به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، برای جلوگیری از ابتلا به عوارض داروها میتوانید با اندک تغییراتی در شیوه زندگی و عادات غذایی خود، به موفقیت برسید، اولین گام در این راه مشورت با پزشک متخصص است.
پس از مشورت با پزشک و در نظر داشتن شرایط بدنی و بیماریهای خاص احتمالی، میتوانید فهرست خوراکیهای زیر را در برنامه غذایی خود قرار دهید، این غذاها میتوانند به باز شدن رگهای قلب کمک کنند زیرا سرشار از آنتی اکسیدان، فیبر و سایر مواد مغذی لازم برای سلامت قلب هستند.
اسفناج
اسفناج یکی از بهترین سبزیجات خوراکی است و خواص زیادی دارد علاوه بر آن ارزان و زودپز است و تقریبا هرجایی پیدا میشود. علاوه بر آن، فیبر، آهن، فولیک اسید و پتاسیم را که هر یک به تنظیم فشارخون و افزایش سلامت قلب کمک میکنند، به بدن میرساند؛ این بدان معنی نیست که یک بشقاب کامل اسفناج را در هر وعده غذایی بخورید، بلکه میتوانید آن را به غذاهایی که دوست دارید اضافه کنید و یا میتوانید نصف سالاد سبزیجات روزانه خود را با اسفناج میل کنید.
ماهی
برای گرفتن بهترین نتیجه از خوردن این غذای مفید، پیشنهاد میشود که حداقل دو بار در هفته آن را مصرف کنید. ماهیهای روغنی مانند سالمون و ماهی تن دارای اسیدهای چرب امگا سه هستند و سطح کلسترول خون را تنظیم میکنند و همچنین ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد و به ترمیم آسیب دیدگی رگها و عروق کمک میکنند.
روغن نارگیل
اگرچه بیشتر افراد تصور میکنند که باید از چربیهای اشباع شده گریزان باشند، اما این چربیها برای یک زندگی سالم لازم هستند. روغن نارگیل یکی از بهترین چربیهای اشباع شده است، زیرا باعث افزایش سلامت عروق قلبی میشود. واضح است که مصرف خیلی زیاد چربی میتواند باعث ایجاد امراض چاقی و سایر بیماریها شود، اما افزودن فقط ۱۵ تا ۳۰ میلی لیتر روغن نارگیل به رژیم غذایی روزانه، اثر مثبتی در متعادل نگه داشتن سطح کلسترول خون دارد.
چای سبز
چای سبز منبع خوبی از کاتچین است که یک عنصر شیمیایی گیاهی است و میزان کلسترولی را که بدن در طول هضم و گوارش غذا جذب میکند، کاهش میدهد، نوشیدن دو فنجان چای سبز در روز برای این منظور کافی است. علاوه بر آن، نوشیدن چای سبز به آرامش روح و جسم شما و نهایتا سلامت قلبتان کمک خواهد کرد.
کلم بروکلی
بروکلی خوراکی عالی برای سلامت قلب است که حاوی ویتامین k. است و از این رو در جلوگیری از سفت و سخت شدن رگهای قلب جلوگیری میکند و همچنین دارای فیبر است که با تنظیم فشار خون به کاهش فشار بر رگها و عروق قلب کمک میکند. آنچه باید در نظر داشته باشید این است که کلم بروکلی را زیاد نپزید، زیرا پخت زیاد باعث از بین رفتن مواد مغذی آن میشود. برای استفاده بهینه و مفید از خواص آن بهتر است برای چند دقیقه آن را بخارپز کنید.
دارچین
این ادویه متداول، دارای خواص مفید بسیاری برای سلامتی است. دارچین، اگر روزانه در حدود ۵ گرم مصرف شود، میتواند کلسترول بد را کاهش دهد و از انسداد رگهای قلب جلوگیری کند. دارچین همچنین دارای آنتی اکسیدان است که سلامت دستگاه گردش خون را تضمین میکند. میتوانید آن را تقریبا به همه مواد از جمله غذاهای در حال پخت، چای و قهوه اضافه کنید.
مارچوبه
مارچوبه علاوه بر خوشمزگی، خواص مفید فراوانی دارد، اثرات آن به عنوان پایین آورنده فشار و کاهش دهنده ریسک لخته شدن خون اثبات شده است و همچنین دارای مقادیر زیادی فیبر، انواع ویتامین و سایرمواد مغذی است و میتواند به عنوان یک درمان مفید به کار رود.
دانه کتان
دانههای کتان میتوانند فشار خون را پایین بیاورند و التهاب رگهای قلب را کاهش دهند، زیرا دارای اسید آلفا- لینولنیک هستند. حتی یک مقدار کم از دانه کتان میتواند به سالم نگه داشتن رگها و عروق قلبی کمک کند، بنابراین سعی کنید یک قاشق غذاخوری از آن را به عنوان مثال، به غلات صبحانه دلخواه خود اضافه و مصرف کنید.
زردچوبه
زردچوبه به دلیل طعم و رنگ ویژه و منحصربه فردی که دارد شناخته شده است و یکی از مواد تشکیل دهنده متداول در ادویه کاری است. مصرف زردچوبه به سلامت قلب کمک میکند. اضافه کردن زردچوبه به رژیم غذایی روزانه میتواند التهاب و تشکیل پلاکهای خونی در رگهای قلبی را کاهش دهد. همچنین ماده رنگی زردچوبه به نام کرکیمن میتواند به از بین بردن چربیهایی که در رگها ته نشین میشوند، کمک کند.
قهوه
تحقیقات نشان داده اند که نوشیدن یک فنجان قهوه در روز میتواند ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد. همچنین آرامش خاطری که پس از نوشیدن یک فنجان قهوه احساس میکنید نیز برای قلب مفید است. البته باید خاطرنشان کرد که قهوه نوعی ماده محرک و برانگیزاننده است که نوشیدن زیاد آن ممکن است مضراتی برای سلامتی داشته باشد.
بادام
بادامها هم خوشمزهاند و هم برای قلب مفیدند، زیرا دارای چربیهای مفید، ویتامین، پروتئین و فیبر هستند که همگی سلامت قلب، رگها وعروق قلبی و دستگاه گردش خون را افزایش میدهند.
هندوانه
هندوانه دارای آمینواسیدی به نام سیترولین است که به پایین آوردن فشارخون کمک میکند و التهاب رگها و عروق را کاهش میدهد و چون بدن را به تولید اکسید نیتریک وا میدارد، سلامت قلب و عروق را افزایش میدهد.
انتهای پیام/