به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، پیروز حناچی شهردار تهران در حاشیه افتتاح نمایشگاه میراث باستانی تهران که امروز (جمعه بیست و سوم آذرماه) در موزه ملی ایران برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تلاش میکنیم در سطح شهر تهران فضاهایی را به عنوان شناسنامه تهران در ساختوسازها لحاظ کنیم.
شهردار تهران با بیان اینکه برخی اسناد نشان میدهد سابقه تهران به قبل از دوره طهماسبی باز میگردد، گفت: اشیای پیدا شده در حفاریها نشان میدهد که تهران 8 هزار سال قدمت دارد.
وی با تأکید بر اینکه اشیاء ساده و معمولی نیستند و باید به نمایش گذاشته شوند، افزود: باید از این طریق مردم بدانند که در چه شهری زندگی میکنند.
شهردار تهران در خصوص هزینههای بازدید از موزهها گفت: قیمت بازدید از موزهها در دست ما نیست و سازمان میراث فرهنگی قیمتها را تعیین میکند.
حناچی با بیان اینکه در این نمایشگاه 200 شئ تاریخی کشف شده در کاوشهای رسمی به نمایش گذاشته شده است، تصریح کرد: موزه تهران را احداث خواهیم کرد تا آثار شهر تهران در معرض دید عموم قرار بگیرد.
شهردار تهران در پاسخ به سوالی مبنیبر اینکه در بیشتر شهرهای دنیا هنگام حفاریهای پروژههای شهری، کمیتههای فرهنگی حضور دارند تا در صورت یافتن آثار تاریخی، به شکل مناسبی حفاری صورت گیرد، گفت: ما تاکنون گزارشی دریافت نکردهایم که مثلا در حفاریهای مترو به موردی از این دست برخورده باشند، اما حساسیت ما در این خصوص بالا است.
وی با بیان اینکه خصلت شهرهای میراثی این است که معمولا در حفاریهای شهری اشیایی پیدا میکنند، افزود: در شهرهایی که مترو هم دارند مانند شهر روم هم به موضوع ساخت مترو و هم حفظ اشیای تاریخی توجه ویژهای شده است.
حناچی در ادامه گریزی هم به پرداخت مطالبات شهرداری از دولت زد و تصریح کرد: بخشی از مطالبات هنوز به صورت قطعی تمام نشده، اما سازمان حسابرسی در حال تکمیل اطلاعات است، لذا از این جهت اصل کار پسندیده است.
شهردار تهران در ادامه به کمیته 5 نفره انتصابات در شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: این کمیته جدید نیست و همه کسانی که کاندیدای تسدی پستی میشوند، باید شرایط احراز آن پست را از طرف شورا و منابع انسانی کسب کنند که از جمله این موراد سلامت اداری و تخصص لازم در آن پست است.
انتهای پیام/