به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سرهنگ دوم مهدی شکیب رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا در خصوص ثبت نام کارت سوخت برای خودرو و موتورسیکلت اظهار کرد: با اعلام شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، مالکان خودرو و موتورسیکلتهای فاقد کارت سوخت از روز دوشنبه ۵ آذر ماه با مراجعه به سامانه خدمات دولت همراه و اپلیکیشن خدمات دولت همراه میتوانند جهت ثبت نام کارت سوخت اقدام کنند.
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به روشهای ثبت نام افزود: هموطنان به سامانههای اعلام شده مراجعه و از رفتن به سایر سایتها و دانلود اپلیکیشنهای مختلف جداً خودداری کنند.
وی افزود: متأسفانه برخی از شهروندان در هنگام ثبت نام به آدرس سایت توجه نکرده و با جستجو از طریق موتورهای جستجو و یا رفتن به لینکهایی که در دیگر سایتها ارائه شده در دام سودجویان سایبری گرفتار میشوند.
این مقام مسئول ادامه داد: ثبت کردن اطلاعات در سایتهای جعلی میتواند زمینه ساز سوءاستفاده از کاربران را فراهم آورده که پیامد این بیدقتی میتواند باعث بروز مشکلاتی مثل سرقت و غیره شود؛ بنابراین هموطنان گرامی با مراجعه به سامانه اعلام شده میتوانند امنیت اطلاعات مهم خود را تضمین کنند.
سرهنگ شکیب از احتمال نفوذ بدافزارها به سیستمهای شهروندان خبر داد و گفت: از آنجایی که یکی از روشهای ثبت نام، استفاده از اپلیکیشن دولت همراه است، لذا این احتمال وجود دارد تا مجرمان سایبری با طراحی اپلیکیشنهایی مشابه و جعلی، اقدام به سرقت اطلاعات کاربران کرده و یا با قرار دادن این اپلیکیشن در سایتهای آلوده به بدافزار، اطلاعات ذخیره شده در سیستم قربانیان را هدف قرار دهند.
وی این شگرد مجرمانه را فیشینگ عنوان کرد و در توصیه به شهروندان گرامی تاکید کرد: هموطنان به منظور دریافت نسخه اصلی اپلیکیشن مربوطه به مارکتهای معتبر و داخلی مراجعه کرده و از دریافت یا مراجعه به سایر منابع خودداری کنند.
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری در توصیه به هموطنان تاکید کرد: در صورت عدم آشنایی کافی با فضای وب از افراد معتمد و آشنا کمک گرفته و اطلاعات خود را در این فضا منتشر نکنند.
سرهنگ شکیب تاکید کرد: ثبت نام از طریق سامانه مذکور و همچنین اپلیکیشن دولت همراه، رایگان بوده و نیازی به ارائه اطلاعات بانکی در این مرحله نیست.
این مقام مسئول احتمال بارگذاری سایت جعلی و فیشینگ ثبت نام کارت سوخت را محتمل دانست و از شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی درخواست کرد: اطلاع رسانی بیشتر، بروز و دقیقتر در این زمینه میتواند امنیت سایبری شهروندان را تا حد بسیاری افزایش دهد.
سرهنگ شکیب در پایان به کاربران پیشنهاد کرد: برای دریافت اطلاعات و آموزش بیشتر، هشدارها و توصیههای پلیس فتا میتوانند به سایت پلیس فتا مراجعه و در صورت مشاهده موارد مشکوک نیز گزارش خود را در بخش مرکز امداد و فوریتهای سایبری به ما اطلاع دهند.
انتهای پیام/