به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، رستم قاسمی وزیر نفت دولت دهم در مراسم «بودجه۹۸ و عبور از چالشهای اقتصادی» که عصر روز سهشنبه ۴ دی ماه در دانشگاه سوره برگزار شد، با اشاره به اینکه بودجه سال آینده باید مطابق با شرایط تحریمی بسته شود، گفت: تنها برای یک مورد از بودجه ۹۸، حقوق شاغلبن و بازنشستگان دویست و ده هزار میلیارد تعریف شده است؛ که رقم بالایی است.
قاسمی نارضایتی مردم، ناکارآمدی دولت و وجود تحریمها را سه پدیده مشکلساز برای کشور دانست و افزود: اساسا به دلیل شرایط موجود و ناکارآمدی دولت است که ما امروز شاهد نارضایتی مردم در برخی از زمینهها شدهایم.
وی با اشاره به تنظیم بودجه در سال ۹۷ گفت: بسیاری از مسئولان سال گذشته میگفتند که اگر این بودجه تصویب شود تمامی مطالبات مردم برآورده خواهد شد. حالا با گذشت یکسال از بودجه ۹۷ میبینیم، با وجود آنکه یک میلیون و سی و سه هزار شغل در نظر گرفته شده بود، اما هفتصد و ده هزار موقعیت شغلی را هم از دست دادهایم. البته توانسته ایم با مسکن سازی حدود سیصد هزار شغل ایجاد کنیم.
مشاور پیشین اسحاق جهانگیری با بیان اینکه نوسانات نرخ ارز یکی از معضلات اصلی کشور است، افزود: مهمتر از گرانی ارز، این است که اکنون کشور در یک شرایط رکودی کامل به سر میبرد و با این رکود قدرت خرید مردم هم کم میشود. باید رکود را حل کنیم و فکری برای رونق کشور شود.
وزیر نفت دولت دهم با اشاره به برجام گفت: در زمان احمدی نژاد ما هم با تحریمها رو به رو بودیم؛ اما فقط علت ۲۰% مشکلات تحریمها بودند و ۸۰% مشکلات کشور ناشی از سو مدیریتها در زمان تحریمها بود. برخی از مسئولین میگویند برجام از ابتدا قرار نبود مشکل اقتصادی را حل کند ؛ اگر برجام قرار نبود مشکلی را حل کند، چرا امضا شد؟ واقعا چه مشکلی قرار بود با امضای برجام مرتفع شود؟
وی با اشاره به دوران بازسازی پس از جنگ گفت: ما یک تجربه خوبی در بازسازی داریم؛ امام فرمود ما میتوانیم و من امروز قاطعانه میگویم که ما توانستیم؛ در حوزه سدسازی و سازههای دریایی موفقیتهایی داشته ایم و طلسم ساخت سد سازی در کشور شکسته شد و بزرگترین بنادر کشور مانند توسعه بندر شهید رجایی، دو بندر عظیم در عسلویه، بندر امام، ساخت اسکلههای سوپرپستپاروماکس به دست ایرانیها ساخته شده است.
قاسمی با بیان اینکه ما از تمامی تحریمها عبور کردیم، گفت: آقای اوباما که روزی گفته بود تحریمهای فلج کننده را علیه ایران کردهایم، دوسال بعد در کنگره گفت، تحریمها دیگر بر ایران اثر چندانی ندارد.
قاسمی ضمن اشاره به راهکارهای مالی در شرایط تحریم گفت: ما سالی ۴۵ میلیارد دلار واردات به کشور داریم و باید حدود ۱۵ میلیارد دلار هم به عنوان قاچاق به آن اضافه کرد، آن ۴۵ میلیارد دلار باید وارد ایران شود وگرنه واردات کشور متوقف میشود، کارخانهای که به مواد اولیه نیاز دارد چرخه آنها باید بچرخد. ما بجای قطع کردن واردات، باید جایگزین کنیم و جایگزین کردن ۵۰ درصد واردات امکانپذیر است.
مشاور پیشین اسحاق جهانگیری درباره پیش بینیهای بودجه سال ۹۸ گفت: در بودجه ۹۸ بحث درآمدی حدود ۲۱۰ هزار میلیارد فقط برای حقوقها پیشبینی شده و بودجه نفت حدود ۱ تا ۱.۵ میلیون بشکه و نفت حدود ۶۰ دلار بشکه تخصیص داده شده است. باید توجه کرد با شرایط ویژه، این هزینهها کسب درآمد شوند. باید تلاش شود تا بتوانیم ۱.۵ میلیون بشکه نفت در روز بفروشیم.
وی افزود: دیروز یکی از آقایان مسئول در رابطه با عملکرد برجام گفت: برجام قرار نیست مشکلات اقتصادی را حل کند این سوال پیش میآید که اگر قرار نبود مشکلات اقتصادی را مرتفع کند چه چیزی را حل میکند. میز تنها درد ما را دوا نمیکند باید همگی دست به دست هم دهیم تا همین مشکلات را مرتفع کنیم.
وی در باره وضع اقتصادی فعلی گفت: از دولت فعلی حدود ۲ سال و خوردهای مانده است. اصولا دولتیها برای کسب آرای چهار سال بعد در ۴ سال اول خوب فعالیت میکنند در دو سال دوم روند به همین صورت است و معمولا دو سال آخر فعالیت دولت کم میشود.
قاسمی در مورد سند چشمانداز گفت: درست است که سند چشمانداز یک کاغذ است، اما تمامی اینها دارای شاخصهای مختلفی است، ما از شاخصهایی که تعریف شده است عقبماندگی زیادی داریم.
انتهای پیام/