به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از افراد به دنبال شناخت شخصیت درونی و آگاهی از درون خود هستند؛ جالب است بدانید با روشهایی مختلف میتوان به این موضوع پی برد که یکی از آنها تست روانشناسی است.
داشتن یا نداشتن اعتماد به نفس موضوع مهمی است که مردم بارها در شرایط مختلف درگیر آن میشوند؛ این موضوع زمانی خود را بیشتر نشان میدهد که بخواهیم کاری را آغاز کنیم، در همان اولین قدم پاسخ به این که آیا از پس انجام آن کار برخواهیم آمد یا نه به میزان اعتماد به نفس ما بازمیگردد.
اگر جوابمان مثبت باشد، شروع کرده و برای موفقیت در آن برنامهریزی میکنیم، اما اگر تصور کنیم که موفقیت در آن کار در حد توانمان نیست، احتمالا از انجام آن منصرف خواهیم شد؛ افرادی که اعتماد به نفس بالایی دارند، تواناییهای خود را باور دارند و احساس ارزشمندی میکنند، میتوانید با تست اعتماد به نفس زیر خود را محک بزنید.
اگر میخواهید میزان اعتماد به نفستان را بسنجید، میتوانید به سوالات این آزمون پاسخ دهید. در هر مورد گزینهای که به رفتارهایتان نزدیکتر است را علامت بزنید. لطفاً آنچه هستید را در نظر بگیرید نه آن چه باید باشید یا دوست دارید باشید و بابت اینکه باید گزینههای غلط را علامت گذاری کنید نگران نباشید. در پایان اعدادی را که در هر پاسخ آنها را علامت زدهاید جمع کنید.
۱. اگر در این تست اعتماد به نفس امتیاز ۱۴ تا ۳۲ به دست آوردهاید نشان میدهد شما دلتان میخواهد اعتماد به نفس بیشتری میداشتید؛ نگاهی دقیقتر به همه آن چه در زندگی بدست آوردهاید بیندازید، شما بیشتر تمایل دارید بر آن چه ندارید تمرکز کنید و این مساله وقت و انرژی را که باید صرف مهارتها و استعدادهایتان کنید به هدر میدهد بنابراین به دنبال راهکارهای برای افزایش اعتماد به نفس خود باشید که در پایان این مقاله راهکارهایی ارائه شده است.
۲. اگر در این تست اعتماد به نفس امتیاز ۳۳ تا ۵۱ به دست آوردهاید نشان میدهد در مسیر تشخیص مهارتها و باور به تواناییهایتان به درستی گام برمی دارید؛ ولی کمی در مورد خودتان سختگیر هستید و این موجب میشود نتوانید از مزایای رسیدن به تجارب و بهبود مهارتها استفاده کنید،برای افزایش اعتماد به نفستان باز هم تلاش کنید.
۳. آفرین! اگر در این تست اعتماد به نفس امتیاز ۵۲ تا ۷۰ به دست آوردهاید نشان میدهد کارتان در آموختن از تجارب بسیار عالی است؛ شما کسی هستید که اجازه نمیدهید موانع، نوع نگاه شما را به خودتان تغییر دهند اما همچنان باید به بهبود اعتماد به نفستان ادامه دهید.
بیشتر بخوانید: آیا اهل ازدواج هستید؟+ تست روانشناسی
مهم نیست در حال حاضر اعتماد به نفستان در چه سطحی است، هر چه باشد میتوان آن را بهبود بخشید؛ابتدا باید قبل از هرکس دیگری به خودتان و تواناییهایتان باور داشته باشید. بر اساس تئوری نقطه شروع بندورا ۴ منبع اصلی برای احساس اثرمندی وجود دارد:
۱- بهبود مهارتها: کارهایی که در گذشته در آنها موفق بودهاید.
۲- تجارب مشترک: دیدار با افرادی که در حرفه شما موفق بودهاند.
۳- بازخوردهای اجتماعی: شنیدن تعریف و تمجیدهای دیگران از تواناییهایمان.
۴- وضعیت روحی و روانی: مثبت اندیشی و مدیریت استرسهای وارده.
سه مورد از این موارد (۱، ۲ و ۴) در کنترل خود شخص هستند و میشود آنها را به دقت مورد بررسی قرار داد؛ در حالی که نمیتوانیم دیگران را وادار کنیم درباره ما حرفهای خوب و انرژی بخش بزنند (مورد ۳)، اما میتوانیم به کمک اعتماد به نفسمان احتمال شنیدن چنین بازخوردهایی را افزایش دهیم.
انتهای پیام/