لاریجانیرئیس مجلس گفت: قوانین وقتی تصویب می شوند همه مجریان موظف به اجرا هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی شامگاه شنبه 10 آذرماه در گفت و گوی زنده تلویزیونی با مردم که از شبکه یک سیما پخش شد با اشاره به شخصیت شهید مدرس اظهار کرد: شخصیت شهید مدرس الگویی برای همه سیاستمداران ایران است. او یک فقیه مبارز، اسلام شناس و صاحب نظر بود.

وی ادامه داد: در مسائل سیاست داخلی و خارجی ایشان صاحب یک فکر بلند بودند و اینگونه افراد بسیار نادر هستند و وارد کارهای ریز و خرد نمی شد و به آینده ایران فکر می کرد. شهید مدرس در سال ۱۳۰۶ در مجلس گفت که ما باید کارخانه هواپیماسازی و ذوب آهن داشته باشیم. شهید مدرس در سیاست داخلی معتقد بود که برای آینده ایران باید یک وفاق ملی داشته باشیم، با حزب مخالف نبود، اما معتقد بود که باند بازی، ما را از وحدت جدا می کند.

لاریجانی همچنین عنوان کرد: بسیاری از افرادی که شخصیت‌های بزرگ اسلامی مانند میرزای بزرگ شیرازی هستند راجع به او حرف‌های بلندی دارند. بسیاری از بزرگان همانند مرحوم نخودکی زمانی که از ایشان یاد می‌کند به شب زنده‌داری و مراقبت یاد می‌کند.

رئیس قوه مقننه همچنین در پاسخ به این سوال که مجلس دهم شورای اسلامی در طول این ۲ سال و چند ماه چه کار مهمی برای کشور و مردم انجام داده است، گفت: کارهایی که تا کنون مجلس انجام داده برای حل مشکلات کشور بوده است. مثلا تا کنون جلسات غیرعلنی درباره ارز داشتیم و دولتی ها را دعوت می کردیم که چگونه باید آن مشکلات حل شود. برخی از مشکلات باید با همکاری قوا حل شود، چراکه هزینه آور است. برخی مشکلات در کشور مزمن است و مربوط به یکی دو سال هم نیست. به عنوان مثال همین بحران آب موضوع بسیار مهمی است و یا مشکل ریزگردها که مقداری از آن در داخل است و مقداری از آن هم مربوط به خارج از کشور مربوط می‌شود و یا مشکلی که برای دریاچه‌ها و تالاب‌ها به وجود آمده است.

وی مسئله بانک‌ها را از جمله مشکلات اصلی کشور خواند و افزود: حدود ۵ سال پیش مرکز پژوهش‌های مجلس هشدار می‌داد که این بخش دچار مشکل است که یک مورد آن مسئله کاسپین بود که چقدر وقت مجلس و دولت را گرفت تا حل شود. از این سنخ مسائل کم نداریم.

لاریجانی ادامه داد: برخی از کارهای مجلس نیز جنبه نظارت دارد. تا کنون قوانین مهمی در مجلس تصویب شده که یکی از آنها قانون اشتغال پایدار روستا بود که بتوانیم مهاجرت را کاهش دهیم. قانون بازنشستگان که در کشور تصویب شد، قانون مهمی است که در اجرا دچار مشکلاتی است که البته حل خواهد شد، قانون چک، قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، قانون حمایت از معلولان، قانون برنامه ششم و قانون بودجه از جمله قوانین مهم تصویبی بوده است.

رئیس قوه مقننه ادامه داد: بخشی از مشکلات هم به نظارت باز می‌گردد که بخشی از آن را دیوان محاسبات انجام می‌دهد و بسیاری از پرونده‌های زیادی را بررسی کرده است و تاکنون ۲۷۰۰ پرونده در مجلس دهم بررسی شده است و برای هزار و چند پرونده رأی صادر کردیم و تعدادی از منابع نیز به خزانه بازگشت پیدا کرده است.

لاریجانی افزود: چند قانون هم وجود دارد مثل استاندارد، ارزش افزوده، بانک مرکزی و بانک ها که تقریبا تمام شده و در دستور بررسی است، قانون تجارت هم قانون مهمی است که در سه دوره مجلس بوده و اکنون کارهای نهایی آن انجام می شود. قوانین وقتی تصویب می شوند همه مجریان موظف به اجرا هستند. در همین زمینه ما معاونت نظارت گذاشتیم که به کمسیون گزارش می دهد و کمیسیون از وزرا آن را پیگیری می کند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا تصویب برخی قوانین زمان بر هستند و میزان نظارت مجلس بر حسن اجرای قوانین چقدر است گفت: سیاست اصل 44 قانون مهمی است و قبول دارم در برخی جاها درست انجام نشده است، برخی مداخلات هم هست، نفی نمی کنم، اما قانون باید اجرا شود. مثلا قانون تسهیل ازدواج درست اجرا نشد و کمیسیون فرهنگی گزارش داد و به قوه قضائیه ارجاع شد، هر کمیسیونی وقتی می بیند که استنکافی در مورد قوانین انجام می شود می تواند گزارش دهد.

لاریجانی با اشاره به نمایندگان مردم در مجلس اظهار کرد: نمایندگان یک چهره درونی دارند که چگونه کار می کنند، شرایط ایران شرایط سختی است و نمایندگان بیشترین ارتباط را با مردم دارند و مقداری از وقت نمایندگان برای آبادانی و مشکلات مردم است، اینکه برخی مواقع اختلاف سیاسی وجود دارد، این حسن مجلس است و مشکل نیست، اینکه در مجلس برای مسائل مهم وفاق ایجاد کنیم این مهم است. در مجلس این طور نیست که چیزی را رئیس بگوید و نماینده انجام دهد، همه نماینده مردم هستند.

وی با اشاره به وظایف مجلس شورای اسلامی و اختلاف نظر مجلس با برخی اقدامات مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در قانون اساسی مرجع اصلی قانون گذاری مجلس است. شورای عالی اقتصادی هم که در شرایط اضطرار فعلی ایجاد شده است مصوباتی دارد که باید برای اجرا خیلی سریع اقدام کنیم البته به این شورا هم تاکید کرده‌اند که هرگاه نیاز به قانون در این خصوص داشتیم خیلی سریع با طرح ۳ فوریتی به مجلس داده شود ضمن اینکه مجمع تشخیص مصلحت نظام برای زمان‌هایی است که اختلاف نظر بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان ایجاد شده است. هیات نظارت مجمع تشخیص می تواند اینگونه عمل کند که اگر طرح و لایحه داشت به کمیسیون دهد، چون یکی دو مورد قبل از اینکه به شورای نگهبان برود چنین بازتابی داشت و اگر هر کدام سر جای خود کار کنند ربطی به قانون گذاری نخواهد داشت.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: سیاست‌های کلی نظام در مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین می‌شود، البته ابلاغ این سیاست‌ها وظیفه رهبری است، ولی مجمع تشخیص مصلحت نظام نظر مشورتی می‌دهند.

لاریجانی با اشاره به قیمت سوخت در کشور گفت: قیمت واقعی بنزین به مردم فشار خواهد آورد، ما به خاطر اینکه قیمت بنزین در کشورمان با کشورهای اطراف فرق دارد با قاچاق مواجه شدیم و با وجود این همه مرز کنترل قاچاق کار ساده ای نیست، مصرف زیاد بنزین هم مسئله دیگری است و با باید طوری عمل کنیم که به مردم فشار نیاید چراکه شرایط کشور شرایط عادی نیست. چیزی که در حال حاضر انجام می شود فقط کارت سوخت است و بعید می دانم تا پایان سال افزایش داشته باشد، برخی از اصلاحات را باید زمانی انجام دهیم که فشار بر مردم نباشد.

وی افزود: درباره قانون منبع به کارگیری بازنشستگان قانون مبهم نیست؛ این قانون فلسفه ای داشت که افراد باز نشسته کنار بروند و جا برای جوانان باز شود. در کل، رویکری که در جامعه وجود دارد این است که جوانان به بخش اجرایی بیایند که این کار عاقلانه است و فکر می کنم اصل موضوع درباره این قانون درست است. من به دیوان محاسبات گفتم که به این موضوع نظارت کند و اگر کسی سوالی دارد می تواند از معاونت قوانین سوال کند، یا تفسیر آن را از مجلس بخواهد.

وی درباره آشفتگی قیمت کالا های اساسی تصریح کرد: چند مسئله در این زمینه وجود دارد، شرایط غیر متعادلی که در بازار به وجود آمده به دلیل جهش های ارزی است. برداشت ما این بود که تا موضوع ارز حل نشود، مسئله حل نمی شود، به همین دلیل تصمیماتی در جلسات سران قوا گرفته شد که بخشی از آن مربوط به بانک مرکزی بود و بخش دیگر مربوط به دلالان ارز و عملیات روانی، که مجموعه این تصمیمات وقت زیادی گرفت. ما گفتیم که کالا های اساسی را با ارز ۴۲۰۰ تومان بدهند. اما بعضی از گرانی ها به دلیل خود کالای اساسی نیست، بلکه مربوط به بسته بندی آن است، من می گویم هر چه سریع تر کمیسیون ها این موضوع را بررسی کنند.

لاریجانی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود برخی مواقع مجلس چوب لای چرخ دولت می‌گذارد و در برخی موارد کاملاً همراه است، گفت: من استدلال چوب لای چرخ گذاشتن نمایندگان در کار دولت را نمی‌پسندم، البته ممکن است از عمل برخی وزرا و وزارتخانه‌ها تعدادی از نمایندگان راضی نباشند، اما این موضوع معنایش چوب لای چرخ گذاشتن نیست البته در برخی امورات هم همراهی دارند. نمایندگان در مسائلی که مصالح ملی را به دنبال دارد با دولت همراهی می کنند، به عنوان مثال در اصل ۴۴ مشخص است که اگر کشور بخواهد توسعه پیدا کند باید اقتصاد به دست مردم اداره شود که خوب نظر دولت و مجلس در این زمینه یکسان است.

وی تاکید کرد: در شرایط امروز که با رفتار ناهنجار آمریکایی‌ها نسبت به منافع ملی مواجه هستیم عقل حکم می‌کند که هم نظر با هم کار کنیم، زیرا این دشمن مستمراً به منافع ملت تهاجم کرده و هزینه‌های ملت را بالا می‌برد، لذا نباید بر امورات خرد مردم تمرکز کرده و بدانیم که تمرکز بر امورات اصلی می‌تواند مشکلات را حل کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به بحث قیمت گذاری خودرو تصریح کرد: چند مسئله پیرامون این بحث وجود دارد، خودرو سازی در کشور ما انحصاری است و قطعه سازی هم جز صنایع بزرگ در کشور بوده و از طرف دیگر نقدینگی که در جامعه وجود دارد و به سمت بازار طلا و سکه و ارز می رود، در حال حاضر به بازار خودرو هم ورود پیدا کرده و به همین دلیل دلال بازی ایجاد شده است. ما باید خودرو را به متقاضی بدهیم، اما آیا خودرو سازان خودرو را به متقاضی می دهند؟ این اشکال باید حل شود؛ مسئله قطعه سازان این نیست که قطعه نمی سازند بلکه می گویند خودرو سازان پول ما را نمی دهند؛ من در این باره امروز با رئیس جمهور صحبت داشته ام.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به دیپلماسی پارلمانی و نقش مجلس در این زمینه اظهار کرد: دیپلماسی پارلمانی در بسیاری از کشورهای وجود دارد و در این بین برخی از آنها در این زمینه فعال هستند و برخی نه، اما مجلس ایران دیپلماسی پارلمانی را جدی گرفته است، زیرا کارکردش متفاوت از دیپلماسی رسمی است، به دلیل اینکه نمایندگان راحت تر حرف می زنند.

وی ادامه داد: در برخی از مجامع مانند بین المجالس ایران عضو است و هیات خوبی را در این مجمع داریم، به طوری که فعالیت مناسبی را تاکنون شاهد بوده ایم که در چند زمینه کارها را به خوبی پیش برده اند.

