پویش مردمی «داریار» برای حفاظت از زاگرس و ارتقای فرهنگ نگهداری از درختان آغاز به کار کرده است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، پویش مردمی «داریار» برای حفظ درختان و تقویت و ارتقاء فرهنگ نگهداری از درختان ایران و زاگرس از دی ماه ۹۷ در قلب زاگرس مرکزی شروع به کار کرد.

انجمن مردم نهاد «مهندسین محیط زیست زاگرس» ایده پرداز این پویش مردمی است، پویشی که از همین ابتدا با استقبال بی نظیر مردم و اهالی محیط زیست و اعضاء سمن‌ها روبرو شده آنچنان که در دورترین نقطه لرستان علاقمندان به طبیعت، درخت کاشتند و به «داریار» پیوستند.

«دار» در گویش لری به معنی درخت است و «داریار» به معنی یاور درخت است و در این پویش می‌کوشیم یاور درختان که سرمایه بی نظیر زاگرس هستند باشیم.

اهالی «داریار» درختان به خصوص درختان زاگرس را نمی‌سوزانند، نمی‌شکنند و نمی‌بُرند بلکه هر نفر سالانه ۱۰ نهال یا بذر بلوط یا گونه‌های بومی کشت خواهد کرد.

انجمن مهندسین محیط زیست زاگرس در خلال پویش «داریار» تا دی ماه سال آتی ۱۲ نشست تخصصی ماهیانه برگزار خواهد کرد که هر نشست شامل سه بخش سخنرانی تخصصی با دعوت از یکی چهره‌های حامی محیط زیست کشور، کارگاه آموزشی برای سمن‌های محیط زیستی و نشست و گفتگوی چند جانبه اعضاء سمن‌ها است.

محور و موضوع این ۱۲ نشست به فراخور مشکلات و اولویت‌های زاگرس انتخاب و اعلام خواهد شد.

سمندر کوهستانی لرستان، فرسایش خاک، زوال بلوط، آموزش عمومی، افزایش کمی و کیفی حفاظت از مناطق ۴ گانه، پژوهش، کارآفرینی سبز و بسیاری موارد دیگر از جمله این موضوعات هستند. در این نشست‌ها تلاش می‌شود چهره‌های جدید فعالیت محیط زیستی لرستان و زاگرس معرفی و به منظور ظرفیت سازی تقویت شوند. همچنین شرکت در همه کارگاه‌ها و فعالیت‌های این پویش مردمی رایگان خواهد بود.

منبع:مهر

انتهای پیام/ی

 

آعاز به کار پویش داریار

برچسب ها: محیط زیست ، حیات وحش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.