به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، امیردریادار حسن خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی روز شنبه در آیین پیوستن ناوشکن سهند به ناوگان جنوب نداجا گفت: ناوشکن سهند آماده اعزام به ماموریت دریانوردی اقیانوسی است تا نشان دهنده اقتدار ملت ایران در عرصه دریا باشد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی گفت: امروز رستاخیز سهند است که با بهره گیری از سامانه های بومی ایرانی و قابلیت های مصونیت بخشی، امنیت جمعی را هدیه می کند، امروز زمان بازپرداخت بدهی های استکبار جهانی و ایادی آن به جمهوری اسلامی ایران فرا رسیده است.
وی ادامه داد: ناوشکن سهند حاصل 6 سال تلاش شبانه روزی مهندسان نداجا و حمایت مجموعه عظیم صنایع وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و مراکز علمی، دانشگاهی و صنعتی کشور است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی اشاره کرد: ناوشکن سهند نسل جدید از ناوشکن های کلاس موج است و امروز به مناسبت هفتم آذرماه شاهد خلق حماسه دیگری از جنس استقلال و خودکفایی هستیم.
«سهند» به عنوان پیشرفته ترین ناوشکن غرب آسیا با حضور فرمانده کل ارتش، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و شمار دیگری از مسوولان کشوری و استانی روز شنبه در بندرعباس به ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی پیوست.
این ناوشکن که به دست متخصصان کشور طراحی و ساخته شده پیشرفته تر و دارای قابلیت های فیزیکی و عملیاتی بیشتری نسبت به ناوشکن «جماران» است.
طراحی این شناور با اتکا به دانش فنی داخلی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بسیار جسورانه و مبتکرانه است و سازه اصلی و رو سازه آن با ساختاری متفاوت نسبت به جماران با قابلیت رادار گریزی در بلوک های مجزا طراحی و ساخته شده است.
قابلیت تهاجمی و تدافعی ناوشکن سهند حدود دو برابر جماران بوده و این تفاوت در بروز رسانی پرتابگرهای اژدرها، انواع توپ های ضد هوایی و ضد سطحی، سامانه های موشکی سطح به سطح و سطح به هوا، سامانه دفاعی نقطه ای، سامانه ضد زیردریایی، قابلیت رادار گریزی، افزایش برد عملیاتی، قابلیت مانور پذیری بالا و همچنین سامانه های الکترونیکی باید جست و جو کرد.
مزیت دیگر ناوشکن سهند نسبت به ناوشکن جماران افزایش تعداد موتور «هاب» آن است که با داشتن چهار موتور پرقدرت در انجام مانورهای حرکتی از ناوشکن جماران پیشی گرفته است.
پیشرفته ترین ناوشکن بومی در منطقه غرب آسیا با داستن سازه بسیار قوی و رادارگریز و افزایش سطح عرشه پرواز، ضمن اینکه در تیررس رادارهای دشمن قرار دارد، قادر به 150 روز دریانوردی به همراه شناور پشتیبان در اقیانوس های دور دست و آب های متلاطم است.
ناوشکن جمهوری اسلامی ایران سهند به دست متخصصان کارخانه های نداجا ساخته شده است.
انتهای پیام/ب