پکن با تبدیل شدن پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد به یک پیمان چندجانبه مخالفت کرد.

مخالفت پکن با تبدیل شدن پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد به یک پیمان چند جانبهبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، پکن با تبدیل شدن پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد به یک پیمان چندجانبه مخالفت کرد.

گنگ شوانگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، روز چهارشنبه گفت: پکن با تبدیل شدن پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد به یک پیمان چندجانبه مخالف است، زیرا این پیمانی است که اتحاد جماهیر شوروی سابق و آمریکا بر سر آن به توافق دست یافته بودند.

چین در حالی با پیوستن به این پیمان مخالف است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در اکتبر سال جاری میلادی پیوستن پکن به پیمان منع موشک های هسته‌ای میان‌برد خواستار شد. او در ادامه خروج از توافقات بین‌المللی، بدون ارائه هیچ سندی، روسیه را به نقض «پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد» متهم کرد و گفت در صورتی که روسیه و چین با یک پیمان جدید موافقت نکنند، آمریکا به زودی از آن خارج خواهد شد.

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در آمریکا نیز اظهار داشت نه فقط پکن بلکه کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی و در راس آنها انگلیس و فرانسه نیز باید به پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد بپیوندند.

همچنین وزارت امور خارجه روسیه امروز چهارشنبه با تاکید بر پایبندی کشورش به پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد اتهاماتی را که مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا علیه روسیه مطرح کرده است، رد کرد.

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد در 8 دسامبر سال 1987 در جهت تنش‌زدایی دوران جنگ سرد به امضای رونالد ریگان، رئیس‌جمهور وقت آمریکا و میخائیل گورباچف، رهبر اتحاد جماهیر شوروی رسید. این پیمان هر دو کشور را ملزم به از بین بردن موشک‌های کروز و بالستیک زمینی با برد حدود 300 تا 3 هزار و 400 مایل می‌کند. در این پیمان برای متحدان اروپایی واشنگتن یک پوشش محافظتی پیشنهاد شد و توافق میان دو کشور در بحبوحه رقابت تسلیحاتی دو طرف در طول جنگ سرد بود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار