به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس گزارش بانک مرکزی، متوسط هزینه ناخالص سالانه هر خانوار ایرانی در سال ۱۳۹۱ معادل ۲۱۶٬۵۳۹٬۶۱۳ ریال (سالانه حدود ۲۱٫۶ میلیون تومان و ماهانه حدود ۱.۸ میلیون تومان) بوده است.
در سال ۱۳۹۲ که اولین سال دولت یازدهم بود، متوسط هزینه ناخالص سالانه هر خانوار ایرانی به ۲۸۴٬۴۶۲٬۳۳۶ ریال رسید که نسبت به سال ۱۳۹۱ حدود ۳۲ درصد افزایش داشت.
در سال ۱۳۹۳ متوسط هزینه ناخالص سالانه هر خانوار ایرانی با ۱۵٫۶ درصد افزایش به ۳۲۸٬۷۵۹٬۹۷۵ ریال رسید. در سال ۱۳۹۴ این شاخص با بیش از ۷ درصد افزایش به ۳۵۲٬۶۵۰٬۷۵۱ رسید.
بیشتر بخوانید: راه حل مشکلات اقتصادی مردم؛ از افزایش یارانه تا افزایش حقوق کارگران
در سال ۱۳۹۵ نیز متوسط هزینه ناخالص سالانه هر خانوار ایرانی ۳۹۳٬۰۰۵٬۸۷۴ ریال اعلام شد و نهایتا در سال ۱۳۹۶ این شاخص به ۴۲۱٬۳۰۸٬۵۲۴ ریال (معادل ماهانه ۳.۵ میلیون تومان) رسید.
این آمار گویای آن است که متوسط هزینه ناخالص سالانه هر خانوار ایرانی در سال ۱۳۹۶ نسبت به سال ۱۳۹۶ که هنوز دولت روحانی روی کار نیامده بود، تقریبا دو برابر شده است.
افزایش دو برابری هزینه خانوارها در حالی رخ داده که آمار بانک مرکزی نشان میدهد در ۵ سال اخیر مصرف کالاهای اساسی و اقلام غذایی مردم به شدت کاهش یافته است. یعنی مردم در ۵ سال اخیر هزینههای بیشتری متحمل شدهاند، اما کالری کمتری دریافت کردهاند. عمده درآمد مردم در ۵ سال اخیر صرف هزینه اجاره مسکن شده است.
منبع: مشرق
انتهای پیام/