به گزارش حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم تشییع پیکر احمدرضا دالوند - گرافیست و فعال مطبوعاتی - ۲۰ آذرماه از مقابل خانه هنرمندان برگزار شد.
سیروس علینژاد، از همکاران دالوند، در مجله آدینه در ابتدای این مراسم اظهار کرد: من معمولا در اینگونه مراسم، صحبت میکنم اما دیروز به قدری حالم بد بود که فکر کردم متمرکز نمیشوم. پس مطلبی را که دیروز نوشتم میخوانم.
او ادامه داد: دالوند یک جوان تپل خوش صورت بود که در تصویرسازی خلاقیت داشت. او میتوانست هر صفحهای را که عکس نداشت زنده کند. تعداد تصویرهایی که میکشید زیاد بود. او خود در صفحاتی که میکشید، حضور داشت و نیازی نبود امضایش هرجا باشد.
علینژاد اظهار کرد: او در آدینه بود که نامآور شد. در آدینه تنها تصویرسازی کارش نبود و گاهی طرح جلد هم میزد. او نجابت داشت و اگر پول هم نمیدادیم، چیزی نمیگفت. در سطوح مختلف هنری کارآمد بود. از معدود کسانی بود که سواد بصری داشت.
او بیان کرد: روزگار با او سر سازگاری نداشت. آلام ایوب را با خود داشت و یک روز خوش به خود ندید. در این اواخر وضع او از همه خرابتر بود. هر چیزش سقوط کرد؛ اما آدمیتش سقوط نکرد.
این روزنامهنگار ادامه داد: شش ماه پیش یک بار زنگ زد و از همیشه ناراحتتر بود. از پرداخت اجارهخانهاش مانده بود. از من کاری ساخته نبود. به او گفتم صبر داشته باشد. یاد او، یاد روزنامهنویس با اشتیاق یک لا قبایی است که وامانده است.
او اضافه کرد: دالوند قلم نیرومندی داشت و جان مطلب را درمییافت. مرد آزادهای بود. از مال دنیا چیزی نمیخواست و چیزی هم نداشت.
در ادامه فریدون صدیقی - روزنامهنگار - در سخنانی گفت: دالوند غیرمنتظره و غیر قابل پیشبینی بود. او در کشف و معنابخشی به جهان درمییافت زشتیها و زیباییها کدامند. برخی نمیمیرند و برخی پیر نمیشوند؛ او پیر نبود همواره حرف برای گفتن داشت، چون در مکاشفه جهان بود. آقای دالوند عزیز! تو نرفتی و همینجایی. یک بغل بوسه به این جمع بدهکاری.
سپس فرزاد ادیبی - هنرمند گرافیست - بیان کرد: از طرف انجمن طراحان گرافیک، به جامعه هنر و خانواده این هنرمند عرض تسلیت دارم. احمدرضا دالوند ناگفته پیداست در حیطه تصویرسازی مطبوعاتی بسیار تاثیرگذار بود. در نوشتن نقد و نقد هنری هم همینطور بود.
ادیبی همچنین نوشتهای کوتاه را برای دالوند خواند.
آبی دالوند - دختر احمدرضا دالوند - هم در سخنانی گفت: هیچوقت پیشبینی نمیکردم یک سال در آذر که تولدم است، به یکی از غمگینترین ماههای زندگیام تبدیل شود. من تا مدتها نمیدانستم نام کوچکم چیست و فکر میکردم دالی است. میدانم پدرم الان با شیطنت نگاهمان میکند. پدرم بیماری قلبی داشت. خیلی همه چیز عادی جلو رفت. تنها بودیم اما مشکلی نداشت. بعد دیابت گرفت و یکهو سراشیبی عجیبی به وجود آمد که نمیدانم چه شد.
او در ادامه صحبتهایش درخواست کرد: درمانتان را جدی بگیرید. خیلی چیزها به خاطر این سهلانگاریهای کوچک به هم میریزد. مواظب خود و اطرافیانتان باشید.
در پایان این مراسم، پیکر مرحوم احمدرضا دالوند به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) بدرقه شد. افراد دیگری مانند صدیق تعریف، کامبیز درمبخش، سید محمد مجتبی حسینی، هادی مظفری، علیمحمد زارع، امین مؤیدی، محمدعلی بنیاسدی، عباس عبدی، ایرج اسکندری، حسن نمکدوست نیز در این مراسم حاضر بودند.
برای دیدن تصاویر بیشتر مراسم اینجا کلیک کنید
گفتنی است؛ احمدرضا دالوند بامداد دوشنبه ـ ۱۹ آذر ماه ـ بعد از تحمل دورهای بیماری درگذشت.
زندهیاد دالوند که در سن ۶۰ سالگی دار فانی را وداع گفت، منتقد هنری، نویسنده و پژوهشگر، تصویرگر و طراح گرافیک، مدیر هنری بسیاری از روزنامهها و ماهنامهها بوده است. او در سال ۱۹۹۲، طراح برگزیده کتاب سال گرافیک اروپا و سپس سمپوزیوم بینالمللی طراحی در ژاپن شد.
انتهای پیام/