به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ مسعود رضایی گفت: طرح سرشماری مسکن روستایی از ۲۱ مهر به مدت یک ماه صورت گرفت و اکنون نیز اطلاعات سرشماری و فرمهای آمارگیری، تجمیع و برای تحلیل و اعلام نتیجه نهایی به تهران ارسال شده است.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه برنامه ریزی و اطلاعات از مؤلفههای توسعه هر منطقه محسوب میشود، این طرح نیز با هدف بررسی وضعیت مسکن روستایی و برنامه ریزی به منظور توسعه اصولی روستاها اجرایی شده است.
وی تجزیه و تحلیل ساخت و سازهای صورت گرفته در روستا را از اهداف این طرح برشمرد و گفت: اولویت بندی ساخت مسکن در مناطق روستایی، طراحی و ساخت و تدوین برنامههای آینده برای گسترش روستاها از دیگر برنامههای طرح سرشماری مسکن روستایی است.
رضایی با بیان اینکه در این طرح روستاهای بالای ۲۰ خانوار به صورت نمونه انتخاب شدند، بیان کرد: با حضور ۵۰ آمارگیر در طرح سرشماری، واحدهای روستایی به صورت کمی و کیفی بررسی شدند که علاوه بر مشخص شدن آمار مسکن روستایی، واحدهای غیرمقاوم شناسایی و برای بهسازی انان برنامه ریزی خواهد شد.
سومین دوره طرح آمارگیری مسکن روستایی لرستان سال ۹۲ در سطح پنج هزار و ۴۱۷ واحد مسکن روستایی استان اجرایی شد.
در این طرح روستاهای نمونه به صورت تصادفی و بر اساس استاندارهای لازم انتخاب شدند و مشخصات تخصصی، نوع سازه، امکانات بهداشتی و تاسیسات سرمایشی و گرمایشی واحدهای مسکن روستایی بررسی و ثبت شد.
طرح سرشماری مسکن روستایی هر پنج سال یکبار اجرا میشود و نتایج آن به صورت منظم تدوین و برای اجرای طرحهای مقاوم سازی بکار گرفته خواهد شد.
۱۶۳ هزار مسکن روستایی در ۲ هزار و ۸۶۴ روستای لرستان وجود دارد که ۶۱ درصد آن مقاوم سازی شده است.
طرح آمار گیری روستایی پیش از در سالهای ۸۲، ۸۷ و ۹۲ در استان اجرا شده است.
هم اکنون یک هزار و ۳۷۵ دهیاری در لرستان وجود دارد و استان سه هزار و ۴۱۵ روستا دارد که از این تعداد یک هزار و ۵۶۹ روستا بالای ۲۰ خانوار است و ۶۱۶ هزار و ۷۷۰ نفر در قالب ۱۷۳ هزار و ۷۳۵ خانوار جمعیت روستایی لرستان را تشکیل میدهند.
انتهای پیام /د