به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، چهارمین همایش بینالمللی نظام بینالملل، تحولات منطقهای و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، با حضور اساتید دانشگاههای کشور در زمینه روابط خارجی ایران و تحولات منطقه در دانشگاه علامه طباطبایی تهران برگزار شد.
مجیدرضا مومنی کارشناس سیاست خارجی هند و آسیا مرکزی و قفقاز، در رابطه با اهمیت افغانستان گفت: افغانستان یک خاورمیانه یا حتی یک نظام بین الملل کوچک است و امروزه نظریه جغرافیا سیاسی هارتلند بیش از هر جای دیگری در افغانستان نمود پیدا میکند و حتی این کشور میتواند جایگزین تنگه هرمز در انتقال انرژی باشد.
وی درباره سیاست خارجی هند در قبال افغانستان اظهار کرد: هند از دولت مرکزی افغانستان حمایت کرده و برای جلوگیری از بازگشت طالبان تلاش میکند؛ البته پس از روی کار آمدن طالبان هند، ایران و روسیه برای مبارزه با آن اقداماتی انجام دادند و دهلی به دنبال حمایت از دولت فعلی است، در صورتی که ایران تاکید بر دولتی جامعتر و تکثر گراتر دارد؛ البته گفتنی است ایران و افغانستان باوجود تفاوت در نگرش نسبت به مسائل، اشتراکات بسیاری هم دارند.
کارشناس مسائل منطقه عنوان کرد: قدرت نگرفتن طالبان برای هند اهمیت زیادی دارد، زیرا این موضوع میتواند به قدرت گرفتن پاکستان منجر شود؛ اما برای ایران و روسیه گسترش نیافتن داعش در افغانستان مورد توجه بوده و لازم است هند برای کاهش حضور طالبان در افغانستان کمک کند، زیرا این کشور حلقه واسط برای تحقق بخشیدن به پروژه چابهار است.
وی در پایان گفت: از جمله عواملی که منجر به واگرایی هند و ایران میشود، روابط دهلی با اسرائیل است، اما باوجود تمام فراز و فرودها در روابط، هر دو کشور برای تحکیم روابط خود در تلاش هستند.
انتهای پیام/