لاریجانی با اشاره به اینکه بین المجالس اسلامی و آسیایی از دیگر مجامعی هستند که ایران در آنها حضور فعال دارد، گفت: گروه های دوستی نیز از دیگر مواردی است که باید در دیپلماسی پارلمانی به آنها اشاره کنیم، به طوری که پیشنهادهایی بین دو طرف مطرح می شود و باید گفت دیپلماسی پارلمانی نقش مکمل را دارد.

وی افزود: در بخش دیپلماسی پارلمانی به یک چارچوب هایی رسیده ایم به طوری که در رابطه با دومای روسیه دو رئیس مجلس دو گروه دارند و هر شش ماه موضوعاتی نظیر نفت و گاز، راه آهن و پیمان پولی را در ایران و روسیه پیگیری می کنند.

رئیس مجلسبا اشاره به مشکلات موجود در بازار مسکن بیان کرد: مشکل مسکن تنها با اخذ مالیات قابل حل نیست، اما به نظرم در آینده یکی از مسائل مدنظر سوق دادن نقدینگی به طرح عمرانی نیمه تمام است و مصوبه آن در مجلس تصویب شده تا نقدینگی کنترل شود، زیرا رقم آن بیش از پانصد هزار میلیارد دلار است.

وی ادامه داد: بهترین بخشی که می تواند ثروت مردم را حفظ کند، بازار مسکن است و ارز نیست، چراکه بازار مسکن تلاطم چندانی ندارد.تلاش بر این است که زمین به کالای سرمایه ای تبدیل نشود تا مسکنی که به دست افراد می رسد ارزن تمام شود.

لاریجانی تاکید کرد: احیای بافت های فرسوده از موضوعاتی بوده که در قانون برنامه به آن اشاره شده تا محلاتی که دارای بافت فرسوده هستند احیا شوند، بنابراین هم در بافت فرسوده و هم در انبوه سازی فضا را برای سرمایه گذاری فراهم خواهیم کرد ،زیرا مسکن می تواند نقدینگی را جذب کند و فشار را از قیمت سایر کالاها بر دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سیاسی ، برجام ، مجلس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۵ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
اگرهمه به تولید ملی اهمیت می‌دادند اینطور نمیشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۲ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
حتما ژن هاي خوب مسكن اضافي براي فروش دارن كه بايد فقرا انها را بخرند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۵ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
بهترین جایی که می‌تواند ثروت مردم را حفظ کند مسکن است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۹ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
اگه نظارتی بود هرگز دو تا مغازه جرات نمیکردن ی جنس رو با قیمت متفاوت بفروشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۱ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
با گرون شدن بنزین دیگر اقلام حیاتی مردم هم گرون میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۰ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
علی برکت الاه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۳ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
گرانی ها خیلی شدید شده دولت اقدامی کنه
Iran (Islamic Republic of)
Farhad
۲۳:۱۲ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
چرا مجلس علیرغم اینکه خودروسازها به وضوح سرمردم کلاه میزارن در عمل کاری انجام نمیده فقط حرف حرف حرف پس کی عمل
Iran (Islamic Republic of)
مبین
۲۲:۵۱ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
مشکلات اقتصادی روز به روز بیشتر میشه
Iran (Islamic Republic of)
Nima
۲۲:۰۲ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
چرا یک قوطی رب شده ۲۰هزارتومان.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۶ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
از بس مسئولین دقیق کار میکنند.
Germany
ناشناس
۰۰:۲۵ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
برای اینکه امثال جنابعالی ، مسائل اقتصادی رو تحلیل می کنید!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۳ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
چرا مسئولان بداد مشکل نمی رسند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۵ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
باید نظارت ها بر اوضاع اقتصادی بیشتر شه
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۲۰:۴۲ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
سلام ،

برای جلوگیری از خوابیدن چرخ تولید و اقتصاد کشور ، شرکت های فعلی و معتبر خارجی را نگه دارید و با شرکت های کوچک خارجی ،
در بورس قرار داد ببندید ، همچنان مثل گذشته به آنها بگویید قردادها موقت هستند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۹ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
چرا مسئولان به فکر وضعیت اشتغال جوانان نیستن
آخرین اخبار