به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، فرشید پورحاجت خاطرنشان کرد: همانطور که پیشبینی میشد وضعیت مسکن در کشور بسیار پیچیده شده است و دلیل آن عدم سیاستگذاری مناسب برای تعادل بخشی به بازار مسکن است.
وی ادامه داد: باید بپذیریم که تحریمها اثر خود را گذاشتهاند، درست مثل همان اتفاقی که در سال ۹۱ پس از شروع تحریمها افتاد و ساخت و ساز از حدود۱۳۰ میلیون متر مربع در سال۹۶ به ۵۰ میلیون مترمربع شدت کاهش یافت.
پورحاجت قوانین نامناسب و خلقالساعه را دلیل دیگری برای رکود بازار مسکن عنوان کرد و افزود: ما خود نیز با افسارهایی مثل قوانین مالیاتی، تامین اجتماعی، قانون پیشفروش ساختمان و حتی قانون نظام مهندسی، تحریم را تشدید کردیم و به نوعی یک سری تحریم داخلی به وجود آوردیم.
بیشتر بخوانید:چه تعداد مسکن مهر نیمه تمام داریم؟
وی با بیان اینکه گام دوم تحریمها از دی ماه آغاز شده و باید برای مقابله با آن تدابیری اندیشیده شود، گفت: باید موانع کسبوکار به خصوص ماده ۶۴ قانون مالیاتهای مستقیم از میان برداشته شود.
دبیر کانون انبوه سازان تاکید کرد: نباید گفته شود که برای مسکن متقاضی وجود ندارد بلکه به نقل از رییس کمیسیون عمران مجلس ۴میلیون متقاضی برای مسکن وجود دارد، اما مسئله این است که این متقاضیان توان خرید ندارند.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود ثبات بازار ارز باز هم سرمایهها به سمت بازار مسکن روانه نشدهاست، گفت: با افزایش قیمت مسکن این دلارهای خانگی که مردم ذخیره کردهاند به اندازهای نبوده که بتوان آن را در حوزه مسکن سرمایهگذاری کرد.
وی با پیشبینی اینکه قیمت مسکن در ماههای آتی با همین روند افزایش خواهد یافت، تاکید کرد: من کاهش قیمتی برای مسکن متصور نیستم مگر اینکه دولت و مجلس با ورود به بازار مسکن با یک آسیبشناسی درست همانند اقداماتی که در بازار ارز انجام دادهاند قیمتها را کنترل کنند.
منبع: اقتصاد آنلاین
انتهای پیام/