رزاقی گفت: بهتر است دولت برای برنامه ریزی های خود در بودجه، ارز را محور خود قرار ندهد و تولید محور بودجه بندی کند.

بودجه ۹۸ ارز محور نباشد/دست و پا زدن دولت بر سر تهیه اقلام اساسی بدون توجه به تولید ملیابراهیم رزاقی کارشناس مسائل اقتصادی  در گفت و گو با خبرنگار   اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه در ادوار مختلف دولت ها، ساختار برنامه نویسی برای بودجه  با مشکلات عدیده ای روبرو بوده است، اظهار کرد: محوریت بودجه ها بر پایه ارزهای رایج از اصلی ترین  معضلات به حساب می آید.

وی افزود: زمانی که در برنامه نویسی ها بیش از تولیدات داخلی به واردات و تهیه مواد اولیه وارداتی توجه  شود نتیجه آن وابستگی به دلار و تاثیر پذیری کوچکترین کالاهای تولیدی از دلار، یورو و سایر ارزها می شود.


بیشتر بخوانید: چگونه از تولیدات داخلی کشورمان حمایت کنیم؟


این کارشناس اقتصادی تاکید کرد:  همانطور که قصد کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی در راس امور دولتی هاست باید وابستگی به ارز را هم با افزایش تولیدات داخلی کاهش داد. هر چقدر احتیاج به استفاده از اسعار خارجی کاهش پیدا کند پول ملی تقویت و رتبه ارزش ریال بالاتر خواهد رفت.

وی افزود: زمانی که در تولید محصولات داخلی اعلام خودکفایی می کنیم باید صفر تا صد یک موضوع به دست کارگران و متخصصان داخلی تامین و تهیه شود، چنانچه این اتفاق در صنعت دفاعی ما رخ داده و  حتی مواد اولیه ساخت قطعات هم در داخل تهیه می شود.

رزاقی با اشاره به تجربه کشورهای دیگر در بحث محوریت تولیدات ملی گفت: در کشورهایی نظیر چین عامل موفقیت اقتصادهای ورشکسته و یا در آستانه ورشکستگی، توجه جدی به محصولات داخلی، معرفی برندها و همچنین پیگیری پیمان های پولی دو جانبه است.کالاهای بسیار ارزنده ای در ایران وجود دارد که در جهان معروف هستند اما هنوز برندسازی نشده اند که نمونه بارز آن زغفران تولید شده در ایران است.

وی اضافه کرد: شاید بهتر باشد در زمان بروز بحران، برای مبادلات تجاری حتی به تبادل کالا با کالا هم مشغول شویم، زیرا قطعا بانک های بین المللی تحت تاثیر فشارهای آمریکا قرار گرفته و مشکلات بانکی زیادی را برای ما بوجود می آورند.

این کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: کشورهای خودکفا هیچگاه از تحریم و ظلم سیاسی ابر قدرت ها نمی ترسند، البته لازم به ذکر است که این ابر قدرت ها (آمریکا) خود به عنوان بزرگترین بدهکار بانکی شناخته شده و دارای مشکلات کلان اقتصادی است.

وی تاکید کرد: مشکل دیگری که سال هاست با تمام برنامه ریزی های دولت کماکان با آن مواجه هستیم، کمبود کالاهای مورد نیاز مردم در اعیاد و جشن ها مانند نوروز است، دولت با تمام تمهیداتی که در طول سال انجام می دهد باز هم در شب عید با فشار بالایی مشغول تهیه کالاهای اساسی مردم کشور می شود.

رزاقی در پایان اظهار کرد: دولت اکثر این کالاها را با فوریت وارد بازار کرده و با قیمت هایی بالا به فروش می رساند، اگر تولیدات داخلی با تسهیلات ویژه و حمایت هایی نظیر انبارداری های مناسب حفظ شوند دیگر نیاز به واردات نخواهد بود.

انتهای پیام/

باید وابستگی اقتصاد به دلار را کاهش دهیم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار