به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، مجلس سنای آمریکا با ۶۳ رای موافق در مقابل ۳۷ رای مخالف با بررسی قطعنامه پایان دادن به حمایت واشنگتن از ائتلاف نظامی عربستان در جنگ یمن موافقت کرد.
اعضای مجلس سنای آمریکا روز چهارشنبه پس از شنیدن اظهارات وزرای خارجه و دفاع دولت ترامپ درباره جنگ یمن و قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد سعودی، با انجام یک رایگیری موافقت کردند که قطعنامه پایان دادن به حمایت آمریکا از عربستان در جنگ یمن مورد بررسی قرار گیرد.
طبق گزارش رسانههای آمریکایی، اظهارات جیمز متیس، وزیر دفاع و مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در خصوص جنگ یمن در جلسه غیرعلنی سنا که پیش از رایگیری برگزار شد، تاثیر کمی در تغییر نظر سناتورها داشت و حتی تعداد حامیان این قطعنامه را در مجلس سنا افزایش داد.
آسوشیتدپرس در گزارشی نوشته است دستکم ۱۴ سناتور جمهوریخواه به این قطعنامه رای مثبت دادند. این در حالیست که دولت ترامپ برروی حمایت جمهوریخواهان از طرحهای خود در مجلس سنا حساب زیادی باز کرده است.
قطعنامهی پایان دادن به حمایت آمریکا از عربستان در جنگ یمن به پیشنهاد «برنی سندرز» سناتور مستقل، «مایک لی» سناتور جمهوریخواه و «کریس مورفی» سناتور دموکرات مطرح شده و اکنون باید برای تصویب نهایی در صحن علنی سنا به رای گذاشته شود.
پیش از این رایگیری، مایک لی، سناتور جمهوریخواه خطاب به حاضران در نشست سنا گفت: «ما نباید در جنگ خونین یمن مشارکت داشته باشیم. کشتارها در یمن در سایه موافقت آمریکا همچنان ادامه دارد. اوضاع در یمن بینهایت وخیم است، جنگ باعث کشته شدن دهها هزار بیگناه شده و دخالت آمریکا در حمایت از عربستان سعودی در جنگ یمن اوضاع را بدتر کرده است.»
وی در ادامه تصریح کرد براساس قانون اساسی آمریکا، کنگره تنها مرجعی است که فرمان جنگ را صادر میکند نه رئیسجمهور یا وزارت دفاع.
با این حال، کاخ سفید در بیانیهای تهدید کرد قطعنامه مجلس سنا که خواستار قطع حمایتهای آمریکا از ائتلاف عربستان سعودی در جنگ علیه یمن است را در صورت تصویب، وتو خواهد کرد.. کاخ سفید در این بیانیه، قطعنامه موردنظر را «معیوب» توصیف کرده و گفته که دولت به شدت با تصویب آن مخالف است.
پس از قتل وحشتناک خاشقجی، درخواستها از دولت آمریکا برای پایان دادن به حمایت خود از عربستان در جنگ یمن به شدت افزایش یافته است.
انتهای پیام/
حتی ترامپ خودش هم هنوز حاضر نشده در گروه ۲۰ با بن سلمان حتی یه عکس بندازه
آقای عربستان لیاقت شما همین دوستی با امریکاست.
و به یک ویرانه تبدیل خواهد کرد
و به یک ویرانه تبدیل خواهد کرد