عضو ستاد اجرایی نخستین جشنواره بین المللی کتاب کودک و نوجوان کاشان، از افتتاح گذرهای فرهنگ و هنر این شهر در بافت تاریخی آن به عنوان پایتخت کتاب کشور با حضور وزیر ارشاد در روز پنج شنبه 22 آذرماه در آیین افتتاحیه این جشنواره خبرداد.

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،حسین معافی، عضو ستاد اجرایی نخستین جشنواره بین المللی کتاب کودک و نوجوان کاشان، در بخش چهارم هفتاد و یکمین جلسه رسمی این شورا گفت: همزمان با برگزاری نخستین جشنواره بین المللی کتاب کودک و نوجوان کاشان، گذرهای فرهنگ و هنر در منطقه یک (تاریخی) شهری کاشان که از مسجد آقابزرگ آغاز می شود و تا میدان فرهنگ و هنر (کمال الملک) کاشان پایان می یابد با حضور سید عباس صالحی، مقام عالی وزارت ارشاد صبح روز پنج شنبه 22 آذرماه افتتاح می شود.

وی با اشاره به اینکه گذرهای فرهنگ و هنر شهرستان کاشان از محور مسجد آقابزرگ، کوچه آشتی کنان، گذر آب انبار خان و همچنین گذر درب باغ، گذر باب ولی و گذر پانخل تا میدان کمال الملک از مهمترین مسیرهای مشخص شده در گذر فرهنگ و هنر است گفت: این گذرها با تلاش شبانه روزی معاونت عمران و ترافیک و معاونت خدمات شهری منطقه یک در قالب پروژه‌های مختلف از جمله بهسازی، مرمت، کف فرش، شستشو، زیباسازی و تنظیف در راستای توسعه فرهنگی شهر در بافت تاریخی انجام شد.

وی، با اشاره به نقاشی های دیواری این گذرها با موضوع معرفی کتاب و ترویج فرهنگ کتاب خوانی صریح کرد: برای این گذرها یکسری کسب و کارهای هنری همراه با اعطای وام کم بهره تعریف شده است که تاکنون 35 نفر متقاضی دریافت این وام بودند.

برگزاری نخستین جشنواره بین‌المللی کتاب کودک و نوجوان در کاشان

به گفته وی، نخستین جشنواره بین المللی کتاب کودک و نوجوان کاشان، نیز از 22 تا 25 آذرماه با حضور نویسندگان و شاعران برجسته کشور و اجرای یکصد برنامه متنوع در این شهرستان به عنوان پایتخت کتاب کشور برگزارمی شود.

معاون رئیس اداره ارشاد و فرهنگ اسلامی کاشان، اظهارداشت: معاون وزیر ارشاد از برگزاری این جشنواره که با همکاری بخش خصوصی و فعالان بخش گردشگری کاشان برگزارمی شود حمایت خوبی کرده است.

معافی، در ادامه با تاکید بر اینکه ماه های منتهی به پایان سال در کاشان؛ پایتخت کتاب کشور بویژه در آبان ماه با وقوع رویدادهای ارزنده در حوزه کتاب و کتابخوانی گفت: آغاز هفته کتاب کشور نیز با حضور معاون وزیر ارشاد در کاشان یکی از این اقدامات ارزنده بود.

برگزاری نمایشگاه استانی کتاب در دیماه

وی برگزاری نمایشگاه استانی کتاب همزمان با پنجم دیماه در کاشان را یادآورشد و گفت: برگزاری این نمایشگاه نیز حمایت و همفکری دستگاه های اجرایی، شورای شهر و شهرداری را می طلبد.

اکبر رضوانیان، دبیر اجرایی نخستین جشنواره بین المللی کتاب کودک و نوجوان کاشان، نیز با تاکید بر اینکه نهاد برگزارکننده جشنواره و حامیان مالی آن تمامی مراکز اقامتی و گردشگری شهر از بخش خصوصی هستند گفت: هیچ گونه اعتبار یا بودجه دولتی برای برگزاری این جشنواره نگرفته اند و همه هزینه ها بصورت تهاتری پرداخت می شود.

