی همدان یکی از پروژه‌های بزرگ و منحصر به فرد در ورزش کشور است و خوشبختانه با پیگیری صورت گرفته توانستیم زمین این پروژه را از ۶۵۰ متر مربع به ۲ هزار و ۳۰۰ مترمربع افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه اعتبار این پروژه استانی و ملی است، ادامه داد: ۲ میلیارد تومان اعتبار استانی و یک‌میلیارد تومان اعتبار ملی برای احداث این پروژه در نظر گرفته شده است.

مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان بیان کرد: ساخت زورخانه بین‌المللی جعفرابن‌ابی‌طالب می‌تواند به رشد و توسعه هرچه بیشتر این رشته کهن در دیار هگمتانه کمک کند.

وی عنوان کرد: با حمایت مقام عالی وزارت و استاندار همدان و پیگیری‌های نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی اعتبارات حوزه عمرانی نسبت به سال ۹۵، رشد ۲۹۳ درصدی داشته است.

وی در ادامه با بیان اینکه با پیگیری‌های صورت گرفته ۲۰ طرح ملی ورزشی در استان در ردیف اعتبار قرار گرفت، خاطرنشان کرد: طی هفته‌های اخیر مذاکرات بسیار خوبی با معاون توسعه منابع و بودجه وزارت صورت گرفت و خوشبختانه به ۲۰ طرح ملی اعتبار داده شد.

این مسئول در خصوص چهل سالگی انقلاب اسلامی در عرصه ورزش اظهار داشت: ورزش ایران در سال‌های پیش از انقلاب به لحاظ امکانات سخت افزاری چیزی حدود زیر صفر بود، نمونه این موضوع را می‌توان در زمین‌های خاکی دهه پنجاه و شصت دنبال کرد.

وی بیان کرد: مجموعه ورزشی شهید شیرودی که پیش از انقلاب امجدیه نام داشت در سال ۱۳۱۷ افتتاح شد و گنجایش استادیوم آن ۲۵ هزار نفر بود. در میانه دهه ۴۰ شمسی، در پایین تپه‌های داودیه و در محل چمن فعلی ورزشگاه، محل تمرین بازی گلف اتباع آمریکایی بود و کم کم به ورزشگاهی ۲۰۰۰ نفری تبدیل شد و ورزشگاه آزادی که به منظور میزبانی از بازی‌های آسیایی ۱۹۷۴ میلادی یا همان ۱۳۵۳ هجری شمسی با بودجه بسیار کلان و استفاده از مهندسان خارجی به مانند سایر ورزشگاه‌های نام برده قبلی ساخته شد، به هر حال در سال ۱۳۵۷ انقلاب شکوهمند اسلامی، همه چیز از جمله ورزش را در کشور تحت شعاع خود قرار داد.

منعم با اشاره به موفقیت‌های کسب شده در ورزش کشور اظهار داشت: ما در این چهل سال پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشتیم. مهمترین فاکتور‌های این پیشرفت این بود که ورزش ما علمی و جهانی شد.

وی ابراز داشت: بعد از انقلاب اسلامی کشور‌های دنیا ما را شناختند و دارای یک شخصیت ویژه در ورزش شدیم حتی تعداد تحصیل کرده‌های ما در حوزه ورزش نسبت به قبل بی‌سابقه است.

مدیرکل ورزش وجوانان همدان با بیان اینکه ما الان در همه رشته‌های ورزشی با علم روز دنیا آشنا هستیم و تمرینات ما به صورت مدرن است گفت: همین امر باعث شد که استان همدان هم بتواند در میادین بین‌المللی افتخارات بی شماری را کسب کند.

منعم به دستاورد‌های ورزشی استان همدان در ۴۰ سال پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود:تعداد هیات‌های فعال استان همدان در سال ۵۷، ۱۵ مورد بود که هم اکنون این تعداد به ۴۸ مورد رسیده است.

مدیرکل ورزش وجوانان همدان به تعداد رشته‌های فعال در این مدت نیز اشاره کرد وادامه داد: در سال ۵۷ تنها ۱۵ رشته ورزشی در استان فعال بود در حالی که این میزان امسال به ۸۷ رشته افزایش داشته است.

وی اظهار داشت:تعداد مربیان در سال ۵۷، ۸۳ نفر بود وهم اکنون استان همدان دارای ۱۰۵۱۶ مربی فعال است، همچنین تعداد داوران فعال درگذشته ۱۴۳ نفر بود که اکنون ۵۴۴۱ نفر ورزش استان همدان را داوری می‌کنند.

این مسئول با اشاره به فضا‌های ورزشی روباز موجود در استان بیان کرد:قبل از پیروزی انقلاب ۳۱ فضای روباز در استان فعال بود و اینک در سال ۹۷ این میزان به ۳۳ مورد افزایش داشته همچنین باید گفت، فضا‌های ورزشی مختص اداره کل ورزش و جوانان ۳۱ مورد بود، اما در حال حاضر ۳۱۲ فضای ورزشی مختص این اداره کل در حال فعالیت هستند.

رسول منعم سرانه‌ی ورزشی استان همدان در سال ۵۷ را ۶.۸۱ سانتی متر مربع اعلام وادامه داد:سرانه‌ی ورزشی استان هم اکنون ۷۱.۵ سانتی متر مربع رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: مدال‌های کسب شده از سوی ورزشکاران استان همدان دراوائل انقلاب ۱۹ مورد بود وامسال این میزان به ۹۰۷ مدال افتخار آمیزافزایش داشته است.

وی گفت: از ۵۶۵ فضا‌های موجود استان همدان ۳۱۲ فضا به اداره کل ورزش وجوانان اختصاص دارد.

مدیرکل ورزش وجوانان استان همدان همچنین یادآورشد: رشته‌هایی که تا سال ۵۷ در استان همدان فعالیت داشته اند شامل اسکی، اسکریم، بسکتبال، بوکس، پینگ پنگ، شطرنج، فوتبال، والیبال، وزنه برداری، تنیس، ژیمناستیک، دوچرخه سواری و دو میدانی بوده است.

انقلاب اسلامی ورزش همدان را به خودباوری رساند
واما کلام آخر؛ نگاهی آماری به عملکرد نظام ورزش ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی می‌تواند، تصویر روشنی از چالش‌ها و دستاورد‌های این حوزه پدید آورد. بر کسی پوشیده نیست که تفکرات و شخصیت‌های اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) در این انقلاب حضور برجسته‌ای داشتند. بطوری که این انقلاب، با نام انقلاب خمینی شناخته می‌شود. پس نگاهی به اندیشه‌های بنیانگذار انقلاب اسلامی می‌تواند روشنگر رویکرد انقلاب به پدیده‌های مختلف از جمله ورزش باشد.

ورزش ایران پس از انقلاب شکوهمند اسلامی وارد فاز جدیدی از فعالیت خود شد که در دهه اول انقلاب به خاطر جنگ تحمیلی نتوانست در عرصه‌های بین‌المللی حضوری موفق داشته باشد، اما بعد از دوران سازندگی امروز شرایط برای شکوفایی استعداد‌های ایران در بخش‌های انفرادی و تیمی بوجود آمده و شاهد موفقیت‌های تیم‌ها و ورزشکاران ایران در رقابت‌های مهم بین‌المللی هستیم که نمونه آن بازی‌های آسیایی و پارا آسیایی و همچنین درخشش فوتبال در جام جهانی است.

با این حال آنچه می‌تواند در این برهه حساس در تقویت باور‌های دینی برای نسل آینده ساز کشور موثر باشد، تبیین دستاورد‌های علمی، اقتصادی، فرهنگی، نظامی، اجتماعی و ورزشی کشور است که با ارائه آمار و مستندات بازگو شود.

با توسعه کشور بعد از انقلاب، افزایش جمعیت، افزایش مطالبات مردم، بالا رفتن سواد و افزایش اقبال عمومی به ورزش لیگ‌های استانی به لیگ‌های سراسر تبدیل شد و در بسیای از رشته‌ها لیگ راه اندازی شد. در گذشته در کشتی و فوتبال لیگ‌های مشهوری داشتیم، اما امروز بیشتر رشته‌ها دارای لیگ هستند.

انتهای پیام/ج

 

گزارش از  زهرا جعفرپور ایروانی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.