به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، بهبودی رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی در جمع خبرنگاران گفت: اگر بخواهیم در خصوص بودجه عمرانی صحبت کنیم باید آیتمهای مختلفی مثل بودجه استانی، بودجه پروژههای ملی استانی شده، پروژههای ملی، اعتبارات ردیفهای متفرقه در خصوص حوادث و ... را مد نظر داشته باشیم.
وی افزود: در سال ۹۶ رقم بودجهای که از طریق استان مدیریت شده (بودجه پروژههای استانی و ملی استانی شده)، یکهزار و ۱۵۰ میلیارد تومان بوده، اما عدد پروژههای ملی فراتر از این رقمها است، به طوریکه برای هر یک از پروژههای سد خداآفرین، راهآهن میانه- تبریز و متروی تبریز ۷۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته اختصاص یافت.
بهبودی با بیان اینکه از اعتبار یکهزار و ۱۵۰ میلیارد تومانی سال گذشته ۵۰ درصد تحقق یافت، تصریح کرد: در سال ۹۷ نیز سهم استانی معادل سهم سالهای گذشته بوده، البته بودجه استانی و ملیهای استانی شده و ردیفهای متفرقه اعتبارات متوازن تخصیصهای متفاوتی داشتهاند و میانگین تخصیص ۴۹ درصد است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی ابراز داشت: بودجه جاری استان امسال ۴۲۰ میلیارد تومان بوده که مربوط به ۲۴ ادارهکل است و این علاوه بر بودجه جاری تعدادی از ادارات مثل آموزش و پرورش، ثبت اسناد، دانشگاهها، نیروهای مسلح و ... که از بودجه متمرکز برخوردار هستند.
وی با بیان اینکه رتبه استانها در تخصیص اعتبارات تحت تاثیر یکسری از واقعیتها مثل وسعت، جمعیت و تعداد شهرستانهای استان است، توضیح داد: در چند سال گذشته رتبه آذربایجانشرقی در بین استانها از لحاظ عمرانی و جاری بین ۶ تا هشت متغیر بوده و در سال ۹۷ رتبه ما در بودجه جاری ۹ و در عمرانی هشت است.
بهبودی تصریح کرد: ۸۶ درصد بودجه کشور هزینهای و سرویسدهی جاری و ۲۴ درصد بودجه عمرانی است، در این بین کل سهم استانها از بودجه هزینهای ۴.۲ درصد کشور است.
این اقتصاددان با بیان اینکه در سالهای ۹۰ تا ۹۶ بطور میانگین بودجه هزینهای استان در سال ۱۵.۲ درصد رشد داشته در حالی که این میانگین رشد در مورد استان تهران ۱۲.۴ درصد بوده است، افزود: در بودجه عمرانی استانی سهمها ۴.۲۵ درصد و متوسط رشد کشور ۱۲.۲ درصد است که استان ما در این شاخص ۱۲.۳ درصد رشد داشته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی در عین حال خاطرنشان ساخت: با توجه به سیاستهای تعادل و توازنی که دولت و مجلس دنبال میکنند جهتگیری اعتبارات به سمت استانهای محروم تمایل یافته و در دو سه دهه گذشته سهم استانهای محروم افزایش نشان میدهد.
وی ابراز داشت: سهم استان از تولید ناخالص ملی حدود چهار درصد و سهم جمعیتی ما پنج درصد است؛ در واقع در چند دهه گذشته سهم اقتصادی استان نسبت به سرانه جمعیت کاهش یافته، یعنی سرانه تولید پایین است که بخشی از این موضوع به ترکیب مشاغل باز میگردد.
بهبودی در عین حال خاطرنشان ساخت: نرخ بیکاری ما ۱۱ درصد و میانگین نرخ بیکاری کشور ۱۳ درصد است که همواره نرخ بیکاری ما پایین بوده؛ چرا که جمعیت ما تحمل بیکاری نداشته و اگر در استان کار پیدا نشود به سایر استانها مهاجرت میکنند.
انتهای پیام/ش