ایمان و اعتقاد به جهان دیگر تنها مختص به ما مسلمانان نبوده و مسیحیان نیز به این جهان اعتقاد داشته و انتظار آن را میکشند و برای آن زمان و قوانینی را معرفی نموده اند که امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا به بررسی آخرت شناسی در دین مسیحیت بپردازد.
دین مسیحیت یا ترسایی آیینی یکتاپرستانه است که بر اساس زندگی و آموزههای عیسی استوار است. این دین با جمعیت تقریبی ۲٫۵ میلیارد نفر، بیشترین پیرو را در سرتاسر جهان داراست.
پیروان این دین بر این باورند که مسیح بر صلیب کشیده شد، سپس از مردگان برخاست و به آسمان عروج کرد و دوباره در پایان برای برقراری صلح جهانی به زمین باز خواهد گشت.
بشنوید: محققان مسیحیت با چه استدلالی ایران را محل قرار کشتی نوح دانستهاند
کتب دینی مسیحیان کتاب مقدس دارای دو بخش است: عهد قدیم یا تورات و عهد جدید یا انجیل. بخش دوم تنها نزد مسیحیان مقدس است. عهد جدید شامل چهار انجیل متی، مرقس، لوقا و یوحنا و نیز اعمال رسولان و نامههای پولس حواری است. کلمه «انجیل»، یونانی و به معنای بشارت است. محتوای اناجیل، زندگی نامه و بیانات اخلاقی و پندهای حضرت عیسی علیهالسّلام است. جز اناجیل چهارگانه، اناجیل دیگری نیز میان مسیحیان رواج داشتهاند؛ اما کلیسای مسیحی همه را جز چند انجیل یاد شده، بی اعتبار شمرد و از رواج انداخت.
در عهد جدید خبری از احکام شرعی نیست و مسیحیان در این باره به همان که در عهد قدیم آمده است، پای بندند. از اناجیلی که به دست کلیسا از اعتبار افتاد، انجیل برنابا (م. ۶۱. م) است. محتوای این انجیل با دیگر اناجیل متفاوت است و عیسی علیهالسّلام را پسر خدا نمیداند و جنبه الوهی وی را نفی میکند و بر آن است که عیسی علیهالسّلام را به صلیب نیاویختند؛ بلکه مردی یهودی را دار زدند و مردم گمان بردند که او عیسی فرزند مریم است.
این مطلب را از دست ندهید: مسخره کردن حضرت عیسی بر روی صلیب!
آخرت به جهان پس از مرگ گفته میشود که در برابر «دنیا» قرار دارد.
این مطلب را از دست ندهید: نگاهی به اَدیان از پشت عینک جامعهشناسان/ کدام دین افیون توده است؟
در قرآن، سنت و فرهنگ اسلامی، آخرت، جهانی است که در آن همه انسانها پاداش و کیفر کارهای خود در دنیا را دریافت خواهند کرد.
در همه ادیانِ مبتنی بر وحی، از آخرت به گونهای سخن گفته شده است.
در قرآن اوصافی برای آخرت بیان شده است؛ ازجمله:
بیشتر بدانید: دین پیامبر اکرم(ص) قبل از اسلام چه بود؟
آخرت شناسی مسیحیان ریشه در «کتاب مقدّس» (عهد جدید و عهد عتیق) آنان دارد و نسبت به آخرت شناسی یهودیان زنده و روشن است.
با وجود این، در کتاب مقدّس مسیحیان درباره کم و کیف حقایق پس از مرگ خصوصاً بهشت و جهنّم کمتر سخن رفته است.
ببینید: آیین خونین تندورهای ادیان برای عزاداری/ تصاویری که هیچگاه رسانهای نمیشود!
مطالبی که در «کتاب مقدّس» مسیحیان در باب جهان آخرت عنوان شده، غالباً تحت عناوین گوناگونی مانندِ روز رستاخیز، کیفر و جزا، داوری، آمرزش گناهان، ملکوت آسمان، حیات جاویدان، جهنّم و... آمده است.
آخرت شناسی مسیحیان را با همه ابهاماتی که دارد اجمالاً میتوان به شرح زیر به تصویر کشید.
مسیحیان معتقدند که ارواح آدمیان با مرگ جسمانی از بین نمیروند، بلکه باقی میمانند و بلافاصله برای قضاوت و داوری اوّلیّه (داوری خاص) در محکمه عدل الهی حاضر میشوند. این داوری بر طبق اعمال نیک و بد افراد در زندگانی مادّی صورت میگیرد. در این مرحله، نیکان و پاکان به بهشت میروند و گناهکاران که زندگانی شان را در سرپیچی از امر خدا گذرانده اند، سریعاً به دوزخ فرستاده میشوند. امّا کسانی که تکلیفشان مشخّص نیست، یعنی کسانی که در زندگانی زمینی شان به گناه آلوده شده اند و در عین حال خالصانه توبه و اظهار ندامت کرده اند، ابتدائاً به برزخ فرستاده میشوند و پس از پاک شدن به بهشت میروند.
ببینید: کشف اتفاقی انجیل تاریخی در یک ایست بازرسی در ترکیه
اما داوری نهایی (داوری عام) پس از رستاخیز مردگان انجام میگیرد. رستاخیز مردگان زمانی روی میدهد که دنیا به پایان برسد و دنیا زمانی به پایان میرسد که به خواست و اراده الهی عیسی مسیح به عنوان داور نهایی دوباره ظهور کند و انجیل را تعلیم جهانی دهد و همه یهودیان به آیین مسیحیّت بگروند.
در این رستاخیز، ارواح تمام انسانها به همراه بدن هایشان با همه ویژگیهای خود زنده میگردند و در برابر خدا برای ارزیابی و داوری نهایی، براساس اعمالشان در زندگی دنیوی حاضر میشوند. در این داوری، کسانی که اعمالشان بر طبق تعالیم عیسی بوده باشد، به بهشت میروند و کسانی که بی تقوا و گناهکار باشند، مستوجب عقوبتند و به دوزخ فرستاده میشوند. دوزخ مکان کیفر ابدی و جدایی دائمی از خداوند است و بهشت مکان یا وضع و حال سعادت آمیز از طریق قرب الهی است.
انتهای پیام/
Tora با تلفظ تورا و نه تورات یک واژه ترکیبی فارسی است و به معنای " خطاب به تو یا برای تو " . Evangeli با تلفظ ایوان گلی و نه انجیل به زبان فارسی به معنای ایوانی که از گل ساخته شده باشد و نه به معنای پیام یا خبر شاد. Isa با تلفظ ایسا و نه عیسی به زبان فارسی سومری و امروز به معنای " مثل یا شبیه این " می باشد. نوشتار و تلفظ اصلی و ریشه ای عنوان ایوان گلی های چهارگانه و نه اناجیل اربعه بصورت زیر می باشند:
- مات یاس به معنای گل یاس که پژمرده شده و یا گرد و غبار روی برگ های آن نشسته باشد و نه متی.
- لوکاس و نه لوقا.
- مارکوس و نه مرقس.
- یوها نِس و نه یوحنا.
ترجمه این عنواین به شکل متی و لوقا و مرقس و یوحنا برای خوانندگان فارسی زبان گمراه کننده بوده و هست و خواهد بود.
Issac یا Isaak با تلفظ اصلی و ریشه ای ایساّک و نه اسحاق فرزند دوم آبراهام ( آب راه ام ) به معنای " ایسای کوچک " می باشد و نه آنکه می خندد. و صدها مثال دیگر. امید که دین داران ایرانی از خواب غفلت بیدار شوند.