دبیر اجرایی این همایش در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، گفت: ۱۵۰ مقاله در ۱۵ محور به دبیرخانه فرستاده شده بود که از این میان، ۱۰۴ مقاله پذیرش و ۲۰ مقاله از این تعداد، به صورت شفاهی ارائه شد.
اسماعیل عباسی افزود: مقالات پذیرفته شده در پایگاه مجموع مقالات درج خواهد شد.
وی محورهای این همایش را، اکوسیستمهای مرجانی و لزوم مدیریت آن، تغییر اقلیم و اثرآن بر اکوسیستمهای حساس، مدیریت کاهش آلودگی آبهای خلیج فارس برای حفظ اکوسیستمهای حساس، آثار زیست محیطی آلودگی بر اکوسیستمهای حساس، استفاده از فناوریهای نوین برای شناخت و حفظ اکوسیستمهای حساس، ارزش اقتصادی اکوسیستمهای حساس، ترکیبات زیستی فرآوردههای دارویی و متابولیتهای ثانویه، تنوع زیستی و ملکولی اکوسیستمهای حساس، تاثیرآبزی پروری و روشهای صید و صیادی بر اکوسیستمهای حساس، تاثیر رودخانههای جزر و مدی بر اکوسیستمهای حساس، تاثیر آب توازن کشتیها بر اکوسیستمهای حساس، تاثیر سازههای دریایی بر اکوسیستمهای حساس، تاثیر آب شیرین کنها بر اکوسیستم، گردشگری و اکوتوریسم، روشهای حفاظت از اکوسیستمهای حساس عنوان کرد.
رئیس دانشگاه خلیج فارس نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، گفت: این همایش به دنبال آن است که از فرصت گردهم آمدن متخصصان و صاحب نظران برای شناسایی و بررسی مشکلات و آسیبهای اکوسیستم خلیج فارس استفاده کند.
عبدالمجید مصلح افزود: خلیج فارس سفره پرنعمت خود را بر ما گشوده است، اما ما قدردان خوبی برای این نعمتها نبودهایم و به آن آسیبهای فراوانی وارد کردهایم.
وی همچنین تجاری سازی کشت متراکم میگو را یکی از دستاوردهای پژوهشگران دانشگاه خلیج فارس در حوزه دریا و آبزی پروری عنوان کرد و یادآور شد: این طرح با همکاری شیلات در استان اجرا شده است.
رئیس دانشگاه خلیج فارس تصریح کرد: در تلاش هستیم پژوهشکده خلیج فارس این دانشگاه به پژوهشگاه تبدیل شود.
خلیج فارس یکی از باارزشترین اکوسیستمهای آبی جهان است که با وجود جوامع متنوع گیاهی و جانوری دریایی شرایطی ویژه دارد و محیط زیست آن را به محیطی بسیار حساس و آسیب پذیر تبدیل کرده است.
همایش ملی توسعه پایدار خلیج فارس در بوشهر عصر امروز به کار خود پایان میدهد.
استان بوشهر بیشترین مرز را با خلیج فارس دارد.