محمد حسین فرقانی متخصص داخلی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره فواید و مضرات فصل سرما اظهار کرد: آغاز فصل سرما خواسته یا ناخواسته تاثیرات مثبت و منفی زیادی بر زندگی ما دارد؛ شاید بهتر باشد این بار از تاثیرات مثبت آن شروع کنیم؛ معمولاً در فصل سرما بدن برای گرم شدن به انرژی بیشتری نیاز دارند و این مصرف انرژی باعث افزایش سوخت چربیها میشود؛ در واقع سرما باعث میشود مقدار چربی داخل بدن کم شود.
وی ادامه داد: افزایش چربی سوزی به خصوص برای کسانی که اهل ورزشهای زمستانی مثل اسکی روی برف و امثال آنها هستند مشهودتر است؛ به دلیل این که هنگام ورزش بدن درگیری بیشتری با سرما دارد.
این متخصص داخلی بیان کرد: از دیگر فواید فصل سرما، کنترل فشار خون است؛ در دمای پایین، مجاری عروقی بیشتر باز میشوند و جریان خون بیشتری را از درون خود عبور میدهند تا بدن را گرمتر نگه دارند؛ این امر طبیعی منجر به پایین آمدن سطح فشارخون و کنترل آن میشود.
فرقانی افزود: مصرف شلغم و کلم را در این فصل فراموش نکنید، چرا که مصرف این خوراکیها مادهای به نام گواتر را درون خون آزاد میکند که در بزرگتر شدن عروق سطحی بدن موثر است و در نهایت بدن را گرم وفشار خون را پایین نگه میدارد؛ این دو ماده غذایی را میتوانید به صورت پخته و خام مصرف کنید.
وی گفت: بنا بربررسیهای انجام شده فصل سرما افزایش اشتها را به همراه دارد که با توجه به مطلب بالا این افزایش اشتها به چاقی ختم نمیشود و برای بدن مفید است؛ همچنین محققان برای داشتن خوابی آرام اغلب دمایی پایینتر از دمای معمول را پیشنهاد میکنند که خود به خود در این فصل در اختیار شما قرار میگیرد؛ همان طور که میدانید کم خوابی میتواند صدمات بسیاری از جمله اختلالات در عملکرد شناختی، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، کلیوی و دیابت، به بدن ما وارد کند.
بیشتر بخوانید: نسخه طب سنتی برای درمان سرماخوردگی
این متخصص داخلی تشریح کرد: البته فصل زمستان دردسرهای خاص خودش را هم دارد، برای مثال میتوانید فصل سرما را یکی از مهمترین بازههای زمانی برای شیوع بیماریهای ویروسی مثل سرماخوردگی، اختلالات ریوی و مشکلات گوش و حلق بدانید.
وی درباره علت افزایش شیوع بیماریها در این فصل گفت: با توجه به اینکه در فصل سرما اغلب مردم برای کنترل حرارت، معمولاً فضا زندگی را محدودتر و سعی میکنند به وسایل گرمایشی نزدیکتر باشند؛ این امر یعنی قرار گرفتن در محیطی بدون چرخش هوا و بسته که باعث افزایش احتمال انتقال ویروس و پخش شدن بیماری های واگیر میشود و میتواند مشکلات شدیدی به خصوص در زمینه بیماریهای ریوی و تنفسی ایجاد کند.
انتهای پیام/