به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، رضا مسائلی، مشاور وزیر و مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به برخی اقدامات انجام شده در حوزه تجهیزات پزشکی و با اجرای طرح تحول نظام سلامت، گفت: پیش از اجرای طرح تحول نظام سلامت، کلیدواژه مستقلی با عنوان تجهیزات پزشکی در ادبیات حوزه سلامت و حتی در میان مقامات عالی رتبه کشور جایگاهی نداشت و رسمیتش را از حوزه دارو میگرفت، گفت: با اقدامات انجام شده در طرح تحول سلامت، حوزه تجهیزات پزشکی هویتی مستقل به خود گرفت. برای مثال، دکتر هاشمی با جدیت به مساله ارجاع بیماران به خارج از بیمارستان برای تهیه دارو و تجهیزات پزشکی ورود کرده و این کار را ممنوع اعلام کردند.
مسائلی افزود: مقام معظم رهبری همواره اعلام کردند که بیمار نباید رنجی جز رنج بیماری داشته باشد، بر همین اساس میبینیم که در طرح تحول نظام سلامت، موضوع ارجاع بیماران به خارج از بیمارستان برای تهیه دارو و تجهیزات پزشکی برای همیشه حل شد.
وی ادامه داد: پیش از آن، ارجاع بیماران به خارج از بیمارستان برای تهیه دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیازشان به ادبیاتی رایج در حوزه سلامت تبدیل شده بود، اما با همت دکتر هاشمی این ادبیات تغییر کرد. در گذشته شاهد بودیم که همراهان بیمار باید برای تهیه تجهیزات و ملزومات پزشکی مورد نیازشان به خارج از بیمارستان ارجاع داده میشود و سودجویان هم به راحتی از نیاز و دردمندی بیماران سوء استفاده میکردند، اما امروز میبینیم که دیگر چنین معضلی در بیمارستانهای کشور وجود ندارد و حکایت ارجاع بیماران به خارج از بیمارستان تمام شد.
وی با اشاره به نامه وزیر بهداشت به معاون اول رئیس جمهور درباره ضرورت لحاظ کردن ملزومات پزشکی و مواد اولیه آن به عنوان کالاهای استراتژیک، اظهار داشت: چنین اقدامی نشان از نگاه درست و به جای وزارت بهداشت به حوزه حساس تجهیزات پزشکی دارد.
مسائلی با اشاره به اینکه، برای نخستین بار، بودجه ۲ بخش دارو و تجهیزات پزشکی به طور مستقل نشان دار شده است، گفت: همچنین در نظر گرفته شدن سهمهای مساوی از اعتبار ۵۰۰ میلیون دلاری صندوق توسعه ملی به ۲ حوزه دارو و تجهیزات پزشکی نشان از اهمیت جایگاه تجهیزات پزشکی در وزارت بهداشت است.
مشاور وزیر و مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت در ادامه سخنانش به فرآیند قیمت گذاری تجهیزات و ملزومات پزشکی طی سالهای اخیر اشاره کرد و تصریح کرد: با اجرای طرح تحول نظام سلامت، اقدام مهم دیگر در حوزه تجهیزات پزشکی، قیمت گذاری شفاف تجهیزات و ملزومات پزشکی بود. از آنجایی که بعد از طرح تحول نظام سلامت مراکز درمانی ملزم به خریداری اقلام به پزشکی مورد نیازشان بودند، باید قیمتها در این حوزه شفاف میشد. بر همین اساس، قیمت گذاری تجهیزات پزشکی برای اولین بار اتفاق افتاد و کارشناسان تجهیزات پزشکی شروع به بررسی قیمتهای کالاها و تجهیزات پزشکی مورد نیاز مراکز درمانی کردند.
مسائلی ادامه داد: در همین راستا سایت IMED.IR نیز به عنوان رفرنس قیمتها قرار گرفت تا بیماران، دیگر به خارج از بیمارستان ارجاع نشوند؛ بنابراین با استفاده از کارشناسی تخصصی کارشناسان تجهیزات پزشکی، قیمتهای تجهیزات و ملزومات پزشکی بررسی شد و این قیمتها در سایت اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت قرار گرفت.
وی در پایان با بیان اینکه بر همین اساس قیمت تجهیزات پزشکی به طور قابل ملاحظهای کاهش یافت، گفت: در این فرآیند ۲۷ هزار قلم ملزومات پزشکی روی سایت اداره کل تجهیزات پزشکی، قیمت گذاری شد و مرجع مراکز درمانی سراسر کشور قرار گرفت تا در خریدهایشان این قیمتهای کارشناسی شده را مبنای کار خود قرار دهند، این اقدامات باعث شد که هزینههای سلامت به طور قابل ملاحظهای کاهش یابند.
انتهای پیام/