خاتمی افزود: اولين بعد خودشيفتگی سياسی مربوط به اين است كه هر كسی تحليل خود را بهترين تحليل بداند و كسی كه دچار اين نوع خودشيفتگی شود، به گفته مولا علی به بيراهه می رود و ناتوان می شود و راه مقابله با اين خودشيفتگی شنيدن نظر و تحليل ديگران است. دومين عرصه خودشيفتگی سياسی كم تحملی و بی تحملی است؛ کسی که وارد عرصه سیاست میشود باید تحملش اندازه دریا باشد، اما بعضی سیاست مداران ما اندازه ته استکان تحمل ندارند. باید به اختلاف سلقیه توجه داشت و مخالف را تحمل کرد که این موضوع نقطه مقابل خودشیفتگی سیاسی است.
خطیب موقت نماز جمعه تهران اظهار کرد: باند سالاری و گروه سالاری از دیگر ابعاد خودشیفتگی سیاسی است که نتایج منفی دارد. تعصب منفی این است که آدم نمره ده حزب خود را از نمره بیست حزب دیگر بهتر بشمارد؛ نقطه مقابل چنین خودشیفتگی، شایسته سالاری است. هر كسی كه لياقت دارد باید در کشور مسئوليت بگيرد.
وی در ادامه به این نکته هم تأکید کرد: نه در عرصه سیاسی و نه عبادی و سایر حوزههای دیگر دچار خودشیفتگی نباید بشویم و مسئولان بیش از پیش باید به این نکته توجه کنند.
خاتمی با تشریح مناسبتهای هفته جاری ضمن تبریک میلاد حضرت عیسی مسیح (ع) عنوان کرد: بهترین توصیف را درباره حضرت عیسی مسیح قرآن مطرح کرده است. ما که مسلمانیم و شیعه هستیم حریم ویژهای برای این پیامبر (حضرت مسیح (ع)) قائلیم و معتقد هستیم که ایشان نمرده است و به آسمان رفته و با ظهور امام زمان (عج) به زمین خواهد آمد و به حضرت اقتدا خواهد کرد.
وی خطاب به مسیحیان جهان خاطرنشان کرد: آبروی حضرت مسیح (ع) را حفظ کنید استکبار جهانی و ظالمان خود را مسیحی میدانند همانطور که ترامپ هم اشاره کرد گفته بود کتابی به غیر از انجیل نخوانده است، ترامپ دارد آبروی این پیامبر بزرگ و انجیل را میبرد، بیتردید اگر حضرت عیسی در جمع ما بود، در خط مقدم، ابراز تبری و انزجار از این جنایتکارانی که لکه ننگ مسیحیت هستند، می بود.
خاتمی در بخش دیگری از سخنانش به حادثه تلخ دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات هم اشاره کرد و گفت: این مسئله از حوادث تلخ هفته گذشته بود که باعث ابراز تأسف شد.
وی ضمن طلب مغفرت برای درگذشتگان، صبر جزیل برای بازماندگان و طلب شفا برای مجروحان حادثه مذکور بیان کرد، در این عرصه باید بگونهای عمل شود که شاهد اینگونه حوادثی که همراه با تقصیر است نباشیم، البته مسئولان ما با دقت در حال عمل هستند.
خاتمی به ارتحال آیتالله هاشمی شاهرودی هم اشارهای کرد و ضمن بیان ویژگیهای بارز شخصیتی وی، تصریح کرد: زیباترین توصیفها را رهبر معظم انقلاب در پیام خود از این بزرگوار داشتهاند.
وی در همین زمینه خاطرنشان کرد: آیتالله هاشمی شاهرودی دارای آثار و برکات عملی بسیار زیادی بودند ایشان از یاران شهید صدر و پایهگذاران باوفا در مهمترین تشکیلات در طول انقلاب و قبل از آن بودند.
امامجمعه موقت تهران از دیگر ویژگیهای شخصیتی آیتالله شاهرودی را ظرفیت بالای وی به عنوان الگویی برای حوزههای علمیه برشمرد و یادآور شد: این عالم جلیلالقدر معتقد به حاکمیت دین در صحنه بود، بنابر این ما باید این ویژگیها را سرلوحه و مدنظر قرار دهیم.
امامجمعه موقت تهران در ادامه خطبه خود از قوه قضائیه به خاطر جلوههای بارز در برخورد با مفسدان اقتصادی تشکر کرد و گفت: باید با مفسدان اقتصادی که باعث اخلال در بازار و جامعه هستند برخورد شود.
خاتمی پویش دانشجویی روزه نجات در حمایت از مردم یمن در دانشگاه تهران را حرکت مقدسی عنوان کرد که از سوی دانشجویان و طلاب صورت گرفته است و در ادامه یادآور شد: این حرکت حماسی و دوستداشتنی محسوب میشود و انتظار میرود در زمانی که مردم مظلوم یمن رنج میبرند راه و زمینه با این حرکتها، باز شود.
وی همچنین از سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی یادی کرد و گفت: انصافاً این نهضت موفق عمل کرده، بنابراین امیدواریم هیچ بیسوادی دیگر در کشور وجود نداشته باشد.
خطیب جمعه این هفته تهران ضمن تحلیل حماسه 9 دی 88، این حماسه را به عنوان «حماسه ماندگار» خواند و خاطرنشان کرد: نام این حرکت ارزشمند مردم حماسهای بود که در واقع در 9 دی 88 عاشورا به کمک ملت آمد و حماسه بزرگ و ماندگاری را خلق کرد. حماسه 9 دی 88 با مهارت و شجاعانه توسط مردم انجام شد این حماسه در واقع بیعت با ولایت بود که شعارهای خوبی هم سر داده میشد، البته قرآن این جلوه را حماسه حضور عنوان میکند.
امامجمعه موقت تهران با تأکید بر این نکته که مردم هر کجا که حضورشان ضرورت داشته باشد قطعاً حاضر شده و ایستادگی میکنند،گفت: 9 دی 88 جلوه بصیرت مردم بود.
خاتمی با اشاره به اینکه در سال 88 دو اردوگاه شکل گرفت، افزود: یکی از این اردوگاهها اوباما، رژیم صهیونیستی، منافقین، فدائیان خلق، فراریها و همه وادادهها در این اردوگاه بود و در اردوگاههای دیگر هم مردم و شما حزباللهیها حضور داشتید.
امامجمعه موقت تهران خطاب به ملت شریف ایران عنوان کرد: مردم در حماسه 9 دی 88 نشان دادند که از خواص این امت هستند در واقع این حماسه از جنس عاشورا بود. چرا که مردم دیگر تحمل نکردند که ببینند روز عاشورا با عزاداران حسینی برخورد میشود. در واقع این شور حسینی کربلایی بود.
حرفهای ایشان را ره هر زبانی ترحمه شود باز جذاب است و این آفا هیچ وفت سخنان "برجامی" نمی گوید و صریح سخن گفته است.
سایر مسولین محترو هم انشالله که رعایت کنند و با مردم صریح و روشن که:
مبادا خدا ی ناخوسته :
" فَاسْتَخَفَّ قَوْمَهُ فَأَطَاعُوهُ " نشود
والسلام و یا علی مدد.
"