گفت: نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند در مقابل عفونت‌ها مقاوم‌ترند، اولین شیر مادر یا آغوز پایه بیشترین میزان آنتی‌بادی را داراست و از نوزاد مقابل عفونت‌ها محافظت می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، نسترن خسروی عضو هیئت علمی علوم‌پزشکی ایران و دبیر اجرایی پنجمین کنگره سلامت در ارتباط با عفونت نوزادان اظهار كرد: از ‌آنجایی که سیستم دفاعی نوزادان ضعیف است و جنین در محیط داخل رحم با میکروب‌ها و آنتی‌ژن‌ها مواجه نیست زمانی که متولد می‌شود در معرض عفونت‌های زیاد قرار می‌گیرد.

وی افزود: یکی از مهمترین عوامل مرگ و میر نوزادان، عفونت نوازدی است و اگر نوزاد نارس‌ بدنیا آید خطر ابتلا به عفونت در آن بیشتر خواهد شد چرا که آنتی‌بادی‌ها جهت مقابله با میکروب‌ها از هفته‌ 22 از جفت عبور کرده و پس از هفته 30 و 32 بارداری به بیشترین میزان می‌رسد؛ لذا نوزادی که به موقع به دنیا می‌آید نسبت به نوزاد نارس در مقابل میکروب‌ها مقاوم‌تر است.

نکاتی برای پیشگیری از ابتلای نوزاد به عفونت

دبیر اجرایی پنجمین کنگره سلامت نوزادان ایران ادامه داد: رعایت نکات بهداشتی توسط والدین و شست‌وشوی دست‌ها هنگام مواجه با نوازد چه در بیمارستان و چه در منزل در پیشگیری از ابتلای نوزاد به عفونت بسیار موثر است.

این فوق‌تخصص نوزادان تشريح كرد: نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند در مقابل عفونت‌ها مقاوم‌ترند چرا که شیر مادر حاوی آنتی‌بادی است و اولین شیر مادر یا آغوز پایه بیشترین میزان آنتی‌بادی را داراست و نوزاد را بسیار زیاد در مقابل عفونت‌ها محافظت می‌کند و نوزادانی که مستمر از شیر مادر استفاده می‌کنند مصونیت بیشتری در مقابله با میکروب‌ها دارند.

انتهاى پيام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار