کارشناس مسائل آسیا مرکزی و قفقاز گفت: مخاطرات بازگشت داعشی‌ها به تاجیکستان، از منفعت لحظه‌ای آن بیشتر است.


بازگشت بقایای گروههای تروریستی به تاجیکستان مخاطرات زیادی برای منطقه به دنبال داردبه گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،   به تازگی دولت تاجیکستان اعلام کرد، اتباع این کشور که پیش تر به داعش پیوسته بودند و درحال حاضر از آن گروه جدا شده‌اند، می‌توانند به کشور مبدا خود یعنی تاجیکستان باز گردند. طبیعی است که بسیاری از اعضای داعش، پس از شکست‌های متوالی این گروهک از آن بریده و بدون کشور  باقی مانده باشند! اما از طرفی هم تبعات بازگشت آنها به کشوشان بسیار گسترده خواهد بود؛ زیرا نه آنها تفکرات داعشی خود را کنار گذاشته‌اند و نه مردم به راحتی پذیرای آنها خواهند بود. حتی اگر از مشکلاتی که برای کشور خودشان درست می‌کنند هم بگذریم، از کنار مسائل و مخاطراتی که برای منطقه ایجاد خواهند کرد نمی‌توان به راحت چشم پوشی کرد.

حمید حکیم کارشناس مسائل آسیا میانه و قفقاز در گفت‌و گو با خبرنگار  حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره اعلام کشور تاجیکستان مبنی بر اینکه اتباعی که به داعش پیوسته بودند و حالا از  این گروه تروریستی جدا شده اند می‌توانند به تاجیکستان برگردند، گفت: با توجه به اینکه خواستگاه عده‌ای زیادی از داعشی هایی که از خاورمیانه به این گروهک پیوسته بودند تاجیکستان است، طبیعی بود که پس از شکست سختی که این گروه تروریستی در سوریه خورد، عده زیادی از این گروه خارج شوند و حالا بدون کشور و مکان باقی مانده باشند. پیش‌تر ورود آنها به کشورشان مطرح شده بود اما موضوع مهم تر تاثیرات و مخاطرات ورود آنها برای امنیت  آسیای مرکزی و کشور ما است.

وی درباره  گفته‌های دولت تاجیکستان مبنی بر پذیرش اتباعی که پیش تر به داعش پیوسته بودند و اکنون از آن جدا شده‌اند، عنوان کرد: طرح این موضوع در راستای اهدافی چون ایجاد انسجام داخلی، تثبیت قدرت، سلطه‌طلبی درونی و ... است، اما این اقدام بسیار اشتباه خواهد بود؛ حتی اگر این طور در نظر بگیریم که در حال حاضر بازگشت آنان منافع زیادی داشته باشد، در آینده تبعاتش بسیار فرا تر از منافع فعلی خواهد بود. اخیرا بحث ایران هراسی در این کشور بسیار زیاد مطرح می‌شود؛ به علاوه در این میان اصلی وجود دارد مبنی بر اینکه وقتی بین دو کشور اشتراکاتی وجود دارد، کشور کوچک تر و جدا شده، نسبت به کشور بزرگ تر که مبدا بوده است احساس تهدید و وحشت می‌کند. به هر حال به احتمال بسیار زیاد مردم تاجیکستان مخالفت خود را از ورود داعشی‌ها به کشورشان حداقل در محافل رسمی اعلام می‌کنند و جای تعجب بیشتر دارد که چرا دولت تاجیکستان همچین اقدامی کرده است.

حکیم در رابطه چشم انداز آینده روابط ایران و تاجیکستان اظهار کرد: آینده ایران و تاجیکستان می‌تواند روشن باشد مشروط به اینکه بدانیم در چه حوزه‌هایی و چگونه باید عمل کنیم. به نظر من حوزه اقتصاد فارغ از هر بحثی می‌تواند بهترین حوزه برای توسعه همکاری‌ها و بهبود روابط باشد البته به شرطی که بتوانیم هوشمندانه در این حوزه عمل کنیم.

کارشناس آسیا مرکزی و قفقاز در پایان گفت: سیاست ایران‌هراسی در چند ماه اخیر در تاجیکستان تشدید شده و دولت ایران هم بارها تاکید کرده که به سیاست‌های داخلی این کشور هیچ کاری ندارد؛ اما متاسفانه در راستای همان اصول اقتدارگرایانه و سلطه‌طلبی‌هایشان به نوعی به بحث ایران‌هراسی دامن می‌زنند و به نظر من بهترین کاری که کشور ما می‌تواند انجام دهد، همین تاکید به بحث صلح‌طلبی است و عدم مداخله و تاکید بر حوزه اقتصاد فارغ از هر بحث دیگری مانند سیاست، امنیت و حالا بحث‌های دیگر است.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار