رئیس شبکه لرزه نگاری بیرجند گفت: از 13 ایستگاه لرزه نگاری خراسان جنوبی، پنج ایستگاه دارای تجهیزات فرسوده است که به علت نوسانات ارزی نتوانسته‌ایم این تجهیزات لرزه نگاری را به روز کنیم.

 به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ؛ هاشمی  رئیس شبکه لرزه نگاری بیرجند گفت: در 8 ماهه امسال حدود 800 زمین لرزه در 13 ایستگاه لرزه نگاری فعال در خراسان جنوبی به ثبت رسیده است.

وی با بیان اینکه تقریبا در بیشتر شهرهای استان گسل زلزله وجود دارد افزود: سه سامانه گسلی بیرجند شامل  گسل جنوب، شمال و مرکز بیرجند است.

 هاشمی بیان کرد: در طول 50 سال اخیر خراسان جنوبی رکورددار بیشترین زلزله بالای هفت ریشتر درسطح کشور است و بزرگترین زلزله استان در سال 76 رخ داده است.

رئیس شبکه لرزه نگاری بیرجند با اشاره به اینکه بزرگترین زمین لرزه از ابتدای سال تا کنون در اردیبهشت ماه 4.4 ریشتر حوالی جنوب خوسف رخ داد اضافه کرد: خراسان‌جنوبی از نظر ذخایر آبی از مناطق کم آب کشور است و بیشتر شهرها و روستاهای استان روی مناطق گسلی فعال قرار دارد.

وی گفت: به طور میانگین هر10سال یک بار زلزله تقریبا بزرگی رخ می‌دهد اما زلزله قابل پیش‌بینی نیست وبا توجه به گسل‌های موجود این استان مستعد زلزله بزرگ است چون بیشتر گسل‌ها فعال هستند.

هاشمی اظهارداشت: اگرچه سالیانه بیش از هزار زلزله در استان ثبت می‌شود اما هدف ما ترساندن مردم نبوده بلکه اطلاع رسانی برای فراگرفتن آموزش‌های لازم است.

وی از فرسوده بودن پنج ایستگاه لرزه نگاری با تجهیزات فرسوده در استان خبر داد و افزود: درحال حاضر 13 ایستگاه لرزه نگاری خراسان جنوبی فعال است که از این میزان پنج ایستگاه دارای تجهیزات فرسوده و قدیمی است که به علت نوسانات نتوانسته‌ایم این تجهیزات لرزه نگاری را به روز کنیم.

رئیس شبکه لرزه نگاری بیرجند گفت: به روز رسانی این ایستگاه‌ها سال گذشته با 70میلیون  تومان برای هر ایستگاه  تجهیز می‌شد اما در حال حاضر با توجه به نوسانات ارزی به روز رسانی تجهیزات هر ایستگاه نیازمند 200میلیون تومان است.

انتهای پیام / ط آ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار