به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان ، جواد جاویدنیا معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی در نشست تخصصی قوه قضاییه، پلیس فتا و شورای هماهنگی بانکهای گلستان در گرگان گفت: این کلاهبرداریهای به صورت اینترنتی و تلفنی صورت گرفته است.
جاویدنیا افزود: کاهش جرایم رایانهای با کمک همه به ویژه رسانه اتفاق میافتد و تبلیغ و بیان اینکه برای دریافت هیچ جایزهای نیاز به رفتن کنار خودپرداز نیست " را در برنامههای قرعه کشی و پیامکی به مردم گوشزد کنند میتوان به نحو چشگیری از کلاهبرداریهای رایانه کاهش داد.
معاون دادستان کل کشور در ادامه سخنان خود از اجرایی شدن طرحی با همکاری مشترک دادستانی کل، پلیس فتا و بانک مرکزی برای کاهش کلاهبرداری خبر داد و گفت: در قالب این طرح از سال آینده استفاده از رمز دوم ثابت ممنوع میشود و بانکها موظف به اجرایی کردن طرح رمز دوم یکبار مصرف برای مشتریان خود هستند.
جاویدنیا ادامه داد: برای پیشگیری از جرایم اینترنتی و سهولت شناسایی و برخورد با مجرمان اینترنتی طرح احراز هویت در شورای عالی فضای مجازی در دست تدوین است که بر اساس آن شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت، بانکها و اپراتورهای تلفن همراه باید هویت کسانی که به آنان خدمات ارائه میکنند، احراز کنند.
وی افزود: با اجرایی شدن این طرح هیچ عذری از شرکتها و اپراتورهای تلفن همراه مبنی بر نداشتن اطلاعات و مشخصات مجرمان رایانهای پذیرفته نیست.
معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی افزود: پس از جرایم مالی، جرایم اخلاقی مانند هتک حیثیت، افترا و تهمت در صدر جرایم رایانهای هستند که بیشتر این جرایم هم در شبکههای اجتماعی و پیام رسانهای خارجی مانند اینستاگرام و تلگرام صورت میگیرد.
جاوید نیا گفت: باید در کنار توجه به فیلترینگ تولید محتوای رسانهای ارزشمند نیز مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام/ف