به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، و به نقل از روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی زاهدان؛ مهدی زنگنه صبح امروز در سمینار بیماریهای ژنتیک و تالاسمی که در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برگزار شد اظهار داشت: یکی از اقدامات مهم دانشگاه زاهدان مداخلات جدی در زمینه شناسایی بیماریهای ژنتیکی بوده است که با اقدامات مرکز مشاوره ژنیک به موفقیتهای خوبی دست یافته ایم.
معاون اجرایی مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان گفت:با مداخلات جدی در زمینه کاهش بیماری تالاسمی و آموزشهای مداوم به خانوادهها میزان بروز تالاسمی نسبت به سال گذشته حدود ۲۵ درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۳ هزار بیمار تالاسمی در یستان و بلوچستان داریم عنوان کرد: ۶۰ درصد میزان خونهای مصرفی در سیستان و بلوچستان مربوط به بیماران تالاسمی است.
رئیس مرکز مشاوره ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم در این جلسه اظهارداشت: تشخیص قطعی بیماریهای ژنتیک نادر وانجام و تشخیص بیماریهای قبل از تولد از برنامههای محوری مرکز مشاوره ژنتیک دانشگاه زاهدان است.
زهرا متانت ادامه داد: از آغاز فعالیت مرکز مشاوره ژنتیک بیش از ۳ هزار بیمار دارای اختلال ژنتیک به این مرکز مراجعه و دارای پرونده درمان هستند که میتوان گفت: روزانه ۵ مورد مشاوره ژنتیک در مرکز مشاوره ژنتیک انجام میگیرد.
وی با اشاره به اینکه شناسایی افراد در معرض خطر بیماریهای ژنتیک، مشاورههای ژنتیک قبل ازدواج، پیش از بارداری وحین بارداری وسقطهای مکرر ونازایی در این مرکز قابل انجام است افزود: مرکز مشاوره ژنتیک محیطی مناسب برای انجام فعالیتهای پژوهشی وانجام پایان نامهها ومقالات است.
انتهای پیام/پ