به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، منصور ستوده، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان گفت: این سد با 16 درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجرا و با یک هزار و 750 میلیارد ریال تا پایان سال 99 بهره برداری می شود.
وی با اشاره به اینکه عملیات ساخت این سد از خرداد سال 1396 آغاز شده است اظهار داشت: اعتبار اولیه ساخت این سد یک هزار و 380 میلیارد ریال است که طبق ماده 56 در وزارت نیرو، سرمایه گذاری طرح را پیمانکار انجام میدهد و بعد از 6 ماه از تکمیل ساخت، دولت در مدت سه سال هزینه و سود سرمایه گذاری را به پیمانکار می پردازد.
ستوده افزود: حجم مخزن این سد هشت میلیون و 300 هزار متر مکعب است که هشت میلیون و 100 هزار متر مکعب آن مفید است و علاوه بر تامین آب شرب 48 روستا، در بخش کشاورزی و صنعت بسیار کارآمد محسوب می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان با بیان اینکه این سد از نوع خاکی همگن با هسته رسی است عنوان کرد: نزدیک به 2 میلیون و 500 هزار متر مکعب برای بدنه این سد خاکریزی می شود.
وی با اشاره به اینکه این سد 700 متر طول تاج دارد ادامه داد: ارتفاع از پی این سد 54 متر و ارتفاع از کف آن 46 متر است.
ستوده با اشاره به اینکه نوع سر ریز سد آزاد با دهانه اوجی شکل و 196 متر مکعب بر ثانیه ظرفیت سرریز دارد، افزود: عرض از کف سد 257 متر و عرض تاج آن 9 متر است.
وی تاکید کرد: با بهره برداری از سد خرمرود علاوه بر ماندگاری جمعیت فعلی، موجب مهاجرت معکوس به این منطقه نیز می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان گفت: سد مخزنی خرم رود 120 هکتار وسعت دارد که سطح دریاچه آن 63 هکتار است.
وی ادامه داد: طول سر ریز آن 20 متر و ظرفیت سیستم انحراف تونل بتنی سد 68 متر مکعب بر ثانیه است.
ستوده ابراز امیدواری کرد: عملیات ساخت این سد تا اسفند سال 1399 به پایان برسد.
سد خرم رود تویسرکان 9 میلیون و 600 هزار متر مکعب آب قابل تنظیم در سال تامین می کند که 2 میلیون و 100 هزار متر مکعب آن در بخش شرب و صنعت، پنج میلیون متر مکعب در بخش کشاورزی و یک میلیون و 40 هزار متر مکعب در بخش محیط زیست اختصاص در دست ساخت است.
سد خرم رود در 54 کیلومتری جنوب غربی شهر همدان و در منطقه خرمرود بین دو روستای سیستانه و اشتران شهرستان تویسرکان ساخته می شود.
انتهای پیام/ا