وی با تاکید بر اینکه سعی دارند برگزاری جشنواره را به عنوان یک رویداد ثابت مثل برگزاری جشنواره فیلم و تئاتر کودک و نوجوان در اصفهان و همدان به یک رویداد فرهنگی هر سال کاشان در تقویم وزارت ارشاد ثبت کنند گفت: حضور 60 نویسنده و تصویرگر برجسته کشور همزمان با برگزاری جشنواره در 80 مدرسه برای دانش آموزان اتفاق فرهنگی مثبت و ارزنده ای برای حوزه فرهنگی شهر و عرصه گردشگری آن است.

اجرای یکصد برنامه متنوع در جشنواره بین‌المللی کتاب کودک و نوجوان کاشان

به گفته وی، برگزاری یکصد برنامه کتابخوانی با موضوع آب در رشته های مختلف هنری از جمله کارگاه های مختلف آموزشی کتابخوانی، انتخاب کتاب، قصه خوانی، عروسک گردانی، نمایشنامه نویسی، تولید کتاب حسی با خط بریل برای روشندلان با حضور و کتابخوانی نویسندگان برجسته ملی با همکاری انجمن نویسندگان کتاب کودک ایران، برگزاری نمایشگاه تصویرگری کتاب،جشن امضای کتاب و چاپ کتاب و اهدای جوایز به نویسندگان برتر کتاب کودک و نوجوان همه و همه بهترین رویداد فرهنگی اجتماعی برای شهر با محمل کتاب و کتابخوانی است.

رضوانیان، با اشاره به اینکه وزارت ارشاد با برگزاری این جشنواره در کاشان تعهد کرده است تعداد 10 هزار کتاب به کتابخانه مدارس کاشان اهدا کند گفت: این تعهد برای سال برگزاری جشنواره به صورت ثابت اهدای سالی 10 هزار کتاب تعهدشده است.

ظرفیت پایتختی جهانی کتاب کاشان را می توانیم با تلاش شبانه روزی عملیاتی کنیم

مصطفی جوادی مقدم، عضو دیگر ستاد اجرایی نخستین جشنواره بین المللی کتاب کودک و نوجوان کاشان، نیز در پایان با تاکید بر اینکه تا سال 2021 وقت داریم تا پایتخت جهانی کتاب شویم گفت: همانطور که کاشان توانست از بین 110 شهر و بعد از بین 20 شهر و در نهایت از بین پنج شهر و یک رقابت نفس گیر با یزد که میلیاردی خرج کرد توانست انتخاب شود می توانیم برای گزینه پایتختی جهانی کتاب نیز به این مهم برسیم.

وی، تلاش مستر مادی و معنوی برای از دست نرفتن این فرصت را طی این چند سالی که فرصت هست در رقابت با نیشابور که نامزد جهانی است تاکیدکرد و گفت: اگر می خواهند این اتفاق بیفتد ضروری است شورا برای سال های آینده حتما یک بودجه برای کتاب و پایتختی کتاب مصوب کند.

شایان ذکر است : هفتاد و یکمین جلسه رسمی در بخش اول با ارائه گزارش مفصلی از اجلاس پنجم مجمع شهرداران آسیایی در شهر (Gaziantep ) قاضی آنتپ ترکیه توسط دکتر مفرح، در بخش دوم با ارائه گزارش سفر اعضای شورا به یزد توسط وکیل ، کردمیل، پدرا فر و رئیس شورا، در بخش سوم، با ارائه گزارش اقدامات عمرانی، فنی و فرهنگی اجتماعی محمدحسین واحدیان، مدیر منطقه یک(بافت تاریخی) شهری کاشان و در بخش چهارم با ارائه گزارش دبیر و اعضای ستاد اجرایی جشنواره بین المللی کتاب کودک و نوجوان کاشان برگزارشد.

 

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.