به گزارش حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نظامالدین امامی فر مدیر بخش «پلاک ۴۰»، از نمایش آثار برجسته هنر انقلاب در یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر خبر داد و گفت: در بخش «پلاک ۴۰» به صورت ویژهای هنر انقلاب و آثاری که طی این ۴۰ سال توسط هنرمندان شاخص خلق شده، مورد توجه قرار میگیرد.
وی افزود: طبق پیشنهادهایی که در جلسه با دبیر جشنواره داشتیم، طرحهایی ارائه شده که بر اساس آن قرار است در بخش «پلاک ۴۰» برجستهترین آثار را به نمایش بگذاریم؛ در این روند آثاری که حاصل دستاورد هنرمندان تجسمی و در ارتباط مستقیم با انقلاب اسلامی هستند، مد نظر قرار می گیرد.
مدیر بخش «پلاک ۴۰» در یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، این بخش را پژوهشی در حوزه هنر انقلاب دانست و بیان کرد: تمام سعی ما در بخش «پلاک ۴۰» این است که بتوانیم آثار برجسته حوزه انقلاب را از موزهها و نهادهای متولی شناسایی و به نمایش بگذاریم.
امامی فر ادامه داد: آثار این بخش شامل نمونههایی است که یا دیده نشدهاند و در آرشیوها به سر میبرند و یا صرفاً مردم، پوسترها و دیوارنگاریهایی از آنها را دیدهاند، زیرا اثر اصلی به نمایش گذاشته نشده است. در واقع این بخش را میتوان پژوهشی تصویری درباره هنرهای تجسمی در حوزه انقلاب اسلامی دانست که به شکلی منسجم بر این بخش تمرکز دارد.
وی بیان کرد: بسیاری از ارگانها و نهادها در زمان خود، سفارشهایی را بر مبنای سیاستهایشان به هنرمندان در زمینه انقلاب اسلامی دادهاند که این نمونهها بعدا به صورت آرشیو در گنجینهها نگهداری می شود. تلاش ما این است که این نمونهها را شناسایی و در معرض دید عموم قرار دهیم.
مدیر بخش «پلاک ۴۰» در یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از همکاری نهادهای مختلف در بخش «پلاک ۴۰» خبر داد و گفت: موزه هنرهای معاصر، موزه امام علی (ع)، موزه شهدا، موزه دفاع مقدس و نهادهای دیگری چون حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، بنیاد روایت فتح و دفتر نشر و تنظیم آثار امام خمینی (ره) در این مسیر بسیار به ما کمک کردهاند.
امامی فر از نمایش بیش از ۴۰ اثر برجسته در این بخش خبر داد و گفت: در جلساتی که با موزه شهدا داشتیم، موفق شدیم بیش از ۴۰ اثر برجسته را شناسایی کنیم که به جرات میتوان گفت برای نخستین بار به نمایش گذاشته میشوند یا صرفاً در پوسترها و دیوارنگاریها دیده شدهاند.
وی ادامه داد: آثار این بخش عموماً در حوزه نقاشی و نگارگری هستند البته نمونههایی نیز در بخش خط-نقاشی و خطاطی نیز داریم و کارهای حجمی این بخش نیز عموماً در مدلهای کوچک هستند.
مدیر بخش «پلاک ۴۰» در یازدهمین جشنواره تجسمی فجر، درباره هنرمندان این بخش توضیح داد و گفت: در این نمایشگاه نمونههای درخشانی از هنرمندان برجستهای چون جواد حمیدی، آیتاللهی، کیخسرو خروش، آقامیری و حبیبالله صادقی، مصطفی گودرزی و ... به نمایش گذاشته میشود.
وی خاطرنشان کرد: برخی از نهادها و موزهها تقاضا کردند که به صورت جنبی آثار خود را تحت نظارت جشنواره فجر و با جریان «پلاک ۴۰»، باز نمایش دهند. در واقع این مراکز از بازنمایش آثار هنری با موضوع انقلاب اسلامی که سرمایهای مادی و معنوی در این بخش است، بسیار خوشحال و خرسند شدند. زیرا در بخش «پلاک ۴۰» آثار خارج از نگاههای سیاسی هنرمندان به نمایش گذاشته میشود و امکان پژوهش را برای علاقهمندان فراهم میکند بنابراین میتواند بخشی از خلاءهای تصویری ما را پر کند.
مدیر بخش «پلاک ۴۰» در یازدهمین جشنواره تجسمی فجر تأکید کرد: بسیار خوشحالم که نهادهای مختلفی در این بخش با ما همکاری کردند و دوست داشتند که در یازدهمین جشنواره فجر کنار ما باشند، اما متأسفانه تعدادی از نهادها، علاقهمندی خاصی به این فعالیتها که از نظر آنها موازی بود، نداشتند که به نظر من جای بحث و بررسی دارد.
امامی فر سطح آثار این بخش از جشنواره را قابل توجه خواند و گفت: من به اجرای بخش «پلاک ۴۰» بسیار خوشبین هستم زیرا تاکنون تعداد آثاری که برای نمایش به دست آوردهایم، ما فوق تصور من بوده است.
گفتنی است؛ یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با دبیری ابراهیم حقیقی از پنجم بهمن تا پانزدهم اسفند برگزار میشود. در این جشنواره سید امیر سقراطی دبیری هنری و محسن سلیمانی دبیری اجرایی را عهده دار هستند.
انتهای پیام/