به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، احمدرضا عسگری رییس اداره نظارت بر فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بر اساس این ارزیابی ها، ۹۷ درصد از نمونههای نمکهای خوراکی از نظر درجه خلوص، ۱۰۰ درصد نمونهها از نظر نبود فلزات سنگین مانند آرسنیک، جیوه، سرب و کادمیوم و ۹۸ درصد از نظر میزان یُد، با استانداردهای ملی و معیارهای بهداشتی وزارت بهداشت مطابقت داشته اند.
وی افزود: با هدف افزایش سطح آگاهی مردم، خرید آگاهانه مصرف کنندگان و ارتقای شاخصهای بهبود تغذیه، از سال ۱۳۹۳ تمامی تولیدکنندگان مواد غذایی ملزم به درج جدول نشانگرهای رنگی تغذیهای بر روی برچسبهای فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی شده اند و هم اکنون حدود ۸۵ درصد از محصولات تولیدی بخش نظارتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دارای این نشانگرهای رنگی هستند.
عسگری با اشاره به اینکه در جدول نشانگرهای رنگی، میزان کالری، قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس، بر حسب سهم مواد غذایی مشخص و مطابق با میزان هر یک از فاکتورهای پیشگفت با رنگهای سبز، نارنجی و قرمز نشان داده میشوند، اضافه کرد: به عنوان نمونه، چنانچه هر فرآورده دارای کمتر از سه دهم درصد نمک باشد با رنگ سبز، تا یک و نیم درصد نمک با رنگ نارنجی و بیشتر از یک و نیم درصد با رنگ قرمز نمایش داده میشوند.
او با این توضیح که رنگ سبز به مفهوم دارا بودن مقدار اندک، نارنجی متوسط و رنگ قرمز به مقدار زیاد است، توضیح داد: مصرف کننده متناسب با وضعیت جسمانی و فیزیولوژی خود میتواند نسبت به انتخاب آگاهانه مواد غذایی، اقدام کند.
رییس اداره نظارت بر فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو تأکید کرد: در زمان خرید فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی با بررسی پروانه ساخت بهداشتی، تاریخ تولید و انقضای محصول، باید به مطالعه اطلاعات مندرج در جدول نشانگرهای رنگی اقدام و خرید آگاهانه داشته باشیم.
انتهای پیام/م