وی گفت: درد زایمان امر طبیعی است و با تغییرات فعل و انفعالات آنزیمی در بدن مادر آغاز و منجر به تولد نوزاد میشود ولی زمانی که جفت با کمبودهای آنزیمی رو به رو شود، درد زایمان مادر وجود نخواهد داشت.
بیشتر بخوانید: تمرینهای ورزشی که زمان زایمان طبیعی را تسریع میکند
متخصص زنان و زایمان درباره مراقبتهای زایمان دیررس بیان کرد: اگر جنین در هفته 40 متولد نشد، جنین و مادر باید تحت نظر پزشک باشند و هفته ای 2 مرتبه سونوگرافی شوند تا وضعیت جنین از نظر ضربان قلب و میزان مایع اطراف آن اندازه گیری شود، در صورت وجود مشکل، باید جنین را با عمل سزارین به دنیا آورد، زیرا احتمال دفع مدفوع و خفگی نوزاد وجود دارد.
نیرومنش ادامه داد: اکثر جنینها تا بعد از هفته 40 همچنان رشد میکنند و احتمال دارد جنین به دلیل افزایش وزن از کانال زایمان خارج نشود که این امر موجب زایمان سزارین میشود.
وی درباره پیشگیری از به خطر افتادن سلامت جنین گفت: مادران در هفتههای 35-36 باید بیشتر به حرکات جنین توجه و هفتهای یکبار به پزشک خود مراجعه کنند.
بیشتر بخوانید: عوارض زایمان سزارین که شاید ندانید
متخصص زنان و زایمان در مورد القای درد مصنوعی بیان کرد: اگر بعد از پایان هفته 42 همه چیز نرمال بود و مادر هنوز درد زایمان نداشت، باید بستری و آمپول درد مصنوعی به مادر تزریق شود تا جنین از طریق زایمان طبیعی به دنیا بیاید. البته پزشکان در هفته های 38 و 39 وضعیت لگن مادر را بررسی و سعی میکنند کمی دهانه رحم را باز کنند تا دردهای زایمانی به خودی خود شروع شود تا مادر یک زایمان موفق داشته باشد.
نیرومنش گفت: خانم ها باید در دوران بارداری به کلاسهای ورزشی و آمادگی برای زایمان بروند و اگر ممنوعیتی برای ورزش نداشته باشند طبق نظر پزشک روزی نیم ساعت پیاده روی و از استراحتهای طولانی مدت خودداری کنند تا دچار زایمان دیرس نشوند.