رئیس مرکز ملی فرش ایران از حذف ۳۰۰ هزار بیمه شده قالیبافی در کشور خبرداد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،دستپاک رئیس مرکز ملی فرش ایران در حاشیه همایش توسعه صادرات غیرنفتی با اشاره به آخرین وضعیت بیمه‌شدگان قالیبافی، گفت:در سال ۹۲ حدود ۶۰۰ هزار نفر بیمه شده قالیبافی داشتیم که این آمار در حال حاضر به کمتر از ۳۰۰هزار نفر رسیده است.

وی افزود: دلیل کاهش آمار این است که تعدادی از افراد بیمه شده حائز شرایط لازم نبودند، از این رو سازمان تامین اجتماعی این افراد را از لیست بیمه‌شدگان حذف کرد.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه جمعیت زیادی در کشور به حرفه فرش‌بافی اشتغال دارند، تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به جمعیت زیادی که در حوزه فرش مشغول به‌کارند به تبع آن طی یک مکانیزم سه تا پنج ساله بتوانیم کلیه افرادی که در زمینه بافت فرش‌های دستبافت اشتغال دارند را در لیست بیمه سازمان تامین اجتماعی قرار دهیم.

وی در پاسخ به این سوال که میزان صادرات فرش در سال‌جاری چقدر بوده و آیا تحریم‌ها تاثیری بر این امر داشته‌اند یا خیر؟ گفت: در سال ۹۶ و در شرایطی که تحریم‌ها به‌حالت تعلیق در آمده بودند، حدود ۴۸۶ میلیون دلار صادرات در حوزه فرش دستباف داشتیم.

دستپاک ادامه داد: در پنج ماه ابتدایی سال ۹۷ نیز رشد بسیار خوبی در صادرات داشتیم، اما از ۶ مردادماه سال‌جاری که عملاً صادرات فرش دستباف تحریم شد و به‌دلیل اینکه حدود ۳۲درصد از صادرات فرش دستباف ایران به مقصد آمریکا بود، شاهد نزول چشمگیری در صادرات این محصول به کشور آمریکا و دیگر کشور‌ها بودیم.

دستپاک در ادامه، توضیح داد: به‌دنبال این هستیم که طی مکانیسمی به‌صورت کمپین و یا یک پویش با کشور‌های آلمانی‌زبان بتوانیم کشور‌های دیگر را جایگزین بازار آمریکا کنیم.

وی با اشاره به تحریم‌های ظالمانه‌های آمریکا علیه صادرات فرش ایران گفت: در شرایط کنونی که با تحریم روبه‌رو هستیم، بازار‌های اروپایی به همراه چین و هند مهم‌ترین مقصد‌های صادراتی ایران هستند.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به میزان صادرات فرش دستباف ایران در پنج ماه امسال یادآور شد: در این مدت حدود ۲۴۱۲،۱ تن فرش به ارزش ۱۲۰.۹ میلیون دلار صادرات داشته‌ایم.

وی با بیان این مطلب که «نیازمند عزم و همت جدی همه کسانی هستیم که علاقمند به این صنعت و هنر ملی کشورمان هستند»، تصریح کرد: تمام کسانی که به حوزه فرش دستبافت علاقه داشته و تمایل دارند باعث رشد این هنر و صنعت شوند، علاقمند هستیم که بیایند و کمک‌مان کنند.

وی با اشاره به اینکه «شهر تبریز، شهر فرش جهانی است»، گفت: برای من سوال است که چرا در یک گردهمایی همچون همایش توسعه صادرات غیرنفتی کشور در شهر تبریز، از جامعه فرش که در بحث صادرات غیرنفتی بسیار تاثیرگذار است، هیچ صادرکننده نمونه‌ای در بین افراد شایسته تجلیل وجود نداشت.

رئیس مرکز ملی فرش ایران متذکر شد: امیدوارم سال آینده با تدابیر مسوولان کشور، استان و خود بنده به‌عنوان نماینده دولت در حوزه فرش کشور، ان‌شاءالله بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که در جمع صادرکنندگان نمونه کشور، تعداد قابل توجهی از بین جامعه فرش کشور انتخاب شوند.

 

انتهای پیام/ش

حدود ۲۴۱۲،۱ تن فرش به ارزش ۱۲۰.۹ میلیون دلار صادرات داشته‌ایم

برچسب ها: صادرات ، واردات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار