متخصص مغز و اعصاب درباره شب زنده داری و دلایل بی‌خوابی‌های شبانه و عوارض این معضل برای سلامتی توضیح داد.

محمدعلی غفاری متخصص مغز و اعصاب در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره عوارض دیر خوابیدن اظهار کرد: افرادی که دیر وقت به رختخواب می‌روند، اغلب رژیم غذایی ناسالم تری نسبت به افرادی که زود از خواب بیدار می‌شوند دارند؛ آن‌ها اغلب الکل، قندها، نوشیدنی‌های کافئین دار و فست فود بیشتری مصرف می‌کنند همچنین به طور مداوم الگوی غذایی نامنظم‌تری دارند، زیرا صبحانه نمی‌خورند و ممکن است شب‌ها دیر وقت غذا بخورند.

این متخصص مغز و اعصاب  با اشاره به اینکه افرادی که زود می‌خوابند رژیم غذایی مناسب‌تری دارند، گفت: اغلب در رژیم غذایی افرادی که دیر می‌خوابند به میزان کمتری غلات، دانه چاودار و سبزیجات وجود دارد و تعداد دفعات وعده‌های غذا‌هایی آن‌ها کمتر است، اما حجم غذایی که در این وعده‌ها می‌خورند بیش‌تر است.


بیشتر بخوانید: دیر خوابیدن چه بلایی بر سر دانش آموزان می آورد؟


آیا عادت به دیر خوابیدن (جغد شب بودن) برای سلامتی مضر است؟

غفاری ادامه داد: این خود به وضوح توضیح می‌دهد که چرا افراد شب بیدار  بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری مزمن هستند؛  خوردن غذا در اواخر روز با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ همراه است، زیرا ریتم شبانه روزی بر نحوه متابولیسم گلوکز در بدن تاثیر می‌گذارد.

میزان سطح گلوکز در بدن را کنترل کنید

وی با اشاره به اینکه سطح گلوکز باید به طور طبیعی در طول روز روند کاهشی داشته باشد، بیان کرد: این سطح از گلوکز باید در شب به پایین‌ترین میزان برسد، ولی در افرادی که تا دیر وقت بیدار هستند میزان گلوکز افزایش می‌یابد؛ این امر می‌تواند تأثیر منفی بر متابولیسم داشته باشد، زیرا بدن آن‌ها از فرایند بیولوژیکی طبیعی خود پیروی نمی‌کند.


بیشتر بخوانید: چرا کودکان نباید دیر بخوابند؟ + راه حل


آیا عادت به دیر خوابیدن (جغد شب بودن) برای سلامتی مضر است؟

این متخصص مغز و اعصاب افزود: این روند بر سلامتی افرادی که تغییرات شیفت کاری دارند، تاثیر می‌گذارد، زیرا آن‌ها به طور مداوم ساعت بدن خود را با ساعت کاری خود سازگار می‌کنند؛ این رویه حساسیت نسبت به انسولین را کاهش می‌دهد و تحمل گلوکز آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در آن‌ها افزایش می‌دهد.

به گفته وی دیرخوابی در نوجوانان باعث بروز رفتار نادرست غذا خوردن و رژیم غذایی فقیرتر در آن‌ها می‌شود که این امر می‌تواند پیامد‌های مهمی در سلامتی آن‌ها در دوران بزرگسالی داشته باشد، زیرا اکثر عادات غذایی در نوجوانی شکل می‌گیرند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۶ ۰۷ دی ۱۳۹۷
ان شاءالله هنگام سحر برای ما دعا کنند صاحب خانه بشویم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۲ ۰۷ دی ۱۳۹۷
این اختلال خواب یا بیدار خوابیه ک بده اما شب زنده داری یه مفهوم مثبته ؛ ینی پاسی از شب و ترجیحا بعد از نیمه شب و نزدیک سحر بیدار باشی و عبادت یا کار مثبتی انجام بدی
Iran (Islamic Republic of)
حسن ذالی
۰۳:۰۴ ۰۷ دی ۱۳۹۷
با سلام
ببخشید من اصلا شب ها خوابم نمی بره من باید چیکار کنم .اگه راهنمایی کنید ممنون میشم.
با تشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۲ ۰۷ دی ۱۳۹۷
شما دچار سوء مزاج شدید. بهترین راه اعتدال مزاج می باشد به طب سنتی مراجعه کنید
آخرین اخبار