نشریه وال استریت ژورنال در مطلبی به هجوم موج تازه پناهجویان ترکیه‌ای به یونان از ترس سیاست‌های رجب طیب اردوغان پرداخت.

وال استریت ژورنال: شهروندان ترکیه از ترس سیاست‌های اردوغان از کشورشان فرار می‌کنندبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، وال استریت ژورنال در مطلبی نوشت: پس از کودتای نافرجام 15 ژوئیه 2016 ترکیه، به موجب حکم دستگاه قضایی این کشور به منظور سرکوب عناصر باقی مانده کودتا، افراد بسیاری در شهرهای مختلف به اتهام همکاری با سازمان فتو (فتح‌الله گولن) و کُردها بازداشت و زندانی شدند.

این اقدام دولت ترکیه نه تنها انتقادات گسترده بین‌المللی را به دنبال داشته است بلکه در این میان، هزاران شهروند این کشور از ترس اتهام‌زنی به آنها در خصوص ارتباط با سازمان فتح‌الله گولن و بازداشت، تصمیم به ترک کشورشان گرفته‌اند.

به گفته پلیس یونان، از ژانویه سال جاری میلادی تا پایان ماه سپتامبر، حدود 14 هزار پناهجو از طریق مرز «ایوروس» وارد این کشور شده‌اند که حدود نیمی از این پناهجویان از شهروندان ترکیه‌ای بوده‌اند. همچنین بر اساس گزارش آژانس مرزی اتحادیه اروپا موسوم به فرانکس، بیشتر شهروندان ترکیه‌ای که کشورشان را به مقصد اروپا ترک کرده‌اند از موقعیت تحصیلی و اجتماعی بالایی برخوردار بوده‌اند. قضات، پرسنل نظامی، کارمندان دولتی و بازرگانان از گروه‌های شغلی هستند که هدف سوءظن مقامات ترکیه‌ای قرار دارند و به دلیل لغو گذرنامه آن ها از سوی دولت، مسیرهای غیرقانونی را برای فرار از ترکیه انتخاب کرده اند.

وال استریت ژورنال در بخش دیگری از گزارش خود آورده است: تقریبا 4 هزار شهروند ترکیه ای برای پناهندگی در یونان درخواست داده اند. اما بسیاری از آنها ورود خود به یونان را ثبت نمی کنند و به دنبال راه‌های  دیگر برای سفر به کشورهای غربی اروپا هستند. بر اساس گزارش روزنامه «کاتیمرینی» چاپ آتن، شمار ترکیه‌ای‌هایی که در سال 2015 وارد یونان شدند، تقریبا صفر است. این در حالی است که پس از کودتای نافرجام ترکیه و شرایطی که دولت آنکارا پس از آن برای کنترل بر اوضاع اتخاذ کرده است باعث شده روزانه حدود 30 ترکیه ای وارد یونان شوند.

یونس کاگار، یک شهروند29 ساله ترکیه ای است که شبانه به همراه همسر و فرزندش از ترکیه خارج شدند. او پس از خوراندن داروی خواب آور به فرزندش به همراه سایر پناهجویان، ترکیه را به مقصد اروپا ترک کرد. او در توضیح علت فرارش از ترکیه گفته است بسیاری از دوستان و همکارانش به اتهام ارتباط با سازمان فتو بازداشت شده اند. او نیز به اتهام ارتباط با همکاران و دوستانش و دانلود برنامه پیام‌رسان که به گفته او در ترکیه حمایت از تروریسم محسوب می شد، به مدت 4 ماه زندانی شد و در این مدت شغل و خانه اش را از دست داد. او همه پس انداز 13 هزار یورویی خود را برای فرار از ترکیه هزینه کرد.

احمد، خلبان سابق جنگنده اف 16 است که به اتهام ارتباط با سازمان گولن شغل خود را از دست داد و برای مدتی زندانی شد. او نیز تمامی سرمایه خود را برای فرار از ترکیه خرج کرده است.

گفته می شود با ادامه سیاست های دولت اردوغان برای شناسایی و بازداشت عناصر وابسته به سازمان فتو، شهروندان ترکیه‌ای بیشتری که هیچ رابطه‌ای با این سازمان ندارند، تصمیم به فرار از کشورشان می‌گیرند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار