احسان عظیم زاده مدیر برنامه ریزی پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ماهیت پارک علم و فناوری گفت: موضوعی که همزمان با تاسیس پارک علم و فناوری در راس کار قرار گرفته توسعه ناحیه نوآوری شهری است؛ امروزه ماهیت پارکهای علم و فناوری در حال تغییر و عوض شدن، یعنی خارج شدن از محدودهها و گرایش به سمت نواحی و مناطق شهری است.
وی افزود: در حال حاضر پارک علم و فناوری تنها شامل چند ساختمان و دارای تعداد محدودی شرکت نیست، بلکه تشکیل شده از یک ناحیه شهری است که در کوچه پس کوچههای آن شرکتهای فناور مستقر هستند، همچنین مدیریت آنجا برای توسعه فناوری، مناسب سازی و امکانات لازم فراهم شده است.
فعالیت 90 شرکت در پارک علم و فناوری
عظیم زاده بیان کرد: پارک علم و فناوری از 3 بخش استارتاپها، شرکتهای نوپا و شرکتهای پارکی تشکیل شده است و مجموعا 90 شرکت و موسسه فناوری در آن فعالیت میکند و از خدمات پارک بهرهمند میشوند؛ ولی در حال توسعه آن هستیم تا تعداد شرکتها افزایش پیدا کند.
وی اظهار کرد: در منطقه شهری اطراف دانشگاه به نام ناحیه نوآوری شهری، که محدود به خیابانهای آزادی، یادگار امام (ره)، شیخ فضل الله و جناح و دارای مساحت حدود 250 هکتار است، 450 شرکت در حال فعالیت هستند که 300 شرکت آن در حوزه فناوری و دانش بنیان فعالیت میکنند.
توسعه ناحیه نوآوری شعهری در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف
مدیر برنامه ریزی پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف گفت: آخرین فعالیت پارک توسعه ناحیه نوآوری شهری از همه ابعاد و مهمترین کار توسعه زیر ساختی آن است؛ یعنی باید فضای مناسب، آپارتمانها و برجهایی احداث شود که شرکتها بتوانند در آنجا مستقر شوند.
وی افزود: در همین راستا به تازگی با بخش خصوصی تعاملی برقرار کردهایم تا یک برج فناوری در قالب یک ساختمان 10 طبقه راهاندازی کنیم؛ در حال حاضر بخش خصوصی در حال ساخت آن است که به صورت پیش فروش در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار می گیرد و تا کنون نیمی از آن به شرکت ها واگذار شده است.
عظیم زاده اظهار کرد: ساخت این برج تا سال 1399 به پایان میرسد و شرکتها میتوانند در آنجا مستقر شوند، به جرات میتوان گفت با راهاندازی این برج، اولین برج فناوری کشور راهاندازی میشود که 15 هزار متر مربع زیربنا دارد.
اجرای ایدههای فناورانه در پارک علم و فناوری
مدیر برنامهریزی پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف گفت: به تازگی برای یک رویداد جدید فراخوان دادهایم و از همه دعوت کردیم که طرحها و ایدههای فناورانه خود را به پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف ارائه دهند تا آن را در برج اجرا کنیم، این برج هم به معنای واقعی کلمه فناورانه و هم نمایشگاهی از دستاوردهای پژوهشگران در این راستا باشد.
وی افزود: تلاش ها در راستای فراهم کردن شرایطی در منطقه است تا استارتاپها، صنایع و بنگاههای اقتصادی که در تولید فناوری نقش دارند، در این منطقه حضور پیدا کنند تا هم در مجاورت یکدیگر قرار بگیرند و هم بستر لازم برای توسعه شرکتها در این منطقه فراهم شده باشد.
عظیم زاده اظهار کرد: در پارک علم و فناوری علاوه بر اینکه نامش برج فناوری است، از محصولات فناورانه و دانش بنیان از جمله مصالح، سازه، تصفیه آب، گرمایش، تهویه، تولید برق و سلولهای خورشیدی استفاده میشود.
اقدامات پارک در جهت گسترش تعاملات بین المللی
مدیر برنامهریزی پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف بیان کرد: یکی از ماموریتهای پارک علم و فناوری، فراهم کردن شرایطی است تا شرکتهای مشغول در پارک بتوانند فعالیتهای بین المللی داشته باشند، در حال حاضر تعداد شرکتهایی که صادرات دارند و انتقال فناوری به خارج از کشور را پیگیری میکنند انگشت شمار است و این در حد کفایت نیست.
وی اظهار کرد: یکی از کارهایی که از ابتدای تاسیس پارک علم و فناوری در دستور کار قرار گرفت، ارائه آموزش های لازم به شرکتها و برطرف کردن مشکلات حقوقی آنها است تا بتوان تفاهماتی را ایجاد کرد و ارتباطات بین المللی را افزایش داد.