مدیرکل دفتر حیات وحش و تنوع زیستی سازمان محیط زیست گفت: برای اجرای 30 برنامه عمل گوزن زرد به 300 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که تنها 5 درصد آن تأمین شده است.
مجید خرازیان مدیرکل دفتر حیات وحش و تنوع زیستی سازمان محیط زیست در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با گوزنهای زرد ایرانی که در خطر انقراض هستند، اظهار کرد: گوزن زرد جزء گونههای جانوری در معرض خطر انقراض است که سازمان محیط زیست در برنامه 5 ساله ششم، اهدافی برای حفاظت از این گونه دارد.
بیشتر بخوانید: مرگ نامعلوم گوزنهای در حال انقراض ایرانی
وی افزود: حدود دو سال است که برای گوزن زرد برنامه عمل تدوین شده که به استانهای هدف نیز این برنامه ابلاغ شده است.
خرازیان مقدم گفت: هدف از اجرای برنامههای عمل که جزئی از مفاد مندرج در بند ط از ماده 38 قانون برنامه 5 ساله ششم است، تدوین و عمل به قانون بوده و ما مکلف به اجرای آن هستیم.
وی افزود: برای اجرای 9 برنامه از 10 برنامه عمل که به استانها ابلاغ شده با محدودیت اعتبار مواجه هستیم.
مدیرکل دفتر حیات وحش و تنوع زیستی سازمان محیط زیست در ادامه بیان کرد: 10 برنامه دیگر را نیز تدوین خواهیم کرد، اما اجرای آن برنامهها که برعهده ادارات کل محیط زیست استانها است، مستلزم تخصیص اعتبارات است.
وی ادامه داد: برای اجرای 30 برنامه عمل در برنامه 5 ساله ششم، حداقل 300 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم، در صورتی که تنها 5 درصد اعتبارات لازم برای اجرای برنامه عمل در بخش تنوع زیستی در سال 96 و 97 تأمین شده است.
خرازیان مقدم تصریح کرد: اجرای برنامه عمل مستلزم اعتبارات نیست، اما اعتبار به عنوان یک شرط لازم باید وجود داشته باشد و امیدواریم که در سال 98 اعتبارات لازم برای اجرای برنامه گوزن محقق شود.
وی افزود: برنامه تدوین شده برای بقای گوزن زرد، آن است که بتوانیم در سالهای آینده جمعیت این گونه را نسبت به جمعیت کنونیاش که 350 رأس است، دو برابر افزایش دهیم و در مرحله بعد بتوانیم زیستگاههای مستعدی را برای آن شناسایی کنیم و این گونه را به زیستگاههای جدید شناسایی شده منتقل کنیم.
مدیرکل دفتر حیات وحش و تنوع زیستی سازمان محیط زیست با بیان اینکه تنها زیستگاه مادری گوزن زرد، نوار زرد و چرخه است، تصریح کرد: حدود 20 سال است که از تنها زیستگاه مادری گوزن زرد گزارشی نداریم و مهمترین دلیل آن تخریب زیستگاه است.
خزارسان مقدم گفت: زمانی که زیستگاه مادری تخریب میشود، باید زیستگاههای جدید و مستعدی را شناسایی کنیم.
انتهای پیام/