به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ؛یحیی پاسدار رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت : در شهرستان روانسر ۱۰ هزار نفر از بزرگسالان سنین ۳۵ تا ۶۵ سال و در کوهورت جوانان نیز سه هزار نفر از جوانان ۱۸ تا ۳۴ سال انتخاب شده و مطالعات همچنان در حال انجام است.
وی با بیان اینکه آزمایشها به طور کامل انجام شده گفت : در این مرحله تمام آزمایشهای کبدی، قند خون، چربی خون، تیروئید و معاینات پزشکی، پرسشگریهای متعدد در زمینههای عمومی، بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی، وضعیت تغذیهای، سلامت خانوار و سابقه بیماری، نمونههای پوست، مو و ادرار، تراکم استخوان و عضلات از کلیه مراجعه کنندگان گرفته شده و خوشبختانه مردم شهرستان روانسر بسیار خوب همراهی کردند.
رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه ادامه داد: نمونههایی نیز در فریزرهای مخصوص نگهداری میشود تا برای آزمایشهای بعدی که در کل کشور و از این ۱۰ مرکز کوهورت به صورت همزمان انجام خواهد شد مورد استفاده قرار گیرد.
پاسدار اضافه کرد: از هر نفر حدود ۲۴ نمونه آزمایش در فریزرها و سیستمهای مکانیزه شده نگهداری میشود تا در آینده آزمایشهای پیشرفتهتر و برحسب نیاز منطقه انجام شود تا ریشه برخی بیماریها مانند علت سرطانها، بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت و فشار خون مشخص شود.
وی اظهار داشت: در بررسیهایی که انجام گرفته تعداد زیادی از افراد مطالعه شده از بیماری خود بی خبر بودند به طوری که ۳۰ تا ۳۵ درصد به بیماری دیابت مبتلا بودند که بی اطلاع بودند.
وی افزود: ۱۸ درصد نیز بیماری فشار خون داشتند که از بیماری با خبر نبودند و تعدادی هم از بیماری تیروئید و مقاومت انسولینی داشتند که آگاهی نداشتند و ممکن بود در آینده منجر به بیماریهای پیچیدهتر و مشکلات درمانی سنگینی را بر خانواده و شبکههای بهداشتی و درمانی تحمیل کند.
رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه بیان کرد: با شناسایی این افراد و معرفی به پروتکل درمانی و پیگیری آنها، امیدواریم به نتایج مطلوبی برسیم و اگر مورد حادی را شناسایی کنیم، به مراکز بهداشتی و درمانی تخصصیتر و ردههای بالاترارجاع داده میشوند تا مورد درمان و پیگیری قرار بگیرند.
یحیی پاسدار با بیان اینکه طرح کوهورت در ۱۰ استان مختلف کشور آغاز شده و شهرستان روانسر نیز به عنوان پایلوت غرب کشور انتخاب شده است، گفت: در مرحله اول اجرای این طرح در روانسر، دادهها کاملا جمع آوری شده و در مرحلههای بعدی ضرورتی ندارد که افراد به مرکز مراجعه کنند، ولی از مرکز سالیانه یک بار پیگیری تلفنی خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: از شهروندان عزیز درخواست داریم که به تماسهایی که از طرف کوهورت انجام میشود حتما پاسخهای دقیق و صحیح را ارائه نمایند و این پیگیریهای تلفنی تا چهار سال دیگر ادامه خواهد داشت و در آزمایشها و پرسشگریهایی که در مرحله اول انجام شد در سال پنجم تکرار خواهد شد.
پاسدار اضافه کرد: این طرح تا ۱۵ سال ادامه دارد و امیدورایم بعد از این بازه زمانی نیز تداوم داشته باشد که نیازمندهمکاری مردم هستیم تا بیماریها ریشه یابی شود و با برنامه ریزی دقیق در دانشگاه علوم پزشکی و شبکه بهداشت و درمان به جنگ این بیماریها برویم و زودتر از این مشکلات با خبر شده و از بروز بیماریهای وخیم و خیلی هزینه بر جلوگیری کنیم.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح روانسر در مجامع علمی ظاهر خواهد شد و به عنوان یک شهر علمی و همکار معرفی میشود و نمونهای از این شهرها شهر بیرمنگام و ناتینگهام در انگلستان است.
انتهای پیام/د